Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Νυχτερινό σχολείο 5: Το Φινάλε - C. J. Daugherty

  Νυχτερινό σχολείο 5: Το Φινάλε – C. J. Daugherty

  -

  Νυχτερινό σχολείο 5

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Επιτέλους το Φινάλε! Μια σειρά που πολύ αγαπήθηκε, και τα πέντε βιβλία της είναι αρκετά για να γνωρίσεις καλά τους ήρωές της και να παθιαστείς με την ιστορία που έπλασε η C. J. Daugherty.

  Νυχτερινό σχολείο 5Το τέταρτο βιβλίο της σειράς ήταν επικό. Τα είχε όλα σε υπέρμετρο βαθμό: δράση, αγωνία, πάθος και ένα αναπάντεχο τέλος ικανό να… τσου-ρουφλίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Οι προσδοκίες λοιπόν για το τελευταίο μέρος της σειράς υψηλές, μιας και εδώ θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. 

  Ο θάνατος της Λουσίντα οδηγεί σε νέες αποφάσεις και περιπέτειες. Η μάχη Καλού-Κακού, με αρχηγούς την Άλι ενάντια στον μοχθηρό Ναθάνιελ, κυριαρχεί. Ο Ναθάνιελ φαίνεται να έχει κερδίσει τη μάχη. Ή μήπως όχι;

  Η Άλι έκλεισε τα μάτια.
  Ο Ναθάνιελ τούς είχε βρει.

  Η πρωταγωνίστρια, έχοντας συμπαραστάτες όλους τους φίλους της… Ουπς! Όχι όλους! Ο Κάρτερ είναι εξαφανισμένος! Η Άλι λοιπόν, έχοντας συμπαραστάτες σχεδόν όλους τους φίλους της, μάχεται να σώσει τον κόσμο και να πάρει την εκδίκηση που τόσο επιθυμεί. Πρόκειται πια για ζήτημα ζωής ή θανάτου, και όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κερδίσουν αυτή την τελική μάχη. Θα καταφέρουν χωρίς την καθοδήγηση της Λουσίντα να νικήσουν; 

  Η σκέψη της είχε κολλήσει στην εικόνα του Κάρτερ, μόνου στο σκοτεινό σοκάκι, με τις γροθιές υψωμένες. Και οι φρουροί του Ναθάνιελ να μαζεύονται γύρω του.
  Ξέφυγε, διαβεβαίωσε για χιλιοστή φορά τον εαυτό της. Με κάποιον τρόπο τα κατάφερε. Ξέφυγε.
  Βαθιά μέσα της όμως, ήξερε ότι δεν ήταν αλήθεια.
  Τώρα καταλάβαινε τα πάντα. Ο Τζέρι Κόουλ τής είχε πει να πάρει μαζί της στη συνάντηση κάποιον που εμπιστευόταν. Και τώρα η Άλι ήξερε τον λόγο.
  Πάρε μαζί σου κάποιον που εμπιστεύεσαι, ώστε ο Ναθάνιελ να μπορέσει να σου τον πάρει.
  Πάρε μαζί σου κάποιον που εμπιστεύεσαι, ώστε ο Ναθάνιελ να μπορέσει να τον σκοτώσει. Όπως σκότωσε την Τζο.

  Η συγγραφέας δεν απογοητεύει τους φαν της στο τελευταίο μέρος της σειράς. Προσφέρει ένα βιβλίο γεμάτο δράση και μυστήριο. Πολλές εντάσεις και πολύ σασπένς, με την Άλι να είναι πλέον παντοδύναμη. Με τη βοήθεια των συμμαθητών της αλλά και του αδελφού της σχεδιάζουν και πολεμούν. Αλλά έχει και το αγόρι της στο πλευρό της. Δε θα μαρτυρήσω ποιος είναι αλλά οι επιλογές της εξαρχής ήταν δύο: ο μυστηριώδης Κάρτερ (ναι, εμφανίζεται ξανά, σιγά μην τον εξαφάνιζε η συγγραφέας) και ο Σιλβέν. 

  – Πες μου την αλήθεια: Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρουμε; Πιστεύεις ότι υπάρχει στ’ αλήθεια πιθανότητα ν’ αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο; 
  Ο Κάρτερ δε δίστασε ούτε μια στιγμή.
  -Πιστεύω ότι θ’ αλλάξουμε τον κόσμο.
  Έτσι όπως το είπε, με απόλυτη βεβαιότητα, η καρδιά της σκίρτησε. Ο ενθουσιασμός του ήταν ακαταμάχητος. Σίγουρα είχε δίκιο.
  Μπορούσαν να τα καταφέρουν. Δεν ήταν αδύνατον. Στο κάτω κάτω, κι άλλοι άνθρωποι είχαν καταφέρει να αλλάξουν τον κόσμο παλιότερα.
  Γιατί όχι κι εμείς;

  Ένα Φινάλε εντυπωσιακό, με γρήγορη πλοκή και περιπετειώδεις ανατροπές. Ξεκαθαρίζουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που είχε αφήσει η συγγραφέας στα προηγούμενα βιβλία και η ιστορία ολοκληρώνεται με το καλύτερο δυνατό τέλος για όλους. Η δράση παίρνει τα ηνία σε σχέση με το ερωτικό κομμάτι (ήθελα λιγάκι παραπάνω ρομάντζο). Συνωμοσίες και ίντριγκες, ανατροπές και διλήμματα διακατέχουν όλο το βιβλίο. Η C. J. Daugherty κατάφερε να συνδυάσει πολύ πετυχημένα μία σειρά μυστηρίου με εφήβους και να θέσει ψηλά το στόχο ως προς την τέρψη των αναγνωστών. Οι ήρωες μεγαλώνουν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα πιστεύω τους και τα ιδανικά τους, ένα μάθημα ζωής προς κάθε έφηβο που έχει να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Φαίνεται πλέον η εξέλιξη της Άλι. Από ατίθαση έφηβη έχει μεταμορφωθεί σε μία δυναμική και αποφασιστική νέα γυναίκα, Αρχηγός και Κληρονόμος μιας αυτοκρατορίας. Σκοπός της να προστατέψει όσους αγαπά με κάθε προσωπικό κόστος. Θαρραλέα και αγωνιστική, αντιμετωπίζει όλα τα μυστικά, τα ψέματα, τις προδοσίες, την οικογένειά της και την Κιμμέρια Ακαδημία με πάθος και πίστη. 

  Μια πολύ πολύ όμορφη ιστορία που απόλαυσα!

  Στοιχεία βιβλίου

  Νυχτερινό σχολείο 5Τίτλος: Νυχτερινό σχολείο 5: Το φινάλε

  Συγγραφέας: Daugherty C. J.

  Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή

  Εκδότης: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-0191-5 

  Αριθμός Σελίδων: 408

  Έτος Έκδοσης: 2015

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here