Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Μαθαίνω για το μυαλό και το σώμα μου - Cathy McAleese &...

  Μαθαίνω για το μυαλό και το σώμα μου – Cathy McAleese & Jennifer Moore-Mallinos

  -

  Από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα κυκλοφορεί ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, με τίτλο «Μαθαίνω για το μυαλό και το σώμα μου», των συγγραφέων Cathy McAleese και Jennifer MooreMallinos, που σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος τους. Η εικονογράφηση είναι της Claire Keay. H απόδοση του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα έγινε από τη Ράνια Τζαμπίρη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Μικροί και μεγάλοι βιώνουμε καθημερινά έντονο άγχος, που εκδηλώνεται διαφορετικά ανάλογα με την ηλικία και τον χαρακτήρα μας. Στα παιδιά, το άγχος μπορεί να εκδηλωθεί ως φόβος, θυμός ή απογοήτευση.

  Διαβάζοντας το βιβλίο, τα παιδιά θα εντάξουν στην καθημερινότητά τους δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν να περιορίσουν το άγχος που βιώνουν. Η κηπουρική, η κατασκευή ενός λευκώματος ή μιας κάρτας είναι μερικές από αυτές τις δραστηριότητες.

  Πολύ σημαντική για την ψυχική υγεία μικρών και μεγάλων είναι η επαφή μας με τη φύση. Μια βόλτα στην εξοχή με διάφορες κατάλληλες δραστηριότητες μειώνει το άγχος και δημιουργεί μια όμορφη ψυχική διάθεση.

  Το παιχνίδι στην εξοχή ευνοεί την ευεξία, τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τη σωματική ανάπτυξη. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν το περιβάλλον, να αθληθούν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν πρόκειται για μια δραστηριότητα στην αυλή του σχολείου ή σε ένα γειτονικό παρκάκι.

  Ένα επίσης σημαντικό σημείο του βιβλίου είναι η αναγνώριση των συναισθημάτων που τα παιδιά βιώνουν. Μέσα από διάφορες ευχάριστες δραστηριότητες, τα παιδιά αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους μιλώντας για αυτά. Επίσης, οι αναγνώστες του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ενσυνειδητότητα. Κάτι που απουσιάζει από τις ζωές όλων μας.

  Ενσυνειδητότητα είναι η επίγνωση που προκύπτει όταν ένα άτομο δίνει προσοχή σκόπιμα, την παρούσα στιγμή.

  Απόλαυσα την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου και είμαι σίγουρη ότι όσοι το διαβάσετε θα το βρείτε άκρως ενδιαφέρον. Ένα βιβλίο χρήσιμο σε όλη την οικογένεια. Υιοθετώντας κάποιες από αυτές τις πρακτικές που παρουσιάζονται στο βιβλίο, θα μάθουμε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της ζωής, μειώνοντας το άγχος και τις δυσάρεστες συνέπειές του στη ζωή μας.

  Περίληψη: Τι μπορούμε να κάνουμε όταν αισθανόμαστε αγχωμένοι και πιεσμένοι;

  Υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για να το ξεπεράσουμε:

  Μια εκδρομή στη φύση, θετικές σκέψεις, χαλάρωση, ηρεμία και άλλες πολλές που θα διαβάσετε στο βιβλίο.
  Καλή διασκέδαση!

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Μαθαίνω για το μυαλό και το σώμα μου

  Συγγραφείς: Cathy McAleese & Jennifer Moore-Mallinos

  Eκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

  ISBN : 9789605933050

  Έτος Έκδοσης: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here