Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο θυμός της Αλίνας - Jean-Francois Sabas

  Ο θυμός της Αλίνας – Jean-Francois Sabas

  -

  Ο θυμός της Αλίνας

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Κρατώντας στα χέρια μου το βιβλίο του Jean Francois Chabas “O θυμός της Αλίνας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, εκείνο που με εντυπωσίασε πριν καν ξεκινήσω την ανάγνωση του βιβλίου είναι το υπέροχο εξώφυλλο και η μοναδική εικονογράφηση του βιβλίου, που σου θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής. Αυτές οι εξαιρετικές εικόνες που θυμίζουν έργα τέχνης οφείλονται στον David Sala.

  O συγγραφέας του βιβλίου έχει εμπνευστεί από τη νεράιδα Banshee, όπου στην Ιρλανδία κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τις δυνάμεις της. Το βιβλίο αναφέρεται στη δύναμη του θυμού.

  Ο θυμός της Αλίνας

  Η Αλίνα, όπως έχει ονομαστεί στην ελληνική γλώσσα η ηρωίδα του βιβλίου, είναι ένα μικρό κορίτσι που νιώθει μέσα της μεγάλο θυμό. Εξαιτίας του θυμού της, δημιουργεί μια μεγάλη αναστάτωση στους γύρω της. Τίποτα δεν είναι ήρεμο. Όλα μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε μια καταιγίδα.

  Η Αλίνα είναι τόσο θυμωμένη, που τα μαλλιά της σηκώνονται ψηλά και ανοίγουν σαν φωτοστέφανο που τρέμει γύρω απ’ το πρόσωπό της.
  Τόσο θυμωμένη, που τα μάτια της λαμπυρίζουν σαν αστέρια που θα μπορούσαμε να δούμε ακόμα και στην ηλιόλουστη μέρα.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που δίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις με τα παιδιά, πάνω στο θυμό που αισθάνονται να τα κυριεύει, τις συνέπειες του θυμού για τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

  Ο θυμός τρέφεται από το θυμό. Αυτή η φράση αναφέρεται σε κάποιο σημείο του βιβλίου και είναι απόλυτα αληθινή. Ειδικά τα παιδιά έχουν εύκολα ξεσπάσματα, τα οποία πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτα. Οι αιτίες που τα δημιουργούν πολλές. Άλλες φορές αρκεί μια ασήμαντη αφορμή για να ξεσπάσει μια θύελλα και να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της. Άλλες φορές ίσως τα παιδιά να μιμούνται δικές μας συμπεριφορές.

  Ένα βιβλίο που προσφέρεται για πολλές συζητήσεις. Είμαι σίγουρη ότι η εικονογράφηση του βιβλίου θα σας ενθουσιάσει και θα κοιτάξετε ξανά και ξανά αυτές τις μοναδικές εικόνες ακόμα και μετά την ανάγνωση της ιστορίας.

  Περίληψη: Ο θυμός της Αλίνας. Η Αλίνα θέλει αέρα. Όχι δροσερή αύρα που γλυστράει σαν χάδι, όχι. Μια μπόρα, καταιγίδα, μια πραγματική θύελλα. Προστάζει τον τυφώνα να της παρουσιαστεί, και αυτός υπακούει, πώς να αντισταθεί στη δύναμη της Αλίνας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο θυμός της ΑλίναςΤίτλος: Ο θυμός της Αλίνας

  Συγγραφέας: Jean-Francois Sabas

  Εικονογράφος: David Sala

  Εκδόσεις: Πατάκη

  Σελίδες: 28

  ISBN: 9789601641027

  Hμ. Έκδοσης: 2011

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here