Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Οι μουσικοί της Βρέμης (διασκευή) - Λίνα Μουσιώνη

  Οι μουσικοί της Βρέμης (διασκευή) – Λίνα Μουσιώνη

  -

  Οι μουσικοί της Βρέμης (διασκευή). Η σειρά «Μικρές καληνύχτες» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο έχει αγαπηθεί πολύ τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά. Η σειρά περιλαμβάνει όμορφες ιστορίες γραμμένες από αγαπημένους συγγραφείς που βοηθούν τα παιδιά να χαλαρώσουν λίγο πριν κοιμηθούν.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η σειρά εμπλουτίζεται τώρα με κλασικά παραμύθια διασκευασμένα από γνωστούς συγγραφείς. Ένα από αυτά τα κλασικά παραμύθια είναι το «Οι μουσικοί της Βρέμης». Το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ διασκευάστηκε από τη Λίνα Μουσιώνη και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στη σειρά «Μικρές καληνύχτες-Τα κλασικά». Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Γιώργου Πετρίδη.

  Ήρωες του παραμυθιού είναι ένας γάιδαρος, ένας σκύλος, μια γάτα και ένας κόκορας. Αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι και τους ιδιοκτήτες τους όταν καταλαβαίνουν ότι έχουν μεγαλώσει πολύ και δεν είναι χρήσιμοι πια «στα αφεντικά τους».

  Μα το αφεντικό του δεν έδειξε καμία συμπόνια, παρά έβαλε στον νου του να τον ξεφορτωθεί. Ο γάιδαρος κατάλαβε αμέσως το σχέδιό του και αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να κάνει αληθινό το κρυφό του όνειρο. Να γίνει μουσικός.

  Πρώτος από το σπίτι έφυγε ο γάιδαρος λοιπόν, για να πάει στη Βρέμη να γίνει μουσικός. Στον δρόμο όμως συνάντησε κι άλλα ζώα με παράπονα από τα αφεντικά τους. Έναν σκύλο, μια γάτα και έναν κόκορα. Όλα τα ζώα, αφού τους ένωνε το ίδιο πρόβλημα, αποφάσισαν να γίνουν ένα και να ξεκινήσουν για τη Βρέμη, με σκοπό να γίνουν διάσημοι μουσικοί.

  Βράδιασε, όμως, και τα πόδια τους δεν άντεχαν άλλο περπάτημα. Σταμάτησαν λοιπόν σε ένα δάσος για να κοιμηθούν και να ξαποστάσουν.

  Τελικά θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το όνειρά τους; Θα πάνε στη Βρέμη; Θα καταφέρει αυτή η ετερόκλητη παρέα από φωνές να γίνει διάσημη για τη μουσική και τα τραγούδια;

  Μια απολαυστική, κλασική ιστορία που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά και όχι μόνο. Μια ιστορία που μπορεί να την ακούσουν να την αφηγείται η συγγραφέας μέσα από την εφαρμογή QR code.

  Είναι μια ευκαιρία να έρθουν οι μικροί αναγνώστες σε επαφή με όμορφα κλασικά παραμύθια που θα τους συντροφεύσουν το βράδυ λίγο πριν πέσουν για ύπνο. Μια ιστορία που αναφέρεται στη δύναμη της φιλίας, ενώ, παράλληλα, μας θυμίζει ότι, δυστυχώς, ο άνθρωπος φροντίζει και αγαπάει τα ζώα μόνο όσο τα έχει ανάγκη.

  Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε τους μουσικούς της Βρέμης. Καλή σας ανάγνωση.

  Τα κλασικά παραμύθια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές τώρα σε νέες διασκευές από καταξιωμένους συγγραφείς, με μοντέρνα εικονογράφηση.

  Περίληψη: Ένας γάιδαρος, ένας σκύλος, μια γάτα και ένας κόκορας ξεκινούν για τη Βρέμη, με το όνειρο να γίνουν μουσικοί. Στον δρόμο τους συναντούν ένα ζεστό σπιτάκι και μια συμμορία από ληστές. Και τότε όλα τα σχέδιά τους αλλάζουν!

  Στοιχεία βιβλίου

  Οι μουσικοί της Βρέμης (διασκευή)

  Τίτλος: Οι μουσικοί της Βρέμης

  Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη (διασκευή)

  Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-2186-9

  Σελίδες: 32

  Ημερομηνία έκδοσης: 24/09/2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here