Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας

Προσωπική άποψη: Νεκταρία Πουλτσίδη

Είχα πολύ καιρό να διαβάσω ένα παραμύθι και η ευκαιρία ήρθε, όταν έπεσε στα χέρια το παραμύθι ‘Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας’, ένα διδακτικό παραμύθι σε κείμενο και στίχους τραγουδιών της συγγραφέως Γιούλας Γεωργίου. Ενώ μέσα στο βιβλίο περιλαμβάνεται κι ένα cd με μουσική του γνωστού συνθέτη Γιάννη Ζουγανέλη. Ενώ την εκπληκτική εικονογράφηση έχουν κάνει ο Μιχάλης Βαλασόγλου και η Μαρία Παγκάλου.

Ο μικρός μας ήρωας ο Γιαννάκης μέσα από την ιστορία του περνάει το μήνυμα στα παιδιά πως να αντιμετωπίσουν τον σχολικό εκφοβισμό, ένα επίκαιρο και συχνό θέμα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Όλα τα παιδιά κοροϊδεύουν τον Γιαννάκη αποκαλώντας τον ‘μισομπουκίτσα’, επειδή είναι κοντός. Όλα άρχισαν όταν η δασκάλα του, του ζήτησε να ανέβει και να λύση μια άσκηση στον πίνακα αλλά ο μικρός Γιαννάκης δεν έφτανε έτσι, ξεκίνησε το μαρτύριο του και η περιθωριοποίησή του από τα υπόλοιπα παιδιά.

Μοναδική του παρηγοριά και συντροφιά η γιαγιά του η Κυριακή. Ο ήρωας μας έκανε πολύ υπομονή ώσπου στο τέλος δεν άντεξε και έκρινε πως έπρεπε να μιλήσει στους γονείς του. Έτσι οι γονείς του αποφάσισαν να επισκεφτούν την δασκάλα του και να συζητήσουν μαζί της το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γιος τους.

Ελάτε να δούμε παρέα εαν τελικά ο μικρός Γιαννάκης βρει το θάρρος και τη δύναμη να  μιλήσει πει την άποψη του στα υπόλοιπα παιδιά; Θα καταφέρει επιτέλους να κάνει φίλους που θα τον κάνουν παρέα  και θα τον αγκαλιάσουν με αγάπη;

‘’Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας ‘’ είναι ένα υπέροχο παραμύθι με σημαντικά μηνύματα για τα παιδιά που ίσως να περνάτε τα ίδια και στο δικό τους σχολείο.

Ένα βιβλίο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη.

Περίληψη: Τα παιδιά στο σχολείο δε με φωνάζουν με το όνομά μου.
Με λένε Μισομπουκίτσα και γελάνε. Όταν παίζουμε μπάλα και δεν τα καταφέρνω, με κοροϊδεύουν.
Σήμερα ένα παιδί με κλότσησε. Μου κάνουν συνέχεια καζούρα.
Να, σαν να τους ακούω:
«Αυτός, καλέ, είναι ίσα με την μπάλα!»
«Οχ! Ο κοντός ήταν;
Τον πέρασα για την μπάλα».

Γνωρίστε τον διαφορετικό Μισομπουκίτσα, σε μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας 

Συγγραφέας: Γιούλα Γεωργίου & 

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλάσογλου, Μαρία Παγκάλου

ISBN: 978-960-14-3074-4 

Εκδοτικός οίκος: Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΣ 

                                                   Σελίδες: 48

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here