Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Inari - Ο δράκος με τις επτά καρδιές - Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

  Inari – Ο δράκος με τις επτά καρδιές – Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

  -

  Inari – Ο δράκος με τις επτά καρδιές

  Προσωπική άποψη: Κίσκα Νάντια

  Η ολοκαίνουρια νουβέλα της αγαπημένης Λίλας Κίσσα-Φραγκομίχαλου τιτλοφορείται Inari: Ο δράκος με τις επτά καρδιές. Όσες ακριβώς ξεριζώνει από εσένα, αγαπητέ αναγνώστη που θα το πιάσεις στα χέρια σου.

  “Ήταν τόσο ζεστά… σκέφτηκε η O-Gin και προτού το συνειδητοποιήσει, άηχα δάκρυα έτρεχαν ποτάμι από τα μάτια της. Η μελάνη της είχε σταλάξει μαζί με αυτά απάνω στο άγραφο χαρτί της. Ήταν άχρηστο…”

  Story time: Η κυρία Κίσσα-Φραγκομίχαλου είναι μια από τις τρεις συγγραφείς που είναι auto-buy για εμένα. Βγάζει βιβλίο; Δεν με νοιάζει θέμα, εξώφυλλο, περίληψη, σελίδες. Απλά βγάζω πορτοφόλι και περιμένω καρτερικά να έρθει σπίτι μου ένα βιβλίο που θα ερωτευτώ με την πρώτη ματιά. Ο Inari, βέβαια, είναι μια ιστορία για την οποία η συγγραφέας προετοιμάζει το αναγνωστικό της κοινό εδώ και αρκετό καιρό και περίμενα σαν τρελή για αυτό απλά και μόνο από το art. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ!

  Η Λίλα δουλεύει τον Ονειρόκοσμό της από το 2011. Η ενδελεχής έρευνα και κοσμοπλασία της δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και σας προκαλώ να προσπαθήσετε. Ο Inari αποτελεί μια νουβέλα βασισμένη στην εκτενή κοσμοπλασία που έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει την σειρά Angel Eyes, ΌΜΩΣ δεν χρειάζεται να έχετε διαβάσει για τα πεδία και την κοσμοπλασία για να μπορέσετε να ακολουθήσετε την πλοκή του Inari. Κάποια πράγματα ίσως τα βρείτε υπερβολικά εάν έρχεστε σε επαφή πρώτη φορά με το αιθερικό πεδίο.

  Εάν όμως είστε αναγνώστης της, θα δείτε ότι όλη αυτή η δουλειά που έχει γίνει δεν μας έχει δώσει μόνο ένα υπέροχο side story με το κοράκι του Αμάς (*ενός λεπτού σιγή*) αλλά είναι τόσο άρτια και γεμάτη μύθους και θρύλους που μπορεί να δώσει μια νουβέλα 200 σελίδων αλλά και καμιά 10αριά ακόμα (και βάλε, αλλά δε θέλω να τρομάξω τη συγγραφέα με τα high expectations μου. Έχω, Λίλα. Έχω υψηλές προσδοκίες).

  Εάν είσαι γνώστης του κόσμου της, ξέρεις ότι ισορροπεί με χειρουργική ακρίβεια μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, χωρίς να χρησιμοποιεί κάποιον κόσμο παραπάνω από κάποιον άλλον, χαρίζοντας μέσα από την ονειρική γραφή της ένα αληθινό παραμύθι. Εάν δεν είσαι γνώστης, τότε μόλις έμαθες με τι ταλέντο είναι εμπλουτισμένη η πένα της.

  Το σκηνικό μαγικό. Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται σε 200 σελίδες τόσο αληθινά και σωστά που πάλι έγινα ρεζίλι μέσα στο λεωφορείο με τα κλάματά μου. Εκτός των πρωταγωνιστών, και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι ολοκληρωμένοι. Με τις ιδιαιτερότητες, τον σκοταδισμό τους, τα θέλω τους και τον χαρακτήρα τους που βγάζει νόημα στο τέλος. Υπάρχουν σημεία που δεν καταλαβαίνεις γιατί συμπεριφέρεται ο άλλος έτσι, αλλά όλα αποκαλύπτονται στην τελική μάχη, πιστέψτε με.

  Η πλοκή κυλάει αβίαστα, χωρίς επαναλήψεις και στοιχεία απλά για να γεμίσουμε άλλη μια σελίδα. Το ιστορικό πλαίσιο είναι δοσμένο τόσο απλά μέσω της ιστορίας που εγώ, ένας άνθρωπος που σιχαίνεται τα ιστορικά μυθιστορήματα και τα αποφεύγω όπως ο Inari την O-Gin, αρχίζω και βλέπω τα ιστορικά με ένα άλλο μάτι. Παρόλο που η ιστορική βάση υπάρχει (Ιαπωνία, 1600) η συγγραφέας την έχει πλέξει τόσο όμορφα με τον μύθο που όχι μόνο δεν με κούρασε, αλλά με υποκίνησε να ψάξω λίγα παραπάνω στοιχεία αφού τελείωσα το βιβλίο.

  Η Ιαπωνία, χώρα στην οποία βασίζεται η καλοπλεγμένη και ιδιαίτερη ιστορία του Inari, βρίθει από μύθους και έμπνευση, και η Λίλα χρησιμοποιεί στο έπακρο το ιστορικό υπόβαθρο και τη φαντασία της ώστε να μας δώσει τον πιο αγαπημένο μου μύθο.

