Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Παιχνίδι με τη φωτιά - James Patterson & Michael Ledwidge

  Παιχνίδι με τη φωτιά – James Patterson & Michael Ledwidge

  -

  Παιχνίδι με τη φωτιά 

  Προσωπική άποψη: Αγάπη Ντόκα

  Αυτή η τιμή προσφοράς του εκδοτικού στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο δεν μπορούσε να μείνει χωρίς ανταπόκριση εκ μέρους μου: βιβλία pocket με 2,5 ευρώ! Ευκαιρία να διαβάσω ξένη λογοτεχνία που ξέρω ότι στο Μεταίχμιο έχει πολύ καλή απόδοση στα ελληνικά.

  Όπως πληροφορεί το οπισθόφυλλο: «Μπεστ σέλερ μεγάλων συγγραφέων που εκδίδονται απευθείας σε μορφή pocket και δεν έχουν κυκλοφορήσει ξανά στα ελληνικά».

  Μόλις ο σερβιτόρος με το κρεμ βραδινό σακάκι τούς γύρισε την πλάτη στο γωνιακό σεπαρέ, ο Στίβεν Χόπκινς έσκυψε και φίλησε τη γυναίκα του. Η Καρολάιν έκλεισε τα μάτια, απολαμβάνοντας τη γεύση της σαμπάνιας στα χείλη του. Την ίδια στιγμή ένιωσε το χέρι του να της τραβάει τη λεπτή μεταξωτή τιράντα της Σανέλ τουαλέτας της.

  «Δεν ξέρω αν το παρατήρησες, αλλά τούτα δω τα τιραντάκια δεν είναι ιδιαίτερα γερά» είπε η Καρολάιν, όταν διέκοψε το φιλί τους για να πάρει ανάσα. «Αν συνεχίσεις να τα πειράζεις, θα έχω σοβαρό ενδυματολογικό πρόβλημα. Πώς είναι το κραγιόν μου;»

  «Νοστιμότατο» απάντησε ο Στίβεν με διάπλατο χαμόγελο κινηματογραφικού αστέρα και της έπιασε το μηρό.

  Στην υπόθεση λοιπόν, το προεδρικό ζεύγος είναι σε δείπνο, όταν η σύζυγος παθαίνει αλλεργικό σοκ και πεθαίνει στο νοσοκομείο. Στην κηδεία της μαζεύεται πλήθος κόσμου, επώνυμοι και ανώνυμοι, όταν περιέρχονται σε κατάσταση ομηρίας από μια ομάδα μασκοφόρων καλόγερων, οι οποίοι έχουν παγιδεύσει όλα τα ανοίγματα του ναού με εκρηκτικά.

  Ο ντετέκτιβ Μάικλ Μπένετ επισκέπτεται στο νοσοκομείο την καρκινοπαθή γυναίκα του, μαζί με τα δέκα υιοθετημένα παιδιά τους, όταν τον καλούν από την Αστυνομία για την υπόθεση της ομηρίας.

  Φαίνεται πως, αν κάτι μπορούσε να αγγίξει τις στομωμένες ευαίσθητες χορδές των κατοίκων της Νέας Υόρκης, αυτό ήταν το θέαμα της δυναστείας των Μπένετ στους δρόμους της πόλης. Η τρίχρονη Κρίσι, η τετράχρονη Σόνα, ο πεντάχρονος Τεντ, οι επτάχρονες δίδυμες Φιόνα και Μπρίτζιτ, ο οκτάχρονος Έντι, ο εννιάχρονος Ρίκι, η δεκάχρονη Τζέιν, ο εντεκάχρονος Μπράιαν και η δωδεκάχρονη Τζουλιάνα είχαν φορέσει τα καλά τους ρούχα και περπατούσαν πίσω μου κατά σειρά ύψους.

  Παιχνίδι με τη φωτιάΟ διαπραγματευτής Νεντ Μέισον μιλάει σκληρά, απότομα και εκβιαστικά προς τον Τζακ, τον αρχηγό των απαγωγέων κι αυτό τον καθαιρεί άμεσα από τον ρόλο του, ενώ την θέση του αναλαμβάνει ο Μπένετ. Με ήπιο διάλογο κατορθώνει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι, αλλά οι απαγωγείς εξακολουθούν να κρατούν τις 34 διασημότητες που είχαν πάει να παραστούν στην κηδεία.

  Ο τέως Πρόεδρος υψώνει το ανάστημά του χωρίς επιτυχία. Τον βγάζουν έξω από τον ναό, γεγονός που θορυβεί τον Μπένετ ως προς τις προθέσεις τους. Τι έχουν σκοπό να κάνουν οι απαγωγείς;

  Δυσκολευόμουν να συνειδητοποιήσω αυτό που μόλις μου είχε πει ο Ουίλ Μάθιους. Ο δήμαρχος και ο τέως πρόεδρος μόνο θα έφταναν για να σαστίσω, πόσο μάλλον και όλοι οι υπόλοιποι.

  Έρχονται τα αιτήματά τους: λύτρα για τον καθένα από τους ομήρους, τα οποία θα μαζέψουν άμεσα οι οικογένειές τους, οι εργοδότες και οι δικηγόροι τους. Ο ντετέκτιβ προσπαθεί να πετύχει ως διαπραγματευτής, ώστε να μην έχουν απώλειες, ενώ μέσα στην εκκλησία κάποιοι αρχίζουν να συσπειρώνονται για να βρουν ένα σχέδιο δράσης.

  Ο Στιβ είχε δίκιο. Οι απαγωγείς ενεργούσαν σαν να ήμασταν ανύπαρκτοι. Συμπεριφέρονταν όπως ένας απαγωγέας που βρίσκεται ασφαλής σε μυστική κρυψώνα και όχι σαν δέκα δώδεκα άτομα περικυκλωμένα από ένα τάγμα βαριά οπλισμένα όργανα της τάξης τόσο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης όσο και του FBI.

