Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019
More

  Βασιλικό Παλάτι

  -

  Βασιλικό Παλάτι

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην ισπανική πρωτεύουσα. Σειρά έχει μια επίσκεψη στο βασιλικό παλάτι.

  Το βασιλικό ανάκτορο της Μαδρίτης βρίσκεται πάνω σε ένα ύψωμα με θέα στον ποταμό Μανθανάρες. Επί χρόνια, στη θέση του υπήρχε ένα φρούριο. Έπειτα από μια πυρκαγιά, το 1734 ο Φίλιππος Ε’ παρήγγειλε ένα πραγματικό ανάκτορο που θα αντικαθιστούσε το φρούριο. Η κατασκευή του διήρκησε 26 χρόνια και συνέπεσε με τη βασιλεία δύο Βουρβόνων μοναρχών, του Καρόλου Γ’ και του Καρόλου Δ’. Έτσι, μεγάλο μέρος της διακόσμησης αντικατοπτρίζει το γούστο τους.

  Το ανάκτορο χρησιμοποιούνταν από τη βασιλική οικογένεια ως το 1931. Ο σημερινός βασιλιάς, Χουάν Κάρολος Α’, κατοικεί στο Ανάκτορο Θαρθουέλα. Τα βασιλικά ανάκτορα χρησιμοποιούνται για επίσημες εκδηλώσεις. Από το ανάκτορο αξίζει να επισκεφθείτε την Τραπεζαρία, το δωμάτιο πορσελάνης, τις αίθουσες Γκασπαρίνι και την αίθουσα του θρόνου.

  Το παλάτι βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης. Αρκετά από τα δωμάτιά του είναι ανοιχτά για το κοινό. Είναι 135.000 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 3.418 δωμάτια. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση παλάτι στην Ευρώπη. Είναι διακοσμημένο με έργα του Βελάθκεθ, Γκόγια και Καραβάτζιο.

  Πλάι στο παλάτι ορθώνονται και επιβλητικά ιστορικά κτίρια όπως ο Καθεδρικός της Αλμουδένα, το Βασιλικό Θέατρο (Teatro Real) και τα μουσουλμανικά τείχη του 9ου αιώνα. 

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση