Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Μαύρος ουρανός με ροζ συννεφάκια - Κώστας Χαραλάς

  Μαύρος ουρανός με ροζ συννεφάκια – Κώστας Χαραλάς

  -

  Το βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Χαραλά «Μαύρος ουρανός με ροζ συννεφάκια» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Μάρας Τσαφαντάκη. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Χωρίς σωσίβιο και απευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο Γκόραν είναι ένα αγόρι μόνιμα με σκυθρωπό πρόσωπο και πάντα λιγομίλητος. Ζει στην Ελλάδα μαζί με τον θείο του που είναι ζωγράφος. Μιλάει σπάνια για την πατρίδα του.

  Σπάνια μου μιλάει για την πατρίδα του και όποτε το κάνει, σταματάει στη μέση, σαν να του έχουν τελειώσει οι λέξεις.

  Όταν ο δάσκαλος τους ζητά να ζωγραφίσουν, πάντα οι ζωγραφιές του Γκόραν είναι διαφορετικές από των συμμαθητών του. Αν και έχει όλα τα χρώματα σε μπογιές, εκείνος επιλέγει μόνο ένα χρώμα για να ζωγραφίσει. Η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος δεν γίνεται κατανοητή από τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης.

  Έτσι είναι όμως ο Γκόραν, λιγομίλητος και κατσούφης, όπως ο ζωγραφιές του.

  Πώς είναι δυνατόν να επιλέξει ο Γκόραν έντονα και χαρούμενα χρώματα για τις ζωγραφιές του; Ο πόλεμος που εξακολουθεί να μαίνεται στη χώρα του και οι εικόνες που είδαν τα μάτια του πριν έρθει στην πατρίδα μας, άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην παιδική ψυχή του και αυτά αποτυπώνονται στις ζωγραφιές του.

  Το κείμενο του βιβλίου είναι μικρό, αφού οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται είναι παιδιά που μόλις έχουν καταφέρει να διαβάζουν χωρίς βοήθεια. Ο συγγραφέας, μέσα στη μικρής έκτασης ιστορία του, καταφέρνει να μιλήσει στους αναγνώστες του για τις άσχημες συνέπειες του πολέμου και τους πρόσφυγες. Κανένας δεν επιθυμεί να αφήσει τον τόπο και το σπίτι του, για να βρεθεί ξένος ανάμεσα σε ξένους, σε άλλη πατρίδα, αντιμετωπίζοντας μόνο δυσκολίες. Ένα βιβλίο που δίνει αφορμή για συζητήσεις με τα παιδιά.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν ευχάριστες δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες.

  Περίληψη: Ο Γκόραν είναι κατσούφης και λιγομίλητος. Ζει με το θείο του φιλοξενούμενος στη χώρα μας. Πηγαίνει στο σχολείο, αλλά σπάνια μιλάει με τους συμμαθητές του για την πατρίδα του. Ονειρεύεται να γυρίσει εκεί όταν θα τελειώσει ο πόλεμος. Μέχρι τότε ζωγραφίζει μαύρους ουρανούς. Όταν ο θείος του λέει ότι μια μέρα οι ζωγραφιές του θα έχουν μεγάλη αξία, εκείνος χαμογελά…

  Παιδιά, κολυμπήστε στη θάλασσα της ανάγνωσης παρέα με τα Ψαράκια. Αργότερα, στα πιο βαθιά, σας περιμένουν τα Δελφινάκια. Aναζητήστε τα βιβλία της σειράς XΩPIΣ ΣΩΣIBIO, γραμμένα από τους αγαπημένους σας συγγραφείς. Διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες θα σας κρατήσουν συντροφιά! KABOYPAKIA 250 λέξεις περίπου ΨAPAKIA 400 λέξεις περίπου ΔEΛΦINAKIA 800 λέξεις περίπου. Για παιδιά που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό της ανάγνωσης (A’ και B’ Δημοτικού).

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Μαύρος ουρανός με ροζ συννεφάκια

  Συγγραφέας: Κώστας Χαραλάς

  Εικονογράφος: Μάρα Τσαφαντάκη

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601613215

  Ημ. Τελευταίας ανατύπωσης : 05/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here