Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Με εντολή του βασιλιά - Julie Garwood

  Με εντολή του βασιλιά – Julie Garwood

  -

  Με εντολή του βασιλιά – Julie Garwood

  Όταν ο βασιλιάς της χώρας σου δίνει εντολή να παντρευτείς μια γυναίκα, εσύ υπακούς. Κι ας είσαι Σκοτσέζος πολέμαρχος, πλούσιος γαιοκτήμονας και άρχοντας της περιοχής. Κι ας είσαι περήφανος, ανεξάρτητος και δυνατός. Άλλωστε, τι ρόλο μπορεί να παίξει μια γυναίκα στη ζωή ενός άντρα σαν τον Άλεκ Κινκέιντ; Καμία απολύτως πέρα από διακοσμητικό στοιχείο του κάστρου του. Έτσι νόμιζε ο Άλεκ. Μέχρι που γνώρισε την Τζέιμι.

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Ο βασιλιάς, θέλοντας να εξασφαλίσει μελλοντική συμμαχία με δύο από τις μεγαλύτερες φατρίες της Σκοτίας, αποφασίζει να παντρέψει τους αρχηγούς τους με Αγγλίδες αριστοκράτισσες. Επιλέγει την οικογένεια του βαρόνου Τζέιμσον με τις τέσσερις κόρες, ως τιμωρία που είχε προτιμήσει να ξοδέψει ασύστολα τους φόρους που του αναλογούσαν να πληρώσει για να γεμίσουν τα βασιλικά σεντούκια.

  Η Τζέιμι δεν είναι συνηθισμένο κορίτσι. Έχοντας χάσει από μικρή τη μητέρα της από την οποία έμαθε την τέχνη της θεραπεύτριας, μέρος της εκπαίδευσής της ανέλαβε ο σταβλίτης της οικογένειας, που της έμαθε όλα όσα ήξερε: τη σκοτσέζικη γλώσσα, ιππασία, τοξοβολία και άσχημο λεξιλόγιο. Επίσης, όντας καλόκαρδη, η Τζέιμι θεωρεί καθήκον της να προστατεύει τις μεγαλύτερες αδελφές της και να φροντίζει τον πατέρα τους.

  Όταν επιλέγεται από τον Άλεκ Κινκέιντ για νύφη του, βρίσκονται και οι δύο προ εκπλήξεων. Η ένταση μεταξύ τους απτή. Και οι διαφωνίες ατελείωτες. Μόνο που η Τζέιμι δεν είναι ασφαλής στη Σκοτία. Κάποιος προσπαθεί να τη σκοτώσει. Μήπως είναι ο Άλεκ αυτός που έχει συμφέρον από τον θάνατό της; Ήδη κυκλοφορεί η φήμη πως σκότωσε την πρώην γυναίκα του…

  «Θα ξημερώσει μια παγωμένη μέρα στους ουρανούς προτού σε παντρευτώ, κύριέ μου, μια πραγματικά παγωμένη ημέρα».
  «Μόλις περιέγραψες τα μέρη μου στη διάρκεια του χειμώνα, κοπελιά. Και θα με παντρευτείς».
  «Ποτέ».
  Ακριβώς μία ώρα αργότερα, η λαίδη Τζέιμσον παντρεύτηκε τον Άλεκ Κινκέιντ.

  Το μυθιστόρημα Με εντολή του βασιλιά είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Άγνωστα Μονοπάτια. Ανάλαφρο και περιπετειώδες ως ανάγνωσμα. Διασκεδαστικό με τις πάμπολλες ατάκες της Τζέιμι για τις περίεργες συνήθειες των Σκοτσέζων και τα αστεία περιστατικά που είναι διάσπαρτα σε όλο το κείμενο. Η Julie Garwood καταφέρνει να ισορροπήσει την πραγματικότητα του 1100 μ.Χ. με τη σημερινή εποχή και να αποδώσει στους χαρακτήρες σύγχρονα χαρακτηριστικά σε παλιομοδίτικο φόντο. Ο κίνδυνος που ελοχεύει από την πρώτη σελίδα εντείνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 

  Θεέ μου, πόσο απολαυστική στιγμή ήταν. Ο φόβος μήπως με ανακαλύψουν έκανε τα χέρια μου να ιδρώνουν, όμως ήταν τόσο συναρπαστικό, που ένιωσα συγχρόνως ένα κύμα δύναμης να διαπερνά τη σπονδυλική στήλη μου. Έκανα φόνο και τη γλίτωσα! Ω, πόσο θα ήθελα να καυχηθώ για το δόλιο κατόρθωμά μου! Δεν μπορώ βέβαια να πω λέξη σε κανέναν κι ούτε τολμώ να αφήσω τη χαρά να φανεί στο βλέμμα μου.

  Το ενδιαφέρον είναι πως γίνεται ταυτόχρονη αφήγηση και από τους δύο ήρωες. Έτσι, γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τις σκέψεις και τα συναισθήματα αμφότερων σε κάθε σκηνή. Συνήθως, οι αντιδράσεις τους είναι απολαυστικές. Οι διάλογοι με κούρασαν κάποιες στιγμές από τη συνεχή επανάληψη ερωτοαποκρίσεων, σε γενικές γραμμές όμως προσφέρουν στη δραματοποίηση της ιστορίας. 

  Η Julie Garwood, σεβόμενη την εποχή στην οποία διαδραματίζεται ο έρωτας της Τζέιμι και του Άλεκ, είναι αρκετά φειδωλή στις λεπτομέρειες των ερωτικών σκηνών, κάτι που με ευχαρίστησε μιας και αποφεύγονται έντεχνα ατελείωτες σελίδες… αχαλίνωτου πάθους. 

