Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 13-16 Νάνσι - Σπύρος Γιαννακόπουλος

  Νάνσι – Σπύρος Γιαννακόπουλος

  -

  Νάνσι 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Μια φορά κι έναν καιρό…… Έτσι δεν ξεκινούν τα παραμύθια;

  Έτσι ξεκινά και το βιβλίο του Σπύρου Γιαννακόπουλου «Νάνσι», αλλά διαφέρει από τα κλασικά παραμύθια. Φυσικά και θα συναντήσουμε βασιλιάδες και βασίλισσες, πριγκίπισσες και ιππότες, υπηρέτες, δράκους και μάγισσες, φίλτρα μαγικά, παλάτια και γκουβερνάντες.

  Η πριγκίπισσα Νάνσι όμως, δεν μοιάζει με καμιά άλλη πριγκίπισσα από τα γνωστά μας παραμύθια. Δεν θέλει να παντρευτεί κάποιον που δεν γνωρίζει καλά, μόνο και μόνο επειδή την έσωσε από το δράκο. Η καρδιά της είναι δοσμένη στο κηπουρό του παλατιού!

  Και να ήταν μόνο αυτή η διαφορά της Νάνσι από τις άλλες πριγκίπισσες; Η Νάνσι κάνει μαθήματα ξιφασκίας. Ναι! Καλά ακούσατε! Δεν διστάζει να τα βάλει  με δράκους και «γορίλες», με απατεώνες, προκειμένου να σώσει τον αγαπημένο της κηπουρό, τον Δαμιανό, που τον έχουν απαγάγει!

  Μετά από όλα αυτά που σας περιέγραψα, σας φαίνεται ένα κλασικό παραμύθι; Σίγουρα, όχι!

  Κλασικό μπορεί να μην είναι, αλλά είναι ένα παραμύθι γεμάτο περιπέτεια, δράση, πολύ-πολύ χιούμορ και ανατροπές.

  Ο συγγραφέας Σπύρος Γιαννακόπουλος ξεκινάει να γράφει ένα ανατρεπτικό παραμύθι που γίνεται στη πορεία ένα μυθιστόρημα φαντασίας, ιδανικό τόσο για νεανικό, όσο και για ενήλικο κοινό.

  Ανατρέπει όλα τα κατεστημένα των κλασικών παραμυθιών και δίνει στην ηρωίδα του τη θέση που της αξίζει, γιατί είναι μια κοπέλα που ξέρει τι θέλει από τη ζωή της, μα πάνω από όλα ξέρει τι θα πει αληθινή αγάπη.

  Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει ο Πέτρος Χριστούλιας.

  Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε το βιβλίο του Σπύρου Γιαννακόπουλου!

  Eίναι υποψήφιο για τα Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη 2018 στην κατηγορία Λογοτεχικό βιβλίο για παιδιά.

  Καλή Ανάγνωση!

  Περίληψη: Ο ιππότης σώζει την πριγκίπισσα, την παντρεύεται με έναν μεγαλειώδη γάμο, παίρνει το μισό βασίλειο και όλοι ζουν καλά κι εμείς καλύτερα.

  Όμως, καιρός να σταματήσουν αυτές οι σαχλαμάρες. Γιατί η Νάνσι δεν θέλει να παντρευτεί ιππότη. Γιατί ο δράκος έχει συνεχίσει τις απαγωγές. Γιατί υπάρχει κι ένας κόκκινος ιππότης. Κι ένας κηπουρός. Γιατί ο μεγαλειώδης γάμος δεν μπορεί να είναι μεγαλειώδης, παρά μόνο αν είναι …..ροκ.

  Παραδοσιακά υλικά, ριγμένα στις σελίδες με μια μαεστρία που αντιστρέφει δεδομένα, μετατρέπει το παλιό σε καινούριο και φέρνει με απολαυστικό χιούμορ στο προσκήνιο τις απλές ανάγκες απλών νεαρών, μεσηλίκων, δρακοκυνηγών και απατεώνων.

  Στοιχεία Βιβλίου

  ΝάνσιΤίτλος: Νάνσι

  Συγγραφέας: Γιαννακόπουλος Σπύρος

  Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη

  ISBN: 9789601668840

  Αριθμός Σελίδων: 256

  Προτεινόμενη Ηλικία: 9+

  Έτος Έκδοσης: 2017

  Επεξεργασία εικόνας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here