Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2019
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών - Πάρκο Ρετίρο

  Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών – Πάρκο Ρετίρο

  -

  Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών – Πάρκο Ρετίρο

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Μια επίσκεψη στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών επιβάλλεται. Ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα το 1744 και λειτουργεί ως μουσείο και έδρα της Ακαδημίας Τεχνών της Μαδρίτης.

  Στεγάζει έργα ζωγραφικής από τον 15ο ως τον 20ο αιώνα. Απόφοιτοι της σχολής ήταν πολύ γνωστοί ζωγράφοι, μεταξύ των οποίων ο Πικάσο και ο Νταλί.

  Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Μουσείο Χαλκογραφίας με σπουδαία έργα.

  Μετά την επίσκεψή μας στα πιο γνωστά αξιοθέατα της Μαδρίτης, σκεφτήκαμε να σας γνωρίσουμε και το πάρκο Ρετίρο. Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης.

  Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, το πάρκο ήταν ιδιοκτησία του Ισπανού Μονάρχη. Ύστερα έγινε δημόσιο. Είναι μια όαση πρασίνου. Στο χώρο υπάρχουν και πολλά έργα τέχνης, μνημεία, αγάλματα. Το πάρκο διαθέτει και λίμνη.

  Από τα τέλη Μαΐου ως και τον Οκτώβριο, η Συμφωνική Ορχήστρα της Μαδρίτης, κάθε Κυριακή δίνει δωρεάν συναυλίες. Στο πάρκο λειτουργεί επίσης υπαίθριο γυμναστήριο. Για τους μικρούς επισκέπτες του πάρκου υπάρχουν παιδικές χαρές, ενώ νοικιάζονται βάρκες για μια βόλτα στη λίμνη.

  Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών – Πάρκο Ρετίρο

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΒασιλικό Παλάτι
  Επόμενο άρθροΔιαβάζοντας στο La libre cafe

  Απάντηση

  Λογοτεχνικό περιοδικό Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

  Αρέσει σε %d bloggers: