Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020
More
  Αρχική Αποσπάσματα Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο (απόσπασμα) - Camille Aubray

  Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο (απόσπασμα) – Camille Aubray

  -

  Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο (απόσπασμα) – Camille Aubray

  «Ένας συναρπαστικός συνδυασµός έρωτα, µυστηρίου και γαλλικής γαστρονοµίας».
                                                                                               Margaret Atwood

  Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο (απόσπασμα)
  Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο (απόσπασμα)

  Γαλλική Ριβιέρα, Άνοιξη 1936: Στο υπέροχο παραλιακό χωριουδάκι του Ζουάν-Λε-Πεν, η δεκαεπτάχρονη Οντίν µαγειρεύει µαζί µε τη µητέρα της στην κουζίνα του ιδιόκτητου Café Paradis. Οι ετοιµασίες για το γεύµα του άρτι αφιχθέντος από το Παρίσι µυστηριώδη νέου πελάτη είναι πυρετώδεις. Ο παράξενος επισκέπτης επιθυµεί να σερβίρεται καθηµερινά το γεύµα του στη βίλα που έχει ενοικιάσει µε άκρα µυστικότητα, χωρίς να αποκαλυφθεί σε κανέναν η ταυτότητά του. Η έκπληξη της αναπάντεχης γνωριµίας της Οντίν µε τον χαρισµατικό ζωγράφο θα γίνει αφορµή για ένα µεθυστικό ταξίδι αναζήτησης του αληθινού της εαυτού και του µοναδικού ταλέντου της στη γαστρονοµία σε µια περίοδο που και εκείνος βρίσκεται σε ένα σηµαντικό σταυροδρόµι της προσωπικής αλλά και της επαγγελµατικής του ζωής. Μια γνωριµία που θα σφραγίσει ανεξίτηλα τη ζωή της για τις επόµενες δεκαετίες.
  Νέα Υόρκη, σήµερα: Η Σελίν, επιτυχηµένη makeup artist του Χόλιγουντ, µαθαίνει έκπληκτη πως η γιαγιά της, Οντίν, είχε κάποτε µαγειρέψει για τον Πικάσο. Με κίνητρο τις αινιγµατικές ιστορίες της µητέρας της αλλά και τα ίχνη από τα καλά κρυµµένα οικογενειακά µυστικά που µένουν να αποκαλυφθούν, η Σελίν ξεκινά ένα µακρύ ταξίδι στην πόλη όπου η Οντίν και ο Πικάσο συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Στην υπέροχη ατµόσφαιρα της Κυανής Ακτής, η Σελίν ανακαλύπτει αλήθειες για την τέχνη, τον πολιτισµό, τη γαστρονοµία και τον έρωτα, που τη βοηθούν να αποδεχτεί το µέλλον και το πεπρωµένο της.
  Ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα εµπνευσµένο από µια άγνωστη σχεδόν περίοδο της ζωής του διάσηµου ζωγράφου. Με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ανάµεσά τους και πολλούς από τους πλέον διάσηµους ιστορικούς κατοίκους της Γαλλικής Ριβιέρας, και φόντο τα γραφικά τοπία της Νότιας Γαλλίας.

  Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο (απόσπασμα)Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο

  Συγγραφέας: Camille Aubray

  Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

  Σελίδες: 592

  Έτος έκδοσης: 2019

  ISBN: 978-960-19-0774-1

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here