Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ποιος χτυπούσε το τζάμι την πρωτοχρονιά; - Μάγδα Κισσούδη

  Ποιος χτυπούσε το τζάμι την πρωτοχρονιά; – Μάγδα Κισσούδη

  -

  Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Μάγδας Κισσούδη «Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γράφημα» και απευθύνεται σε παιδιά από 6+. Η πολύ όμορφη εικονογράφηση ανήκει στην Δωροθέα Λούκρη.

  Η συγγραφέας μας παρουσιάζει το πρώτο της παιδικό μυθιστόρημα και μας μεταφέρει σε ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, πλημμυρισμένο από αγάπη, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη και κανέλα, γεμάτο με χιόνι ολόλευκο και παχύ, θερμό από τη δυνατή φωτιά που καίει στο τζάκι και χαρούμενο, με τις ανυπόμονες φωνές των παιδιών που περιμένουν τα δώρα τους.

  Διάλεξαν τέσσερα υπέροχα παιχνίδια και πήραν το δρόμο της επιστροφής. Πρώτα όμως έκαναν μια στάση στο φτωχικό σπιτάκι της γειτονιάς κι όταν κατάλαβαν ότι δεν τους βλέπει κανείς, άφησαν τα παιχνίδια έξω από την μισογκρεμισμένη πόρτα. Η Αγγελικούλα έτρεξε στο σπίτι της και αμέσως βγήκε με το μπουφάν στο μπαλκόνι. Η καρδιά της γέμισε αγάπη και ικανοποίηση όταν είδε τα τέσσερα αδελφάκια να βρίσκουν τα παιχνίδια και να χοροπηδάνε από τη χαρά τους!!!!

  Η συγγραφέας όμως δεν μένει στις γνωστές Χριστουγεννιάτικες εικόνες που περιέγραψα μόλις πιο πάνω. Με την βοήθεια της μικρής ηρωίδας της, της Αγγελικούλας, μεταφέρει σε όλους εμάς το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της προσφοράς, που όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη.

  «Κάπως έτσι πρέπει να νιώθει και ο Άγιος Βασίλης όταν μοιράζει τα δώρα», σκέφτηκε και μπήκε γρήγορα στο δωμάτιό της γιατί το κρύο ήταν τσουχτερό.

  Έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε χαρά και να νιώσουμε ευτυχία. Να δείξουμε αγάπη σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και αυτή η αγάπη να γυρίσει πίσω  διπλάσια.

  Ένα βιβλίο γραμμένο με πολλή αγάπη, ευαισθησία και συναισθήματα.

  Αξίζει να διαβαστεί και είμαι σίγουρη ότι θα αγγίξει τις καρδιές σας.

  Περίληψη: Ένα γράμμα της Αγγελικούλας στον Άγιο Βασίλη, με το οποίο τον καλεί στο σπίτι της, γεννά αμέτρητες απορίες στο μυαλό της κι αρχίζει να ψάχνει την αλήθεια των Χριστουγέννων. Μπορεί η κόκκινη στολή του Αϊ-Βασίλη να κρύβει την αλήθεια που ψάχνει η Αγγελικούλα; Γιατί θα μπλέξει σε διαμάχες με τους συμμαθητές της; Τι θα ανακαλύψει και γιατί θα κλονιστεί η σχέση της με την οικογένειά της; Γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν μπήκε στο σπίτι από την καμινάδα; Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά και ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά; Τελικά, όλες οι απαντήσεις που έψαχνε η Αγγελικούλα υπήρχαν μέσα στην καρδιά της!!! Μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία, πασπαλισμένη με πολλή αγάπη, που θα γνωρίσει στα παιδιά την αξία της πίστης, της καλοσύνης, της προσφοράς, της πραγματικής φιλίας, αλλά κυρίως τη σπουδαιότητα της οικογένειας.

  Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Ποιος χτυπούσε το τζάμι την πρωτοχρονιά; 

  Συγγραφέας:  Κισσούδη Μάγδα

  ISBN: 978-618-5271-62-6

  Εικονογράφος: Δωροθέα Λούκρη

  Εκδότης: Γράφημα

  Ημ. Έκδοσης: Οκτώβριος 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Σοφία Σαμιώτη 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here