Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019
More
  Αρχική Μουσεία Μουσείο του Prado

  Μουσείο του Prado

  -

  Μουσείο του Prado

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στη συνέχεια του ταξιδιού μας θα επισκεφτούμε το μουσείο του Prado. Πρόκειται για ένα μουσείο ορόσημο της πόλης, το οποίο καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών.

  Παλαιότερα το κτίριο χρησιμοποιήθηκε από το Ναπολέοντα για τις ανάγκες του ιππικού και του πυροβολικού του.

  Το μουσείο στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο που κατασκευάστηκε από τον Κάρολο Γ’. Ιδρύθηκε ως μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής. Διαθέτει περίπου 700 γλυπτά και πολλά έργα μεγάλων ζωγράφων, όπως Ρέμπραντ, Καραβάτζιο, Γκόγια, Βελάθκεθ. Ο Βελάθκεθ όχι μόνο παραχώρησε στο μουσείο τους εκπληκτικούς πίνακές του, αλλά δραστηριοποιήθηκε στο να συγκεντρώσει στο μουσείο έργα Ιταλών καλλιτεχνών.

  Η Γκουέρνικα, ο περίφημος πίνακας του Πικάσο, εκτέθηκε στο συγκεκριμένο μουσείο, ενώ μετά μεταφέρθηκε στο Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία.

  Σημαντικό τμήμα των πινάκων του μουσείου ανήκουν στη χρονική περίοδο από τον 15ο ως τον 17ο αιώνα, μια περίοδο που ονομάζεται Χρυσή Περίοδος της Ισπανίας. 

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροPlaza Mayor
  Επόμενο άρθροΒασιλικό Παλάτι

  Απάντηση