Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Μουσεία Lindt Home of Chocolate - Mουσείο σοκολάτας στη Ζυρίχη

  Lindt Home of Chocolate – Mουσείο σοκολάτας στη Ζυρίχη

  -

  Λατρεύουμε τα μουσεία γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να αντλήσουμε γνώσεις για το παρελθόν μας. Πρόσφατα ανακαλύψαμε την ίδρυση ενός μουσείου που όλοι θα ήθελαν να επισκεφτούν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αναφερόμαστε στο Lindt Home of Chocolate. Πρόκειται για ένα  μουσείο σοκολάτας που άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στη Ζυρίχη τον περασμένο Σεπτέμβρη.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ένας τεράστιος χώρος 1500 τ.μ., όπου ο επισκέπτης θα γνωρίσει την ιστορία της σοκολάτας, την ανακάλυψη του κακαόδεντρου, την επεξεργασία του καρπού, ενώ θα μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα παρασκευής σοκολάτας. Στο κτήριο λειτουργεί επίσης καφέ και εστιατόριο και ένα τεράστιο κατάστημα για να αγοράσει ο επισκέπτης σοκολάτες και σοκολατάκια, ενώ υπάρχουν χώροι για να διεξαχθούν διάφορες εκδηλώσεις.

  Lindt Home of Chocolate – Mουσείο σοκολάτας στη Ζυρίχη

  Στο κέντρο του κτηρίου δεσπόζει ένα τεράστιο σιντριβάνι σοκολάτας ύψους εννέα μέτρων με 1500 κιλά σοκολάτας. Είναι το πιο εντυπωσιακό σιντριβάνι, που γοητεύει μικρούς και μεγάλους. Το μουσείο έχει σχεδιαστεί για να γίνει πόλος έλξης των οικογενειών. Στόχος ήταν να ξεπεράσουν τους 350.000 επισκέπτες ετησίως. (Προφανώς τώρα με την πανδημία δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.) Υπάρχουν επίσης χώροι που χρησιμοποιούνται για διάφορες μελέτες και δοκιμές πάνω στη σοκολάτα. 

  Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 93 εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπός του μουσείου είναι να λειτουργήσει ως κέντρο προώθησης της γνώσης και της εμπειρίας που έχουν οι Ελβετοί για τη σοκολάτα. Ας μην ξεχνάμε ότι η ελβετική σοκολάτα είναι ένα προϊόν γνωστό σε όλο τον κόσμο.

  Περισσότερα για το εντυπωσιακό αυτό μουσείο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του και να πάρετε μια γεύση βλέποντας τις υπέροχες φωτογραφίες όπου φυσικά κυριαρχεί τι άλλο; Η σοκολάτα.

   Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: https://viaggi.corriere.it/

  https://www.lindt-home-of-chocolate.com/de/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here