Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Ο Ερρίκος και το χοροπηδηχτό δωμάτιο - Σταματική Κουτσογιαννοπούλου

  Ο Ερρίκος και το χοροπηδηχτό δωμάτιο – Σταματική Κουτσογιαννοπούλου

  -

  Η νομικός και συγγραφέας Σταματική Κουτσογιαννοπούλου συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο της «Ο Ερρίκος και το χοροπηδηχτό δωμάτιο», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαΐτη. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Αλία Ζάε. Ανήκει στη σειρά Ιστορίες με ρυθμό.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια έμμετρη και ευφάνταστη ιστορία που αναφέρεται στην ακαταστασία και τη βρομιά με τρόπο άκρως απολαυστικό.

  Ήρωας του βιβλίου ο Ερρίκος. Ένα μικρό αγόρι που δεν αγαπά την τάξη και την υγιεινή.

  Ποτέ του ξεσκονόπανο

  και σκούπα δεν αγγίζει

  «Τυφώνα» τον φωνάζουνε,

  γιατί όλα τα γκρεμίζει.

  Με λίγα λόγια, ο Ερρίκος έχει ένα δωμάτιο άνω κάτω, γεμάτο σκόνη και μικρόβια. Τι κι αν η μαμά του τού ζητά να καθαρίσει επιτέλους και να βάλει μια τάξη σε αυτό το χάος. Εκείνος αδιαφορεί και της απαντά:

  Εμένα έτσι μου αρέσει,

  αλλιώς πολύ βαριέμαι.

  Στα φροντισμένα μέρη

  συνέχεια χασμουριέμαι.

  Πόσο καιρό όμως ο Ερρίκος θα συνεχίσει να ζει μέσα στη βρομιά; Μήπως ήρθε η ώρα το δωμάτιό του να επαναστατήσει;

  Το σκηνικό που μας παρουσιάζει η συγγραφέας σίγουρα δεν το συναντάμε μόνο στο σπίτι του ήρωά της, του Ερρίκου. Πολλά παιδιά σκορπούν παιχνίδια, ρούχα στο δωμάτιο τους και εκφράζουν μια δυσφορία και μια άρνηση όταν πρόκειται να συμμαζέψουν τον χώρο και τα πράγματά τους. Με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο, η Σταματική Κουτσογιαννοπούλου δείχνει στα παιδιά τα αρνητικά της ακαταστασίας και της βρομιάς και πώς μπορεί να επηρεάσει αυτή η τακτική τη ζωή τους.

  Εξαιρετική είναι και η εικονογράφηση του βιβλίου από την Αλία Ζάε. Οι εικόνες είναι ολοζώντανες και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα η συγγραφέας μάς διηγείται.

  Η συγγραφέας επέλεξε τον έμμετρο λόγο για να μας εξιστορήσει την ιστορία της και αν νομίζετε ότι είναι πιο εύκολος από τον πεζό λόγο, κάνετε λάθος. Απαιτεί πολλή προσοχή για να μη χαθεί το μέτρο. Θεωρώ όμως ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή της Σταματικής Κουτσογιαννοπούλου. Ένα βιβλίο γραμμένο με αγάπη αλλά και σεβασμό στους αναγνώστες της, με χιούμορ και υπέροχες εικόνες. Είμαι σίγουρη ότι ο Ερρίκος θα κάνει πολύ καλή συντροφιά στα παιδιά.

  Περίληψη: Ο Ερρίκος είναι ο βασιλιάς της βρομιάς, της αταξίας και της ακαταστασίας!
  Καθόλου δεν του αρέσει να καθαρίζει και να συγυρίζει! Η οικογένειά του ταλαιπωρείται εξαιτίας του πολύ. Μα να τον κάνει ν’ αποκτήσει καλούς τρόπους δεν μπορεί, όσο και να προσπαθεί!
  Μια μέρα το δωμάτιό του θ’ αποφασίσει ξαφνικά να μιμηθεί του Ερρίκου τη συμπεριφορά…
  Τι λέτε ότι θα συμβεί μετά;

  Μια αστεία και πρωτότυπη έμμετρη ιστορία ενάντια στην αγένεια, τη βρομιά και την ακαταστασία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο Ερρίκος και το χοροπηδηχτό δωμάτιοΤίτλος: Ο Ερρίκος και το χοροπηδηχτό δωμάτιο

  Συγγραφέας: Σταματική Κουτσογιαννοπούλου

  Εικονογράφος: Αλία Ζάε

  Εκδόσεις: Σαΐτη

  Σελίδες: 32

  ISBN: 978-960-487-429-3

  Ημερομηνία έκδοσης: 09/2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here