Παρασκευή, 3 Μαρτίου, 2023
More

  Περντού – Richard Jones

  -

  Ο συγγραφέας και εικονογράφος Richard Jones είναι ο δημιουργός του βιβλίου Περντού που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Παπαδόπoυλος. Απευθύνεται σε ηλικίες τεσσάρων ετών και άνω.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Tον Richard Jones τον γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία του Το λευκό λιοντάρι και Χάρτινα αεροπλανάκια. Τώρα μας συστήνει ένα γλυκύτατο σκυλάκι, τον Περντού. 

  Βρίσκεται μόνο του στον δρόμο εκτεθειμένο στη βροχή και το κρύο. Μοναδική του περιουσία ένα κόκκινο μαντήλι δεμένο γύρω από τον λαιμό  του. Από τους δρόμους της εξοχής, θα βρεθεί στην πόλη. 

  Όλοι πήγαιναν κάπου. Πρέπει να βρω κι εγώ ένα μέρος για μένα, σκέφτηκε ο Περντού. Πρέπει να βρω ένα σπίτι. 

  Το σκυλάκι αναζητά ένα σπίτι και φαγητό για να ικανοποιήσει το αίσθημα της πείνας του που είναι έντονο. Όπου κι αν πηγαίνει όμως, αισθάνεται ότι δεν είναι ευπρόσδεκτο. Από παντού τον διώχνουν και του μιλούν άσχημα. 

  Έφτιαξε μια φωλίτσα με πέτρες, κουκουνάρια και φύλλα και κουλουριάστηκε σφιχτά στη μέση, μια μικρή φοβισμένη μπάλα.

  Πρόκειται για μια ιστορία τρυφερή που προωθεί τη φιλοζωία. Παρουσιάζονται όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα καθημερινά, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τροφή και ένα μέρος ζεστό για να κοιμηθούν.

  Ο συγγραφέας, μέσα από το κείμενό του, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των αναγνωστών απέναντι στα αδέσποτα. Δεν είναι αόρατα πλάσματα που ζουν ανάμεσά μας. Είναι υπαρκτά όντα που χρειάζονται την αγάπη μας. Έχουν ανάγκη από τροφή και νερό, καθώς κι ένα σπίτι για να νιώσουν ασφάλεια και προστασία. 

  Η εικονογράφηση, απλή, χωρίς λεπτομέρειες, λειτουργεί επεξηγηματικά και συμπληρώνει το κείμενο. Ένα υπέροχο βιβλίο γραμμένο με πολλή αγάπη για όλα τα ακηδεμόνευτα ζώα. 

  Περίληψη:

  Η πόλη είναι ένα μέρος πολυσύχναστο,

  η πόλη είναι ένα μέρος πολύβουο,

  η πόλη είναι ένα μέρος τεράστιο,

  όταν είσαι τόσο μικρός.

  Στοιχεία βιβλίου

  Περντού - Richard Jones

  Τίτλος: Περντού (Perdu)

  Συγγραφέας/Εικονογράφος: Richard Jones

  Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή

  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 

  ΙSBN: 978-960-484-522-4

  Σελίδες: 40

  Ημερομηνία έκδοσης: 01/06/2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