Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο κυρ Θάνος ο Μπαλονάς - Κασσιανή Ζαμπέλλη

  Ο κυρ Θάνος ο Μπαλονάς – Κασσιανή Ζαμπέλλη

  -

  Μια νέα συγγραφέας, η Κασσιανή Ζαμπέλλη, συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο της «Ο κυρ Θάνος ο Μπαλονάς». Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Δέσποινας Ανδρέου. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+. Ανήκει στη σειρά Οι πρώτες μου ιστορίες.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η συγγραφέας, φανερά επηρεασμένη από παραμύθια της δικής της εποχής, δημιουργεί ένα παραμύθι που σε γυρίζει πίσω στο παρελθόν. Η ιστορία της εκτυλίσσεται σε ένα μικρό χωριό. Ήρωας του παραμυθιού της ο κυρ Θάνος, που φροντίζει με τα μπαλόνια που πουλάει στα παιδιά, να τους προσφέρει χαρά.

  Πολλά χρωματιστά μπαλόνια. Άλλα κίτρινα σαν τα λεμόνια, άλλα κόκκινα σαν ώριμες ντομάτες, άλλα πράσινα σαν τα φύλλα κι άλλα γαλάζια σαν τον ουρανό. Πολύχρωμα μπαλόνια κι όταν τα έβλεπες όλα μαζί με το ουράνιο τόξο που βγαίνει μετά τη βροχή.

  Η συγγραφέας, με τις περιγραφές της, πετυχαίνει να μας μεταφέρει στο χωριό που εκτυλίσσεται η ιστορία. Όμορφες εικόνες εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια μας. Παιδιά χαρούμενα να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους στην πλατεία του χωριού κάθε απόγευμα. Και δεν είναι μόνο τα παιδιά που απολαμβάνουν την πλατεία.

  Στα ξύλινα παγκάκια έβλεπες παππούδες να διαβάζουν την εφημερίδα τους και γιαγιάδες να πλέκουν ζακετούλες για τα εγγόνια τους. Αλλά και γονείς με μωρά στο καρότσι ή στην αγκαλιά.

  Σε αυτή λοιπόν την πλατεία κέρδιζε τα προς το ζην ο κυρ Θάνος, πουλώντας τα μπαλόνια του. Μέχρι που μια φορά, ξεπούλησε όλα τα μπαλόνια του και δεν μπόρεσε να προσφέρει χαρά σε ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να αγοράσει μπαλόνι. Τότε ο κυρ Θάνος στενοχωρήθηκε πολύ και αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν θα τον έφερνε ξανά στη δύσκολη θέση να στενοχωρεί τα μικρά παιδιά.

  Τι θα συμβεί όμως στον κυρ Θάνο όταν θα πραγματοποιήσει τη σκέψη του;

  Μια ιστορία απλή, ευχάριστη, διδακτική, από μια νέα συγγραφέα που της αρέσει να πλάθει και να διηγείται ιστορίες. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες με βάση την ιστορία που διάβασαν ή άκουσαν από τους γονείς τους.

  Περίληψη: Ο κυρ Θάνος είναι ο μπαλονάς ενός μικρού χωριού και δίνει με τα μπαλόνια του χαρά σε όλα τα παιδιά… Τι θα γίνει όμως το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, όταν ένα μικρό κοριτσάκι θα του ζητήσει ένα κόκκινο μπαλόνι; Άμα προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, δεν πρόκειται να ευχαριστήσεις κανέναν.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο κυρ Θάνος ο Μπαλονάς

  Συγγραφέας: Κασσιανή Ζαμπέλλη

  Εικονογράφος: Δέσποινα Ανδρέου

  Εκδόσεις: Μ. Σιδέρη

  ISBN: 978-960-468-252-2

  Ημ. Έκδοσης: 02/2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here