Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Ο ερωτευμένος - Rebecca Dautremer

  Ο ερωτευμένος – Rebecca Dautremer

  -

  Το βιβλίο «Ο ερωτευμένος» της εικονογράφου και συγγραφέως Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο που σε μαγεύει πρώτα από την καταπληκτική του εικονογράφηση.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Τι είναι ερωτευμένος; Αυτό το ερώτημα απασχολεί την ηρωίδα του βιβλίου και οι απαντήσεις που θα λάβει θα σας εκπλήξουν. Τα παιδιά άλλωστε έχουν έναν δικό τους, μοναδικό τρόπο να απαντούν στα ερωτήματα που τους θέτουν.

  Ο Ερνέστος είναι το πειραχτήρι της τάξης και κυρίως της Σαλώμης. Της τραβάει τα μαλλιά, της βγάζει τα γυαλιά. Η Σαλώμη αναφέρει όσα τραβάει από τον Ερνέστο στη μητέρα της, και εκείνη τότε της λέει ότι μάλλον είναι ερωτευμένος μαζί της για αυτό και φέρεται με αυτό τον τρόπο.

  Η Σαλώμη μιλάει στους συμμαθητές της για το συμπέρασμα της μητέρας της, αλλά δεν ξέρει ακριβώς τι σημαίνει η λέξη ερωτευμένος. Τα παιδιά στο σχολείο προσπαθούν να της εξηγήσουν και οι απαντήσεις τους είναι άκρως απολαυστικές.

  Η Ιουστίνη πίστευε ότι είμαστε ερωτευμένοι, επειδή είμαστε λυπημένοι… ή όταν είμαστε ντροπαλοί… Ή μάλλον αν είμαστε κόκκινοι σαν παντζάρια.

  Όταν είμαστε υπνωτισμένοι!

  Εδώ που τα λέμε, δεν έχουν άδικο τα παιδιά. Όλα όσα λένε δίνουν την εικόνα του ερωτευμένου. Θα μάθει τελικά η Σαλώμη τι είναι ερωτευμένος;

  Οι απαντήσεις των παιδιών είναι απλές, απολαυστικές, έξυπνες. Μας θυμίζουν πολλά, ειδικά σ’ εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Μας γυρίζουν πίσω αρκετά χρόνια, τότε που νιώθαμε κι εμείς στην καρδιά τα τσιμπήματα από τα βέλη του θεού Έρωτα.

  • Ερωτευμένος: Είναι σαν όνειρο! είπε ο Θωμάς
  • Πετάμε στον ουρανό
  • Με λουλούδια
  • Αιωρούμαστε! Βζινννν!.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, γιατί ο έρωτας δεν έχει ηλικία. Ένα υπέροχο βιβλίο που θα το λατρέψετε.

  Περίληψη: Η ιστορία του μικρού Ερνέστου που είναι ερωτευμένος με τη Σαλώμη. Τι σημαίνει όμως αυτή η περίεργη λέξη «ερωτευμένος»; Ο έρωτας μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών, σ’ ένα απίθανο βιβλίο με θεότρελους ήρωες και διασκεδαστικές ζωηρές εικόνες. Ένα παραμύθι που αγγίζει σε όλες του τις διαστάσεις, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το «τρελό» συναίσθημα του έρωτα.

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο ερωτευμένοςΤίτλος: Ο ερωτευμένος

  Συγγραφέας/εικονογράφηση: Rebecca Dautremer

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο  

  ISBN: 978-960-455-303-7

  Σελίδες: 48

  Hμερομηνία έκδοσης: 23/01/2008

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here