Τρίτη, 19 Μαΐου, 2026
More
    ΑρχικήΛογοτεχνίαΠάγος και Αστροφεγγιά - Sarah J. Maas

    Πάγος και Αστροφεγγιά – Sarah J. Maas

    -

    Επιτέλους, έφτασε η ώρα για το βιβλίο «Πάγος και Αστροφεγγιά» της συγγραφέως Sarah J. Maas. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η  μετάφραση ανήκει στην Έλλη Συλογίδου.

    Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

    Αυτή η νουβέλα της fantasy σειράς Αγκάθια και Τριαντάφυλλα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του τρίτου της σειράς και του τέταρτου που ακολουθεί και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 26/1/2023, χωρισμένο σε δύο τόμους.

    Πού πέταξες από τόσο νωρίς; Η ερώτησή μου έσβησε στο σκοτάδι, βέβαιο σημάδι πως ο Ρις δε βρισκόταν κάπου κοντά στη Βελάρις. Κατά πάσα πιθανότητα, ούτε καν μέσα στα σύνορα της Αυλής της Νύχτας. Πράγμα επίσης διόλου ασυνήθιστο, καθώς τους τελευταίους μήνες επισκεπτόταν τους συμμάχους μας προκειμένου να θωρακίσει τις σχέσεις μας, να ενισχύσει τις εμπορικές ανταλλαγές και να έχει εικόνα των προθέσεών τους μετά την πτώση του τείχους.

    Μετά τον καταστροφικό πόλεμο για την Πρίθιαν στο τρίτο βιβλίο της σειράς, βρίσκουμε τη Φέιρα να ετοιμάζεται να γιορτάσει τη χειμερινή Ισημερία ως Μεγάλη Αρχόντισσα και τον Ρις να ταξιδεύει ανάμεσα στις Αυλές, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους Άρχοντες μέσω της διπλωματίας. Όλοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, τη στιγμή που ο κόσμος γύρω τους έχει αλλάξει σαρωτικά.

    Ένας χρόνος! Θεοί, κόντευε ένας χρόνος από τότε που ο Ρις ζήτησε την εφαρμογή της συμφωνίας μας, θέλοντας απεγνωσμένα να με απομακρύνει από το φαρμάκι της Αυλής της Άνοιξης, να με σώσει από την απελπισία μου. Αν είχε αργήσει έστω και ένα λεπτό να το κάνει, η Μητέρα μονάχα ξέρει τι θα είχε συμβεί… πού θα βρισκόμουν τώρα. Το χιόνι χόρευε και στροβιλιζόταν στον κήπο, σκαλώνοντας στις καφετιές ίνες της λινάτσας που σκέπαζε τους θάμνους.

    Το ταίρι μου… που είχε κοπιάσει τόσο πολύ και τόσο άδολα, κι όλα αυτά δίχως την παραμικρή ελπίδα πως θα ήμουν κάποια στιγμή μαζί του. Είχαμε αγωνιστεί και οι δυο μας για εκείνη την αγάπη, είχαμε ματώσει γι’ αυτήν. Ο Ρις είχε θυσιάσει τη ζωή του.

    Η Φθινοπωρινή Ισημερία πλησιάζει, μαζί με την ευκαιρία της πολυπόθητης ανάπαυσης για τους ήρωες. Η Αυλή της Νύχτας φοράει τα γιορτινά της και το φως είναι πιο λαμπερό από ποτέ. Ωστόσο, σύντομα θα αποδειχθεί πως δεν είναι αρκετό για να διώξει τις σκιές μακριά. Οι πληγές του πολέμου είναι ακόμη ανοιχτές και η Μεγάλη Αρχόντισσα θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν, το οποίο στοιχειώνει τις ψυχές όλων.

    Σ’ αυτό το βιβλίο, η συγγραφέας ασχολείται κυρίως με την εσωτερική πάλη των ηρώων, τις αγωνίες, τους φόβους, τις συγκρούσεις με τον εαυτό τους. Μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για κάποιους χαρακτήρες, αλλά και πώς το παρελθόν γίνεται καταλύτης μελλοντικών αποφάσεων. Θα καταφέρουν άραγε να συμφιλιωθούν και να επουλώσουν τις πληγές τους προτού να είναι αργά;

    Όχι, πείτε μου ποια δεν έχει ερωτευθεί τον Ρις, και ποια δεν ονειρεύτηκε τον Κάσιαν και τον Άζριελ;

    Περίληψη: Η ελπίδα θερμαίνει και την πιο παγερή νύχτα.
    Η Φέιρα, ο Ρις και ο στενός κύκλος των φίλων τους έχουν καταπιαστεί με την ανοικοδόμηση της Αυλής της Νύχτας και του σαρωτικά αλλαγμένου κόσμου πέρα από τα σύνορα της επικράτειάς τους. Όμως η Φθινοπωρινή Ισημερία πλησιάζει επιτέλους και μαζί της μια ευκαιρία για ανάπαυση, κερδισμένη επάξια.

    Μα ακόμη και αυτή η εορταστική ατμόσφαιρα δεν μπορεί να κρατήσει μακριά τις σκιές του παρελθόντος. Καθώς η Φέιρα διαχειρίζεται την πρώτη Ισημερία της ως Μεγάλη Αρχόντισσα, διαπιστώνει πως τα πλέον κοντινά της πρόσωπα κουβαλούν περισσότερες πληγές από όσες θα περίμενε εκείνη… πληγές που θα έχουν πολλαπλό αντίκτυπο στο μέλλον της Αυλής τους.

    ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ» ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

    Στοιχεία βιβλίου

    Πάγος και Αστροφεγγιά - Sarah J. MaasΤίτλος: Πάγος και Αστροφεγγιά

    Συγγραφέας: Sarah J. Maas

    ISBN: 978-618-01-4691-2

    Σελίδες: 272

    Ημερομηνία έκδοσης: 24/11/2022

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

     

     

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