Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Η Γη μας έχει πυρετό - Κορίνα Βογιατζή

  Η Γη μας έχει πυρετό – Κορίνα Βογιατζή

  -

  Η Γη μας έχει πυρετό

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κορίνα Βογιατζή, μας συστήνεται με το πρώτο της βιβλίο «Η Γη μας έχει πυρετό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

  Η Γη μας έχει πυρετό

  Η εικονογράφος Δωροθέα Λούκρη δημιούργησε καταπληκτικές εικόνες που δένουν απόλυτα με το κείμενο της συγγραφέως.

  Πρόκειται για μια οικολογική ιστορία που σκοπό έχει να  ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τα παιδιά για τη σωτηρία του πλανήτη. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Περιπέτειες της ομάδας Άτλας. Σκοπός της συγκεκριμένης σειράς είναι να παρουσιάσει στα παιδιά ενδιαφέρουσες ιστορίες, αποκτώντας γνώσεις πάνω σε θεωρίες και σύγχρονα επιστημονικά και κοινωνικά προβλήματα.

  Πολλά παιδιά είχαν κάνει κι αυτά κακό στη γη, αλλά δε δίστασαν απ’ την πρώτη στιγμή να παραδεχθούν  τα λάθη τους μπροστά στο γιατρό Ασθενίδη και ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους.

  Μια ιστορία ευφάνταστη, με χιούμορ αλλά και πολλά οικολογικά μηνύματα. Ποια είναι όμως η ομάδα Άτλας; Η ομάδα αποτελείται από τέσσερα παιδιά: το Βασίλη, τη Φανή, τον Οδυσσέα και τη Ζωή, που αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή. Να σώσουν τον πλανήτη Γη.

  Είχαν μετανιώσει για κάθε φορά που βούρτσιζαν τα δόντια τους και άφηναν τη βρύση να τρέχει, για κάθε σκουπίδι που είχαν πετάξει από το παράθυρο του αυτοκινήτου, για τις ατελείωτες ώρες που ξεχνούσαν αναμμένες τις ηλεκτρικές συσκευές χωρίς να τις χρησιμοποιούν, για όλες εκείνες τις μέρες που βαρέθηκαν να κάνουν ανακύκλωση. 

  Θα τα καταφέρουν ή μήπως είναι πολύ αργά για τη σωτηρία της Γης; Ποιοι ευθύνονται για την μόλυνσή της; Γιατί κάποιοι δεν αναλαμβάνουν ευθύνη; Τι ρόλο παίζει το κέρδος σε αυτήν την καταστροφή;

  Η Γη μας έχει πυρετό

  Αν ψάχνετε τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, θα τις βρείτε μέσα στις σελίδες του απολαυστικού βιβλίου «Η Γη μας έχει πυρετό».

  Είχαν αποφασίσει όμως να επανορθώσουν και να συνεργαστούν σαν ένα σώμα για να δείξουν έμπρακτα τη συγνώμη τους στη Γη.

  Νομίζω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα μας κάνει να σκεφτούμε πολλά για το περιβάλλον. Θα ανακαλύψουμε ότι όλοι έχουμε κάνει λάθη και επιβαρύναμε το περιβάλλον σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι η Γη δε μας ανήκει. Οφείλουμε να την προστατέψουμε αν θέλουμε οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς προβλήματα.

  Περίληψη: Ένα επείγον περιστατικό αναστατώνει μια συνηθισμένη μέρα το γαλαξιακό ιατρείο του γιατρού Ασθενίδη με τους καθόλου συνηθισμένους ασθενείς. Η Γη έχει πυρετό! Η ομάδα ΑΤΛΑΣ καλείται ν’ αναλάβει δράση. Παιδιά και πλανήτες συνεργάζονται ενώνοντας δύο κόσμους. Η πραγματικότητα μπλέκεται με τη φαντασία σ’ ένα μαγικό, περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό τη σωτηρία της Γης. Άραγε θα τα καταφέρουν;

  Η Γη μας έχει πυρετόΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η Γη μας έχει πυρετό

  Συγγραφέας: Κορίνα Βογιατζή

  Εικονογράφος: Δωροθέα Λούκρη

  Εκδόσεις: Γράφημα

  ISBN: 978-618-5271-59-6

  Ημ. Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  Προηγούμενο άρθροΔιαβάζοντας στο La libre cafe
  Επόμενο άρθροΟ Διάδοχος – Johanna Lindsey

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here