  Η Τζέιμι δεν έχει καμία σχέση με τα κορίτσια της εποχής της, και περισσότερο με ό,τι φανταζόμαστε ότι χαρακτηρίζει μία λαίδη. Ανεξάρτητη και δυναμική, έχει γνώσεις που τη βοηθούν να επιβιώσει σε μία οικογένεια που περισσότερο την αντιμετωπίζει ως δούλα πάρα ως ισότιμο μέλος της. Ξεροκέφαλη και αδάμαστη, δίνει ”ρεσιτάλ” με όσα δεν γνωρίζει αλλά προσπαθεί να φαίνεται πως γνωρίζει, κάνοντας συνεχώς γκάφες. Θεραπεύτρια και πονόψυχη, προσφέρει σε όλους όσοι έχουν την ανάγκη της. Ο εγωισμός της κατακερματίζεται όταν διαπιστώνει πως έχει συναισθήματα για τον Άλεκ. Η πληγωμένη περηφάνια της και οι ανασφάλειές της κουράζουν, καθώς ο ερωτοχτυπημένος σύζυγός της γίνεται χαλί να τον πατήσει κι εκείνη ακόμη αναρωτιέται αν την αγαπάει. 

  Ο Άλεκ Κινκέιντ παρουσιάζεται σκληρός, απότομος, πανέξυπνος και εγωιστής. Έχοντας έναν τεράστιο στρατό και πάμπολλους συμμάχους στη Σκοτία, εμφανίζεται ως ένας αιμοβόρος και δυνατός αντίπαλος. Σε συνδυασμό με τις απόψεις του για τη θέση που πρέπει να έχει μια γυναίκα, αποτελεί τον εφιάλτη της Τζέιμι. Στην αρχή. Γιατί μετά, ο Άλεκ μεταμορφώνεται σε έναν γλυκό, αυστηρό, αλλά δίκαιο και απόλυτα γοητευτικό σύντροφο που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να είναι η Τζέιμι ευτυχισμένη. Τέτοια μεταστροφή σε ήρωα πρώτη φορά συνάντησα! Αργεί να συνειδητοποιήσει τα συναισθήματά του, αλλά από τη στιγμή που το κάνει, είναι υποχείριό της. 

  Κι ενώ την παρακολουθούσε, συνειδητοποίησε ξαφνικά μια μάλλον αντιφατική αλήθεια. Ήθελε να νοιάζεται για αυτόν. Ήθελε να τον αγαπά. Ο ίδιος, από την άλλη πλευρά, ήταν αποφασισμένος να μην την αγαπήσει. Ο λόγος ήταν απλός: ένας πολεμιστής δεν αγαπούσε τη γυναίκα του∙ η γυναίκα του του ανήκε. Και υπήρχε και για αυτό μια εύλογη αιτία: η αγάπη έκανε περίπλοκη τη σχέση. Μπορούσε ακόμη να υπονομεύσει τα καθήκοντα ενός άρχοντα. Όχι, δεν θα μπορούσε ποτέ του να αγαπήσει την Τζέιμι. Αλλά θα τον πείραζε πολύ αν εκείνη δεν άρχιζε σύντομα να τον αγαπά.

  Σε γενικές γραμμές, διασκέδασα και απόλαυσα την ιστορία αυτού του παράξενου ζευγαριού. Περιμένω να διαβάσω και τα υπόλοιπα της σειράς, ελπίζοντας να είναι το ίδιο σπιρτόζικα και ρομαντικά. 

  Περίληψη: Στη μεσαιωνική Σκοτία…

  Με βασιλικό διάταγμα, ο Άλεκ Κινκέιντ, ένας από τους ισχυρότερους τοπικούς άρχοντες, πρέπει να παντρευτεί μια νύφη από την Αγγλία. Χωρίς πολλή σκέψη επιλέγει την Τζέιμι, τη νεότερη θυγατέρα του βαρόνου Τζέιμσον. Από την πρώτη στιγμή που ο Άλεκ είδε την περήφανη Αγγλίδα λαίδη ένιωσε κάτι να φλέγεται μέσα του και ανυπομονούσε να την υποτάξει.

  Ωστόσο, καθώς ανταλλάσσουν τους αναπόδραστους όρκους αγάπης, η Τζέιμι ορκίζεται σιωπηλά να μην ενδώσει στον βάρβαρο άντρα. Η καρδιά και το μυαλό της έχουν σημάνει συναγερμό για όλα όσα εκείνος αντιπροσωπεύει: αλαζόνας, χειριστικός, εγωιστής και, ταυτόχρονα, απροσδιόριστα σαγηνευτικός. Δίχως να το περιμένει όμως, η άγρια ομορφιά της Σκοτίας αρχίζει να μεταμορφώνει σταδιακά την ψυχή της και τη γνώμη της για εκείνον.

  Κι εκεί που η Τζέιμι τελικά αρχίζει να ενδίδει, μια σειρά από περίεργα ατυχήματα στο κάστρο των Κινκέιντ και η αμφίβολης προέλευσης φήμη ότι ο Άλεκ σκότωσε την πρώην γυναίκα του κρύβουν απειλές για τη ζωή της.

  Θα καταφέρει η Τζέιμι να ξεπεράσει τα εμπόδια και να έχει ένα ευτυχισμένο μέλλον με τον Άλεκ;

  Στοιχεία βιβλίου

  Με εντολή του βασιλιάΤίτλος: Με εντολή του βασιλιά

  Σειρά: Άγνωστα μονοπάτια – Νο 1

  Συγγραφέας: Julie Garwood

  Μετάφραση: Ουρανία Τουτουντζή

  Εκδόσεις: Διόπτρα

  Σελίδες: 512

  Έτος έκδοσης: 2020

  ISBN: 978-618-5394-65-3

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here