  Αρχίζουν οι εκτελέσεις ομήρων…

  Ποια είναι η πληροφορία που προσφέρει ένας ιερέας του ναού στην αστυνομία και πώς θα την αξιοποιήσουν;

  Πώς θα μπορέσουν να μπουν μέσα στην εκκλησία, αφού δεν υπάρχει καμία είσοδος-έξοδος που να μην ελέγχεται;

  Πώς θα αποδράσουν οι απαγωγείς-δολοφόνοι;

  Τι θα γίνει με τους ομήρους;

  Ποια θα είναι η συνταρακτική αποκάλυψη του τέλους;

  Ένας ξεχωριστός ήρωας, ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την καταιγιστική δράση με το οικογενειακό δράμα…

  Πρόλογος: 3 μικρά κεφάλαια σε τριτοπρόσωπη γραφή: τόπος, χρόνος, πρόσωπα και ένα γεγονός είναι αυτά στα οποία με τα οποία ξεκινά η ιστορία.

  Πρώτο μέρος: Οι απίθανοι δέκα,

  Δεύτερο μέρος: Αμαρτωλοί,

  Επίλογος: Άγιοι,

  Παιχνίδι με τη φωτιά116 μικρά κεφάλαια, διάβασμα που σε παρασέρνει με εναλλαγή από πρωτοπρόσωπη γραφή με την φωνή του Ντετέκτιβ Μάικλ Μπένετ σε τριτοπρόσωπη που αφορά την εξιστόρηση.

  Η υπόθεση σε βάζει μέσα της, αγωνιάς για την τύχη των ομήρων, θέλεις να γίνει μια στραβή και να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα των απαγωγέων, αναρωτιέσαι ποιο είναι το τελικό σχέδιο, αν θα βγουν από εκεί μέσα ζωντανοί όλοι κι αν ναι, πώς;

  Ιδιαίτερα συγκινητική η προσωπική ιστορία του Μπένετ, η κρίσιμη κατάσταση της γυναίκας του λόγω του καρκίνου της, οι σχέσεις τους με τα παιδιά τους, η αναπάντεχη βοήθεια που θα δεχτεί, η στωικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη ζωή.

  Έχει απλό λεξιλόγιο, χωρίς μεγάλες περιγραφές, γρήγορο ρυθμό, εξελίξεις που, μέσω των μικρών κεφαλαίων, δεν σε κουράζουν και παρακολουθείς χωρίς να χάνεσαι χρονικά. Οι εναλλαγές της προσωπικής ιστορίας της οικογένειας Μπένετ και του αστυνομικού μέρους το κάνουν να αγγίζει την αγάπη και την προσδοκία του ευτυχούς τέλους.

  Αξίζει να το διαβάσετε.

  Περίληψη: Παιχνίδι με τη φωτιά Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον Μάικλ Μπένετ. Έναν εντελώς διαφορετικό ντετέκτιβ της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Αφοσιωμένος πατέρας δέκα παιδιών και σύζυγος, έρχεται σε αυτή την πρώτη περιπέτεια της σειράς αντιμέτωπος με τη σοβαρότατη ασθένεια της συζύγου του και με το ενδεχόμενο της απώλειάς της.

  Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ήταν μόνο το πρώτο θύμα. Μετά τον μυστηριώδη θάνατό της, οι ισχυρότεροι άνθρωποι του πλανήτη συγκεντρώνονται στη Νέα Υόρκη για την κηδεία της. Και τότε συμβαίνει το αδιανόητο: μεγιστάνες του πλούτου, πολιτικοί και διάσημοι αστέρες συλλαμβάνονται όμηροι βάσει ενός πανούργου, θανάσιμου σχεδίου.

  Οι αρχές ζητούν τη συνδρομή του ντετέκτιβ Μάικλ Μπένετ, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα μια άκρως δυσοίωνη πρόκληση: έναν αδίστακτο εγκληματία που σκοτώνει ανενδοίαστα και ανταποδίδει όλα τα χτυπήματα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης και του FBI εναντίον του. Ενώ η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα και η ένταση κορυφώνεται, ο Μπένετ οφείλει να σκεφτεί άμεσα λύση – αλλιώς θα θεωρηθεί υπεύθυνος για το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών.

  Ο James Patterson είναι ο νούμερο 1 παραμυθάς της Αμερικής. –Forbes

  Το αφεντικό της αστυνομικής λογοτεχνίας. –Ian Rankin, συγγραφέας

  Ένα ακόμα έξοχο βιβλίο από τον κύριο Patterson. –ReaderViews.com

  Ένα ψυχαγωγικό βιβλίο που δυσκολεύεσαι να το αφήσεις απ’ τα χέρια σου, με αυθεντικούς και ενδιαφέροντες οικογενειάρχες ήρωες, αλλά και τους απαραίτητους, φυσικά, φαύλους χαρακτήρες. –MostlyFicion.com

  Κάθε καινούριο βιβλίο του James Patterson ένα μόνο πράγμα σημαίνει για μένα: ότι θα με κρατήσει σε αγωνία και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου. Το συγκεκριμένο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Μην παραλείψετε να το προσθέσετε στον κατάλογο με τα αναγνώσματά σας. –Bestsellersworld.com

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Παιχνίδι με τη φωτιά

  Συγγραφείς: James Patterson & Michael Ledwidge

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Μετάφραστη: Παλμύρα Ισμυρίδου

  ISBN: 978-618-03-0255-4

  Σελίδες: 376

  Ημερομηνία α’ έκδοσης: 06/04/2016

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here