  Είναι εικονογραφημένο. Όχι ότι περιμένεις κάτι άλλο αφού η κυρία Κίσσα-Φραγκομίχαλου εκτός από εξαιρετική συγγραφέας (κατά την δική μου ταπεινή άποψη), είναι και μια υπέροχη εικονογράφος (κατά την άποψη όσων έχουν μάτια). Το στυλ της δεν μεταβάλλεται από εκείνο του Angel Eyes – και καλά κάνει, καθώς ένας καλλιτέχνης πρέπει να έχει ένα trademark – όμως εξελίσσεται. Ομορφαίνει, τελειοποιείται, με κάνει να θέλω να γλύψω τις σελίδες! Αλλά δεν το κάνω. Συγκρατούμαι. Με το ζόρι όμως.

  ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΗ! Θεά του φεγγαριού, δεν γίνεται να έχεις ένα μυθιστόρημα στο οποίο έχεις φτιάξει μια περιοχή ή έχεις μία που υπήρξε πριν 15.000 χρόνια και να μην έχεις χάρτη! Όχι, το google δεν είναι φίλος! Εάν φτιάχνεις μια αναθεματισμένη περιοχή, ζωγράφισέ μου έστω με τελείες έναν χάρτη! Είμαι οπτικός τύπος! Θέλω να το βλέπω για να μπορέσω να το οραματιστώ. Και η συγγραφέας μού δίνει αυτό ακριβώς που χρειάζομαι και το εκτιμώ!

  Inari – Ο δράκος με τις επτά καρδιές

  Σε κάθε αρχή κεφαλαίου υπάρχει ένα μικρό ρητό, γραμμένο με μια υπέροχη γραμματοσειρά σαν γραμμένη στο χέρι, περικυκλωμένη από ψηλά μπαμπού, και είναι τόσο χαριτωμένο.

  Ο Inari δεν είναι απλά μια ιστορία αγάπης. Μέσα από το διήγημα η συγγραφέας θίγει σε μικρές δόσεις την πολιτική, τη διαφθορά, την καλοσύνη, την αυτοθυσία, την γενναιότητα, τη μοίρα και τα έθιμα μιας άλλης εποχής που μοιάζει να επιστρέφει.

  Έχει πολλές Ιαπωνικές εκφράσεις. Γραμμένες στα Ιαπωνικά κιόλας. Υπάρχει όμως μίνι λεξικό στην αρχή. Καθώς και λεξικό προφοράς, για να είσαι σίγουρος ότι δεν διαβάζεις λάθος. Και το εκτιμώ. Δεν είμαστε όλοι εξειδικευμένοι γνώστες της Ιαπωνικής γλώσσας ή του πολιτισμού και ένα τέτοιο μίνι λεξικό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, και η συγγραφέας το κατανοεί.

  Είναι ένα ιδιαίτερο διήγημα. Η φαντασία ξεχειλίζει από κάθε σελίδα. Δράκοι, φαντάσματα, μαγεία και πεπρωμένο μαγεύουν τον αναγνώστη σε κάθε σελίδα, σε κάθε λέξη και σε βυθίζουν σε έναν κόσμο που δεν θες να βγεις. Δεν θέλεις να τελειώσει, και το τέλος σου ξεριζώνει την καρδιά. Χρειάστηκε να κρατάω το βιβλίο σε παράλληλη θέση από το κεφάλι μου ώστε να μην το βρέξω από τα δάκρυά μου. Είτε είσαι αναγνώστης φαντασίας είτε ρομαντισμού είτε έρωτα, μπορείς να το διαβάσεις άνετα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Και στην τελική, 200 σελίδες είναι μόνο (σνιφ).

  Το προτείνω με κάθε κύτταρο του κορμιού μου. Διαβάστε το, στείλτε μου την άποψή σας, περιμένω.

  “Μη στεναχωριέσαι, Inari-Sama, του είπε τρυφερά και τον χάιδεψε με φροντίδα. Κι αυτός, γαληνεμένος από τα χάδια της, άφησε εντελώς χαλαρό τον λαιμό και το κεφάλι του στη χλόη. Δεν τον φοβόταν εκείνη. Και σε αυτή του τη μορφή δεν τον ντρεπόταν κιόλας. Αισθανόταν άνετα και αυτός το ένιωθε.

  Και τώρα, ένα μήνυμα προς τη συγγραφέα:
  Σε ευχαριστώ, Λίλα, που γλύκανες την αναμονή για το 4ο βιβλίο της σειράς Angel Eyes με ένα διήγημα που αποτελεί το πιο αγαπημένο μου ανάγνωσμα του καλοκαιριού!

  Περίληψη: Η πριγκίπισσα O-Gin του βασιλείου των νήσων Ryūkyū στα νότια της Ιαπωνίας μεγαλώνει ευτυχισμένη κοντά στον αγαπημένο της ωκεανό, όταν μια πρόσκληση από την ιαπωνική επαρχία Satsuma και ένας χρησμός αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής της. Κάποιο μεγάλο Κακό θα συναντήσει εκεί, αλλά το ταξίδι αυτό είναι αναγκαίο να γίνει. Όταν θα κινδυνέψει η ζωή της, μια αλλόκοσμη χρυσή ενέργεια την επαναφέρει από τον θάνατο. Θα μπορούσε να είναι ο άντρας-χρυσάφι του χρησμού;

  Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία της περιόδου Edo με δολοπλοκίες για την εξουσία, πολεμιστές samurai και δολοφόνους shinobi. Ένας μύθος για δράκους-θεούς που έχουν ξεχαστεί, και για έναν έρωτα αθάνατο στο Αιθερικό Πεδίο των ενεργειών…

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Inari: Ο δράκος με τις επτά καρδιές

  Συγγραφέας: Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

  Σελίδες: 200

  Εκδοτικός οίκος: Momentum

  ISBN: 978-618-84362-1-3

  Έτος Έκδοσης: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here