Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Με μόνο φίλο τον υπολογιστή; - Jennifer Moore – Mallinos

  Με μόνο φίλο τον υπολογιστή; – Jennifer Moore – Mallinos

  -

  Με μόνο φίλο τον υπολογιστή 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Τζένιφερ Μουρ – Μαλινός «Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε μετάφραση Ράνιας Μπουμπουρή.

  Με μόνο φίλο τον υπολογιστή; – Jennifer Moore – Mallinos

  Ανήκει στη σειρά Μιλάμε στα παιδιά για…, όπου τρυφερές, ευαίσθητες και διασκεδαστικές ιστορίες βοηθούν τα παιδιά να μάθουν ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες, να αντιλαμβάνονται τα σωστά και τα λάθη των ηρώων και να αποκτούν πρότυπα προς μίμηση. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει “Οδηγό για Γονείς” σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται.

  Το συγκεκριμένο βιβλίο θίγει το πρόβλημα της εξάρτησης των παιδιών από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Όλο και περισσότερα παιδιά περνούν καθημερινά ατελείωτες ώρες μπροστά σε μια οθόνη τηλεόρασης ή υπολογιστή, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ζουν αποκομμένα από τον πραγματικό κόσμο, χωρίς κοινωνική ζωή, άθληση και άλλα ενδιαφέροντα. Ζουν μόνο για να κερδίζουν σε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι.

  Ήρωας της ιστορίας μας ο Τάσος, ο οποίος μαγεύεται από τον εικονικό κόσμο και η ζωή του αλλάζει δραματικά.

  Κανείς δεν είχε καταλάβει τι του συνέβαινε ώσπου τα πάντα στη ζωή του Τάσου άρχισαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Πρώτα πρώτα, δε διάβαζε για το σχολείο και οι βαθμοί του είχαν πάρει την κάτω βόλτα. Από άριστος μαθητής που ήταν, τώρα κινδυνεύει να μείνει στην ίδια τάξη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σταμάτησε να πηγαίνει στις προπονήσεις του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, αφού αποφάσισε ότι ήταν πιο σημαντικό να παίζει στον υπολογιστή.

  Μια ιστορία οικεία για πολλές οικογένειες, αφού τα σημερινά παιδιά έρχονται από πολύ μικρή ηλικία σε επαφή με τους υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία τους προκαλούν εθισμό αν δεν έχουν κάποιους περιορισμούς στη χρήση από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

  Το συγκεκριμένο βιβλίο, με πολύ όμορφο τρόπο, βοηθά παιδιά και γονείς να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της εξάρτησης από την κατάχρηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

  Περίληψη: Ο Τάσος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι δεν είναι καλό να το παρακάνουμε με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια· του έχει γίνει έμμονη ιδέα να περάσει στην επόμενη πίστα και να νικήσει στο παιχνίδι του, ώστε δεν ξεκολλά από την οθόνη του υπολογιστή.
  Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια όχι μόνο έκλεψαν τον χρόνο και την ενέργειά του, αλλά άλλαξαν όλη του τη ζωή. Θα ξεχάσει, άραγε, ο Τάσος ό,τι είναι σημαντικό για εκείνον – την οικογένειά του, το σχολείο, τους φίλους του; Ή θα βρει έναν τρόπο να απαλλαγεί από αυτή την εξάρτηση;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;

  Συγγραφέας: Jennifer Moore – Mallinos

  Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή

  Εκδόσεις: Μίνωας

  ISBN: 9786180201062

  Ημ. Έκδοσης: 01/2014

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here