Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Η κραυγή των λύκων - Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης Διακομανώλης

  Η κραυγή των λύκων – Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης Διακομανώλης

  -

  «Η κραυγή των λύκων» είναι ένα όμορφο προεφηβικό βιβλίο φαντασίας που επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και φέρει τη συνεργασία των συγγραφέων Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη. Το εξώφυλλο ανήκει στην κυρία Χρύσα Σπυρίδωνος.

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Η οικογένεια του Λούη μετακομίζει από την πόλη σ’ ένα ορεινό χωριό, τη Βόθη, στην πλαγιά ενός βουνού. Οι κάτοικοι από την αρχή δεν είναι ιδιαίτερα φιλικοί απέναντί τους, και τα πράγματα δυσκολεύουν όταν διαπιστώνουν πως οι “ξένοι” δεν σκοπεύουν να φύγουν από το χωριό.

  Θρύλοι που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Γρίφοι και μυστικά. Και κατάρες…

  Μόλις νύχτωνε, όλοι έμπαιναν μέσα στα σπίτια τους, σφάλιζαν πόρτες και παράθυρα και άφηναν τα έξω φώτα αναμμένα. Όταν οι γονείς του Λούη ρώτησαν γιατί το κάνουν αυτό, εκείνοι απαντούσαν:

  – Φοβόμαστε τους λύκους.

  Ο Λούης δεν θέλει να μείνει, δεν έχει φίλους, στο σχολείο κανείς δεν τον κάνει παρέα. Τα παιδιά δεν μιλούν σε ξένους. Δεν τα αφήνουν οι γονείς τους. Αναρωτιέται αν κάτι φταίει στη συμπεριφορά του, στεναχωριέται και νιώθει αποξενωμένος.

  Με τον άντρα της ένιωθαν ήδη τύψεις που τον είχαν πάρει χωρίς τη θέλησή του από την πόλη. «Μικρό παιδί είναι, θα κάνει φίλους!» έλεγαν και ξαναέλεγαν όταν βρίσκονταν οι δυο τους.

  Ώσπου μια μέρα, μία συμμαθήτριά του, η Άννα, ένα γλυκό και όμορφο κορίτσι με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, του πιάνει συζήτηση και μια όμορφη φιλία ξεκινάει. Η ζωή του Λούη αλλάζει, όπως και η διάθεσή του. Η πρώτη του φίλη στο νέο μέρος.

  Τα λόγια του Λούη έκρυβαν ένα παράπονο. Κοιτούσε την Άννα στα μάτια, δεν περίμενε πως αυτό το όμορφο κορίτσι ήθελε να γίνουν φίλοι. Η Άννα κατάλαβε ότι ο Λούης ένιωθε πολύ μόνος. […]

  – Θα ‘ρθεις στο σπίτι μου το απόγευμα; πρότεινε η Άννα.

  – Ναι! απάντησε ο Λούης αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη.

  Τα δύο παιδιά περνούν μαζί τα απογεύματα με παιχνίδια, επιτραπέζια και συζητήσεις. Όμως, όταν πλησιάζει το σούρουπο, οι κάτοικοι κλείνουν τα παντζούρια και μένουν στα σπίτια τους, και κυρίως δεν πλησιάζουν το δάσος, γιατί φοβούνται τους λύκους. Ένα απόγευμα, ο Λούης και η Άννα πηγαίνουν ως το ρυάκι στις αρχές τους δάσους και ξεχνιούνται με το παιχνίδι.

  Όταν πέφτει το σκοτάδι, μέσα από τα φυλλώματα των θάμνων, εμφανίζεται ένας λύκος. Τα παιδιά αρχικά φοβούνται, αλλά ο λύκος φέρεται φιλικά απέναντι τους και τους οδηγεί μέχρι στο χωριό. Την ίδια κιόλας μέρα ο Λούης ρωτάει τους γονείς του αν οι λύκοι είναι άγριοι ή φιλικοί κι εκείνοι του αποκαλύπτουν τον μύθο του χωριού και την κατάρα των ξένων.

  Η Άννα και ο Λούης αποφασίζουν να ερευνήσουν κατά πόσο αληθινός είναι ο θρύλος.

  Μια περιπέτεια ξεκινάει για τους μικρούς ήρωές μας που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε τους βήμα, να δείξουν θάρρος και γενναιότητα, αλλά και τη δύναμη της αληθινής φιλίας σε μια κλειστή κοινωνία.

  Η ιστορία χωρίζεται σε τρία μέρη και είναι σε τριτοπρόσωπη γραφή. Η ροή τρέχει εναγωνίως. Συνδυάζει την περιπέτεια, τη μαγεία και τη δύναμη της θυσίας, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, η αληθινή φιλία δοκιμάζεται. Βλέπουμε με πόση επιμονή η Άννα προσπαθεί να βρει λύση ώστε να βοηθήσει τον φίλο της και πόση προσπάθεια καταβάλλει προκειμένου να λύσει την κατάρα.

  Θα τα καταφέρουν; Μπορεί ο κόσμος ν’ αλλάξει από μια αληθινή φιλία;

  Ανακαλύψτε το!

  Περίληψη: Τη νύχτα στο χωριό τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ. Κανείς δεν τολμά να βγει έξω. Φοβούνται τους λύκους που περιφέρονται στο δάσος. Κανείς δεν ξέρει αν είναι άγριοι ή ήμεροι, αλλά και κανείς δεν μπορεί να τους σκοτώσει. Ήταν άλλωστε η τελευταία επιθυμία μιας γυναίκας, της Μαριάννας, που έζησε πριν από διακόσια περίπου χρόνια σε αυτό το χωριό. «Μην τους πειράξετε!» είχε πει τότε. Κι όλοι σεβάστηκαν την επιθυμία της.

  Όταν ο Λούης και οι γονείς του εμφανίζονται στο χωριό, με την ελπίδα να κάνουν ένα όμορφο ξεκίνημα εκεί, οι χωριανοί δεν τους καλοδέχονται. «Φύγετε! Όσο είναι καιρός!» τους προειδοποιούν καθημερινά. Φοβούνται την κατάρα ενός ισχυρού μάγου από το παρελθόν: «Καταραμένοι όλοι οι ξένοι που ζουν και θα ζουν σε αυτό το χωριό!».

  Ο Λούης και η Άννα, η μοναδική του φίλη στο χωριό, θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου. Γρήγορα θα διαπιστώσουν πως δεν πρόκειται για θρύλο, αλλά για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, μίσους, εκδίκησης, πέρα για πέρα αληθινή. Άραγε θα καταφέρουν να φτάσουν ως το τέλος ή η κατάρα είναι τόσο ισχυρή, που θα παγιδέψει και τους ίδιους;

  Η κραυγή των λύκων - Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης ΔιακομανώληςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Η κραυγή των λύκων

  Συγγραφείς: Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης Διακομανώλης

  Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

  ISBN: 9789605633899

  Σελίδες: 208

  Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2021

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here