Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 O μικρούλης Μίκο και η λίμνη Μπλου - Κλειώ Ιερωνυμάκη

  O μικρούλης Μίκο και η λίμνη Μπλου – Κλειώ Ιερωνυμάκη

  -

  «Ο μικρούλης Μίκο και η λίμνη Μπλου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός. Το βιβλίο είναι της συγγραφέως Κλειώς Ιερωνυμάκη. 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η ίδια έχει φτιάξει τα σκίτσα που υπάρχουν στις σελίδες του βιβλίου, ενώ το εξώφυλλο είναι της Κατερίνας Νάκου. Απευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει έναν υδάτινο κόσμο και προσκαλεί τους μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες να γίνουν μέρος αυτού του κόσμου, ζώντας απολαυστικές περιπέτειες παρέα με τους ήρωες του βιβλίου.

  Ο μικρούλης Μίκο και η λίμνη Μπλου
  Ο μικρούλης Μίκο και η λίμνη Μπλου

  Η Μπλου είναι η κυρία λίμνη, που αγαπά όλα τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της. Μια μέρα, βλέπει πάνω σε ένα καφέ λουλούδι ένα αβγουλάκι. Δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε στον βυθό της, μα αποφασίζει να το προστατέψει, να του φτιάξει μια δική του φωλιά, μέχρι να γεννηθεί το πλάσμα που υπάρχει μέσα του. Δεν αργεί να συμβεί το γεγονός αυτό.

  Ένα μικρό ψαράκι κάνει την εμφάνισή του, ζητώντας απαντήσεις για την οικογένειά του. Η Μπλου δεν ξέρει τι να του πει. Του δίνει όμως ένα όνομα. Ονομάζει το μικρό ψάρι Μίκο.

  Το μόνο που υπήρχε στο μυαλό του, ήταν η επιθυμία του να βρει την οικογένειά του, που δεν την είχε γνωρίσει και του έλειπε. Έτσι, άρχισε να κολυμπά όσο πιο γρήγορα μπορούσε, χωρίς όμως να ξέρει πού να πάει.

  Ο Μίκο θα μπλέξει σε διάφορες περιπέτειες, αλλά θα κάνει και φίλους. Και ενώ η ζωή του Μίκο βρίσκει έναν ρυθμό στον βυθό της Μπλου, όλα ανατρέπονται. Ο Μίκο αλλάζει. Όλοι τρομάζουν από αυτή την αλλαγή και δεν θέλουν να τον κάνουν παρέα.

  Ο καημένος έβλεπε καθημερινά τον εαυτό του να αλλάζει και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Δεν ήξερε τι του συνέβαινε, ούτε και αν ήταν για καλό. Το μόνο πού ήξερε ήταν ότι ήταν μόνος, πολύ μόνος.

  Θα καταφέρει ο Μίκο να γίνει και πάλι χαρούμενος; Τι θα του αποκαλύψει η Μπλου για την οικογένειά του;

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία έγραψε η Κλειώ Ιερωνυμάκη. Τα παιδιά, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, γνωρίζουν το περιβάλλον και τα πλάσματα που το κατοικούν. Μαθαίνουν τις επιπτώσεις που επιφέρει η άσχημη συμπεριφορά του ανθρώπου στο περιβάλλον και στα πλάσματά του. Ένα βιβλίο που δίνει τροφή για σκέψη στους αναγνώστες, κυρίως στους ενήλικες, αλλά και αφορμή για πολλές συζητήσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

  Έμμεσα, η συγγραφέας θίγει πολλά θέματα. Αναφέρεται στη διαφορετικότητα, στη σημασία της φιλίας και της αγάπης. Ένα βιβλίο απολαυστικό, που συνδυάζει την περιπέτεια και τη δράση με το συναίσθημα. Είμαι σίγουρη ότι ο Μίκο θα σας κλέψει την καρδιά.

  Περίληψη: Ο Μικρούλης Μίκο και η λίμνη Μπλου. Ο Μίκο, έχοντας χάσει την οικογένειά του στο βυθό μιας πολύχρωμης λίμνης, της λίμνης Μπλου, στηρίζεται στη θαλπωρή και τη φροντίδα των μικρών της φίλων.

  Καθώς μεγαλώνει ζει αγωνιώδεις περιπέτειες, αναζητά την ταυτότητά του, ώσπου στο τέλος ανακαλύπτει την αληθινή του φύση και επέρχεται λύτρωση.

  Είναι μια ιστορία φιλίας, ανιδιοτέλειας και ίσως μπορεί να πει κανείς πως στρέφει τα παιδιά στη μελέτη του περιβάλλοντος, με έναν απλό αλλά ουσιαστικό τρόπο.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο μικρούλης Μίκο και η λίμνη Μπλου

  Συγγραφέας: Κλειώ Ιερωνυμάκη

  Εκδόσεις : Κομνηνός  

  ΙSBN: 978-618-83038-8-1

  Ημ. Έκδοσης: 2/2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here