Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Πιθανότητες - Δημήτρης Μπασλάμ

  Πιθανότητες – Δημήτρης Μπασλάμ

  -

  Πιθανότητες – Δημήτρης Μπασλάμ

  Το βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ «Πιθανότητες» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ εικονογράφηση από την Ντανιέλα Σταματιάδη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα διακόσια καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία για το 2017 στους ετήσιους καταλόγους White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης του Μονάχου.

  Αν και απευθύνεται σε ηλικίες 5+, είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί κι από ενήλικο κοινό. Αναφέρεται στις επιλογές που καλούμαστε να κάνουμε σε διάφορες στιγμές της ζωής μας. Επιλογές που άλλοτε είναι εύκολες άλλοτε δύσκολες, αφού κάθε απόφαση που θα παρθεί επηρεάζει τη ζωή μας.

  Πιθανότητες

  Εκείνο που κοιτά κανείς κρατώντας το βιβλίο στα χέρια του, είναι η γλυκιά φατσούλα της ηρωίδας, που δημιούργησε η Ντανιέλα Σταματιάδη. Μια ηρωίδα που δεν γίνεται να μην αγαπήσεις με την πρώτη ματιά. Χαριτωμένη και εκφραστική, γίνεται ο οδηγός του αναγνώστη σε ένα ταξίδι που έχει ευθείες, στροφές πολλές προς τα αριστερά αλλά και τα δεξιά, εξετάζοντας όλες τις πιθανότητες των αποφάσεων.

  Αν προχωρήσω ευθεία, το αριστερά θα είναι ίσως πιο κοντά, και μάλιστα σε ίση απόσταση με το δεξιά, αλλά και πάλι δε θα έχω προχωρήσει αριστερά.

  Το κείμενο σε κάθε σελίδα είναι μικρό. Τρεις με τέσσερις σειρές. Η εξαιρετική εικονογράφηση βοηθά με παραστατικό τρόπο τα παιδιά αναγνώστες να κατανοήσουν τις πιθανότητες στην πορεία της ζωής τους.

  Ένα βιβλίο ευφυές, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, που δίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις, αλλά και τροφή για σκέψη.

  Πολλές πιθανότητες λοιπόν, μία όμως η ε π ι λ ο γ ή.

  Μια η α π ό φ α σ η.

  Ομολογώ ότι πρώτη φορά διαβάζω βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, αλλά δηλώνω ενθουσιασμένη και σίγουρα θα αναζητήσω και άλλα του βιβλία.

  Περίληψη:
  Στέκομαι, λοιπόν, όρθια
  και κοιτάζω ευθεία μπροστά.
  Βλέπω πως έχω τρεις επιλογές.
  Να προχωρήσω ευθεία.
  Να προχωρήσω αριστερά.
  Να προχωρήσω δεξιά.
  Πίσω δεν πάω.
  Και σκέφτομαι. Αν…
  Αν λέω, αν…

  Στοιχεία βιβλίου

  ΠιθανότητεςΤίτλος: Πιθανότητες

  Συγγραφέας: Δημήτρης Μπαλσάμ

  Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη

  Σελίδες: 32

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601672083

  Ημ. Έκδοσης: 28/12/2016

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here