Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Μύθοι στο τσεπάκι - Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

  Μύθοι στο τσεπάκι – Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

  -

  Aπό τις Εκδόσεις Κάκτος κυκλοφορεί η σειρά βιβλίων για παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω, «Μύθοι στο τσεπάκι». Συγγραφέας των βιβλίων, ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, υποψήφιος Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας στο Ε.Κ.Π.Α., και εικονογράφος της σειράς, η Άννυ Θεοχάρη. 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο συγγραφέας είναι ίσως πιο γνωστός ως The Mythologist. Από το 2020, με τα βίντεο που φτιάχνει στο κανάλι του στο Youtube, γνωρίζει στο ευρύ κοινό ενδιαφέροντα θέματα από τη μυθολογία και την αρχαιολογία, ενώ έχει γράψει και βιβλία για ενήλικες με θέματα που σχετίζονται με τη μυθολογία. 

  Μέχρι στιγμής, η σειρά «Μύθοι στο τσεπάκι» αριθμεί πέντε βιβλία: «Ο Οδυσσέας στη σπηλιά του Κύκλωπα», «Ο Ηρακλής και η ζώνη της Ιππολύτης», «Ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα», «Ο Αχιλλέας στον Τρωικό Πόλεμο» και «Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας».

  Τα βιβλία φέρνουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας κοντά στους μυθικούς ήρωες. Είναι γραμμένα με γλώσσα απλή, κατανοητή, σαν να ακούν ένα παραμύθι. Η εικονογράφηση, χωρίς λεπτομέρειες, συντροφεύει αρμονικά το κείμενο και βοηθά στην πλήρη κατανόησή του από τα παιδιά. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

  «Ο Οδυσσέας στην σπηλιά του Κύκλωπα»

  Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, ο συγγραφέας αναφέρεται στον πολυμήχανο Οδυσσέα και στην περιπέτεια που βίωσε μαζί με τους συντρόφους του στο άγνωστο νησί που κατοικούσε ο Κύκλωπας Πολύφημος. Στον επίλογο του βιβλίο γνωστοποιεί στους μικρούς του αναγνώστες ότι θα γνωρίσουν και άλλες περιπέτειες που πέρασε ο Οδυσσέας μέχρι να επιστρέψει στο νησί του, στην Ιθάκη, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου.

  Ο Οδυσσέας διάλεξε τους δώδεκα πιο γενναίους συντρόφους του για να εξερευνήσουν τη σπηλιά. Μαζί του πήρε και λίγο από το γλυκό κόκκινο κρασί που είχαν στο καράβι τους. Θα ήταν το τέλειο δώρο για αυτόν που έμενε στη σπηλιά.

  Περίληψη: Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του βρίσκονται σε ένα άγνωστο νησί! Εκεί, βλέπουν μια τεράστια σπηλιά και αποφασίζουν να την εξερευνήσουν. Αυτή, όμως, δεν είναι μια απλή σπηλιά, αλλά το σπίτι ενός τεράστιου και καθόλου φιλόξενου πλάσματος: είναι ο Κύκλωπας Πολύφημος, που έχει μόνο ένα μάτι κι ένα μεγάλο κοπάδι πρόβατα… Πώς θα αντιδράσει όταν γυρίσει και βρει τον Οδυσσέα μέσα στο σπίτι του; Τι θα σκαρφιστεί ο βασιλιάς της Ιθάκης για να γλυτώσει;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Μύθοι στο τσεπάκι - Κωνσταντίνος Λουκόπουλος Τίτλος: Ο Οδυσσέας στη σπηλιά του Κύκλωπα

  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

  Εικονογράφος: Άννυ Θεοχάρη

  Εκδόσεις: Κάκτος 

  ΙSBN:  978-618-215-083-2

  Ημ. Έκδοσης: 03/2024

  Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ο Ηρακλής και η ζώνη της Ιππολύτης», ο συγγραφέας παρουσιάζει στα παιδιά έναν από τους άθλους του σπουδαίου ήρωα και ημίθεου Ηρακλή. 

  Πριν από πολλά  πολλά  χρόνια, στην Αρχαία πόλη της Τίρυνθας, ήταν βασιλιάς ένας άνδρας που τον έλεγαν Ευρυσθέα. Ο Ευρυσθέας, είχε μια κόρη την Αδμήτη, που εδώ και  καιρό ζητούσε από τον πατέρα της ένα μεγάλο δώρο. Ήθελε τη ζώνη που φορούσε η Ιππολύτη η βασίλισσα των Αμαζόνων, των φοβερών γυναικών πολεμιστριών που ζούσαν πολύ μακριά.  

  Περίληψη: Μία ακόμα περιπέτεια περιμένει τον πανίσχυρο Ηρακλή! Αυτή τη φορά, πρέπει να συναντήσει τις ξακουστές Αμαζόνες και τη βασίλισσά τους, την Ιππολύτη. Ο στόχος του είναι ένας: να κλέψει την πολύτιμη ζώνη της και να την παραδώσει στον βασιλιά Ευρυσθέα! Τι έχει να πει η Ιππολύτη, όμως, γι’ αυτό;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Μύθοι στο τσεπάκι - Κωνσταντίνος Λουκόπουλος Τίτλος: Ο Ηρακλής και η ζώνη της Ιππολύτης

  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

  Εικονογράφος: Άννυ Θεοχάρη

  Εκδόσεις: Κάκτος 

  ΙSBN: 978-618-215-148-8

  Ημ. Έκδοσης 03/2024

  Ο αγαπημένος Ηρακλής πρωταγωνιστεί και στο τρίτο βιβλίο, όπου ο συγγραφέας αναφέρεται σε έναν ακόμα άθλο του. «Ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα» είναι ο τίτλος του.

