Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα - Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης...

  Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα – Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης Διακομανώλης

  -

  Το βιβλίο «Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα» είναι το τρίτο βιβλίο της νέας σειράς «Γνωρίζω την ιστορία» των εκδόσεων Μίνωα, φέρει τη συνεργασία των συγγραφέων Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, σε συνδυασμό με τους εικονογράφους Θάνο Τσίλη και Μιχάλη Κυλάκο.

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Οι δύο συγγραφείς αλλά και εκπαιδευτικοί προσεγγίζουν με απλό και λιτό τρόπο τη Μάχη του Mαραθώνα. Χωρίς να κουράζουν, εξιστορούν με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας μας.

  Εδώ είναι ο καλύτερος χώρος να αποβιβαστούμε! τους πρότεινε ο σύμβουλός τους, Ιππίας, και τους έδειξε την πεδιάδα του Μαραθώνα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Δεν άργησαν να πάρουν την απόφασή τους οι Πέρσες στρατηγοί.

  Πορεία προς τον Μαραθώνα! φώναξαν κι οι δύο δυνατά.

  Τα ζωηρά και έντονα χρώματα και η έμφαση στη λεπτομέρεια έκαναν πολύ πιο παραστατική την αναπαράσταση της μάχης, και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του παιδιού μου ξεφεύγοντας λίγο από τα στερεότυπα των σύγχρονων ηρώων της Marvel και της DC.

  Η είδηση δεν άργησε να φτάσει στην Αθήνα. Ο Αθηναίος στρατηγός Μιλτιάδης ήξερε πως, αν ήθελαν να νικήσουν τους Πέρσες, έπρεπε να τους αντιμετωπίσουν στον Μαραθώνα.

  Ταξιδέψαμε στην Αθήνα του 490 π.Χ. με τον Αθηναίο στρατηγό Μιλτιάδη στο πλευρό των Αθηναίων και των Πλαταιών. Η ευφυΐα του Μιλτιάδη έφερε την πολυπόθητη νίκη, δείχνοντας πώς μια χούφτα στρατιώτες κατάφεραν να νικήσουν έναν πολυάριθμο στρατό.

  Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και άνω.

  Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ

  Περίληψη: Στη σειρά «Γνωρίζω την ιστορία», έρχεται να προστεθεί το τρίτο βιβλίο, Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα.

  Ένα ταξίδι στην ελληνική ιστορία, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας από τους συγγραφείς-δασκάλους Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη.

  Μόλις οι Πέρσες έφτασαν στον Μαραθώνα, απέναντί τους έβλεπαν βουνά, ενώ δεξιά τους ένας βάλτος κάλυπτε μια μεγάλη έκταση. Αυτό όμως που έκανε τους δυο στρατηγούς να χαρούν ήταν η πεδιάδα. «Το καλύτερο μέρος για να κινηθεί το ιππικό μας» ψιθύρισε ο Δάτης και ο Αρταφέρνης χαμογέλασε. Η είδηση δεν άργησε να φτάσει στην Αθήνα. Ο Αθηναίος στρατηγός Μιλτιάδης ήξερε πως, αν ήθελαν να νικήσουν τους Πέρσες, έπρεπε να τους αντιμετωπίσουν στον Μαραθώνα. Η μεγάλη μάχη δεν θα αργούσε να ξεκινήσει…

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα

  Συγγραφέας: Κουτσιαρής Βασίλης, Διακομανώλης Γιάννης

  Εκδότης: Μίνωας 

  ISBN: 9786180214413

  Σειρά βιβλίου: Γνωρίζω την Ιστορία

  Αριθμός Σελίδων: 40

  Έτος Έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here