Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Λεξερευνητές σε δράση - Μeredith L. Rowe

  Λεξερευνητές σε δράση – Μeredith L. Rowe

  -

  Λεξερευνητές σε δράση: 365 Λέξεις-Έμπνευση, Μία για Κάθε Μέρα του Χρόνου. Πριν από λίγο καιρό, η ελληνική εταιρεία Δεσύλλας, γνωστή σε όλους μας για τα επιτραπέζια παιχνίδια που κατασκευάζει εδώ και σαράντα χρόνια, παρουσίασε μια νέα κατηγορία προϊόντων: τα παιδικά βιβλία. Από τους οκτώ τίτλους που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής, σήμερα θα γνωρίσουμε ένα ιδιαίτερο βιβλίο που απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συγγραφέας του βιβλίου η Μeredith L. Rowe, Καθηγήτρια Πρώιμης Μάθησης και Ανάπτυξης στην Παιδαγωγική Σχολή του Χάρβαρντ. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο έργο της, διάβασα ότι μελετά τον ρόλο των γονέων και του οικογενειακού περιβάλλοντος στη γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

  Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα λεξικό για μικρά παιδιά. Οι λέξεις που περιέχει δεν είναι εύκολες, δεν τις χρησιμοποιούν καθημερινά στο λεξιλόγιό τους τα παιδιά. Το να γνωρίσουν όμως τη σημασία των λέξεων που έχουν επιλεγεί από τη συγγραφέα, σίγουρα θα τα βοηθήσει στο μέλλον να εκφράζονται σωστά στον γραπτό και προφορικό λόγο.

  Η κάθε σελίδα του βιβλίου είναι χωρισμένη σε εβδομάδες, ξεκινώντας από την πρώτη εβδομάδα του χρόνου και φτάνοντας στην πεντηκοστή δεύτερη και τελευταία εβδομάδα. Μια λέξη για κάθε μέρα. Για κάθε λέξη υπάρχει και αντίστοιχη εικόνα που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν πλήρως τη σημασία της. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Monika Forseberg.

  Aμφιβολία: Αυτό που νιώθει κάποιος όταν δεν είναι σίγουρος για κάτι.

  Ερασιτέχνης: Αυτός που ασχολείται με κάτι για την ευχαρίστησή του, όχι ως δουλειά.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που προσφέρει γνώση με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Τα παιδιά κατακτούν ένα υψηλό επίπεδο λεξιλογίου που θα τα βοηθήσει στην κατανόηση των λογοτεχνικών κειμένων και στην παραγωγή γραπτού λόγου στο σχολείο.

  Ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή σας.

  Περίληψη: Μαθαίνω μία νέα λέξη κάθε μέρα! Η απόκτηση λεξιλογίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μάθει το παιδί να διαβάζει και για την επιτυχία του στο σχολείο. Όμως μερικές φορές είναι δύσκολο να μάθεις νέες λέξεις, αν δεν ακούς τους ανθρώπους γύρω σου να τις χρησιμοποιούν.

  Σε αυτό το βιβλίο έχει δοθεί μεγάλη φροντίδα στην επιλογή των λέξεων. Πρόκειται για λέξεις σχετικά σπάνιες για τα παιδιά, που δεν τις ακούν συχνά σε καθημερινούς διαλόγους, τις οποίες όμως θα συναντήσουν σε σχολικά και εξωσχολικά κείμενα και γι’ αυτό χρειάζεται να γνωρίζουν τη σημασία τους.

  Δημιουργημένο από μια ειδικό στην πρώιμη μάθηση, το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εικονογράφηση τους δίνει την ευκαιρία να εκφράσουν με διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο τα συναισθήματά τους και να δώσουν φτερά στη φαντασία τους.

  Λεξερευνητές σε δράση - Μeredith L.RoweΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος:  Λεξερευνητές  σε δράση: 365 Λέξεις-Έμπνευση, Μία για Κάθε Μέρα του Χρόνου

  Συγγραφέας: Dr Meredith L. Rowe

  Εικονογράφος: Monika Forsberg

  Μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου

  Εκδόσεις: Δεσύλλας 

                                                           ISBN: 978-618-5568-16-0

                                                           Ημ. Έκδοσης: 26/8/2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here