  «Ηρακλή, για τον δεύτερο άθλο σου θέλω να σκοτώσεις τη Λερναία Ύδρα, τη μοχθηρή δράκαινα που βγαίνει από τη σπηλιά της και κάνει κακό στους κατοίκους του χωριού!» Ο Ηρακλής υπάκουσε τον βασιλιά Ευρυσθέα αλλά ήξερε ότι αυτή θα ήταν μια πολύ δύσκολη δοκιμασία για να την καταφέρει μόνος του. 

  Περίληψη: Ο Ηρακλής έχει μία ακόμα πολύ δύσκολη αποστολή! Πρέπει να ταξιδέψει μακριά και να νικήσει ένα φοβερό και επικίνδυνο τέρας, τη Λερναία Ύδρα. Αυτή τη φορά, όμως, θα χρειαστεί βοήθεια. Μαζί του θα έχει και τον αγαπημένο του ανιψιό, τον θαρραλέο Ιόλαο. Θα τα καταφέρουν;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Μύθοι στο τσεπάκι - Κωνσταντίνος Λουκόπουλος Τίτλος: Ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα

  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

  Εικονογράφος: Άννυ Θεοχάρη

  Εκδόσεις: Κάκτος 

  ΙSBN: 978-618-215-147-1

  Ημ. Έκδοσης: 03/2024

  Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς, ο συγγραφέας μάς γνωρίζει τον Αχιλλέα, τον γιο της νύμφης Θέτιδας και ήρωα του Τρωικού πολέμου. «Ο Αχιλλέας στον Τρωικό Πόλεμο» είναι ο τίτλος του βιβλίου.

  Πριν από χιλιάδες χρόνια, ο βασιλιάς Πηλέας και η νύμφη Θέτιδα, έφεραν στον κόσμο ένα μικρό αγοράκι που θα γινόταν ο μεγαλύτερος ήρωας! Το όνομά του ήταν Αχιλλέας και από μικρός φαινόταν ξεχωριστός.

  Περίληψη: Ο Αχιλλέας φαινόταν από πολύ νωρίς ότι θα γινόταν ο μεγαλύτερος και πιο θαρραλέος ήρωας της γενιάς του! Ήταν δυνατός, πανέξυπνος και έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα συναντούσε στον δρόμο του. Η μοίρα του, όμως, ήταν να πολεμήσει στον ξακουστό Τρωικό Πόλεμο, και στην ελληνική μυθολογία κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη μοίρα του, όσο κι αν προσπαθούσε!

  Στοιχεία Βιβλίου

  Μύθοι στο τσεπάκι - Κωνσταντίνος Λουκόπουλος Τίτλος: Ο Αχιλλέας στον Τρωικό Πόλεμο

  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

  Εικονογράφος: Άννυ Θεοχάρη

  Εκδόσεις: Κάκτος 

  ΙSBN: 978-618-215-149-5

  Ημ. Έκδοσης: 03/2024

  Ο συγγραφέας, στο πέμπτο βιβλίο της σειράς, συστήνει στα παιδιά έναν ακόμα μυθολογικό ήρωα, τον Ιάσονα. «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας».

  Για να καταφέρει ο Ιάσονας να το φέρει πίσω και να γίνει βασιλιάς, θα έπρεπε να ταξιδέψει μέχρι την μακρινή Κολχίδα και σίγουρα δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό μόνος του. Ήθελε βοήθεια, και για αυτό μάζεψε  πολλούς ήρωες μαζί του: τον Ηρακλή, τον Ορφέα, την Αταλάντη και άλλους. 

  Περίληψη: Ο Ιάσονας θέλει να γίνει βασιλιάς. Για να τα καταφέρει, όμως, πρέπει να κάνει κάτι που μοιάζει αδύνατο: Να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Κολχίδα και να κλέψει το θρυλικό Χρυσόμαλλο Δέρας. Τα εμπόδια που θα συναντήσει είναι πολλά. Θα έχει όμως τη βοήθεια πολλών ξακουστών ηρώων που θα τον συνοδεύσουν!

  Στοιχεία Βιβλίου

  Μύθοι στο τσεπάκι - Κωνσταντίνος Λουκόπουλος Τίτλος: Ο Ιάσονος και το χρυσόμαλλο δέρας

  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

  Εικονογράφος: Άννυ Θεοχάρη

  Εκδόσεις: Κάκτος  

  ISBN: 978-618-215-146-4

  Ημ, Έκδοσης: 03/2024

  Εντυπωσιακή είναι επίσης και η τιμή του κάθε βιβλίου, που δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να τα αποκτήσουν όλα, ενώ είναι και μια πολύ καλή πρόταση δώρου σε καλεσμένους σε παιδικό πάρτι. Αξίζει να γνωρίσετε τη σειρά Μύθοι στο τσεπάκι

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Δημιουργία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