Τετάρτη, 25 Αυγούστου, 2021
More
  ΑρχικήΑποσπάσματαΠροσμένοντας την ανατολή (απόσπασμα) - Γιώργος Πολυράκης

  Προσμένοντας την ανατολή (απόσπασμα) – Γιώργος Πολυράκης

  -

  Προσμένοντας την ανατολή (απόσπασμα) – Γιώργος Πολυράκης

  Ναταλία. Με φόντο τα χρόνια της κατοχής, ο Γιώργος Πολυράκης γράφει την ιστορία της γυναίκας που αγωνίζεται για το ύψιστο αγαθό. Την ελευθερία. 

  Προσμένοντας την ανατολή (απόσπασμα)
  Προσμένοντας την ανατολή (απόσπασμα)

  Στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, η Ναταλία Παπαδερού εργάζεται στο γραφείο του Γερμανού στρατηγού Μπρόιερ, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα το ότι η κοπέλα μιλά άπταιστα τη γλώσσα του και συμπαθεί την πατρίδα του, χωρίς να υποψιάζεται ότι τόσο η ίδια όσο κι ο αρραβωνιαστικός της ο Κωνσταντίνος είναι οργανωμένοι στην Αντίσταση.
  Την ίδια εποχή ο Πάτρικ Λη Φέρμορ και ο Στάνλεϊ Μος, επικεφαλής πολυμελούς ομάδας Κρητών, σχεδιάζουν την απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Μίλερ. Άξαφνα η αντιστασιακή δράση της Ναταλίας και του Κωνσταντίνου αποκαλύπτεται κι οι δυο νέοι καταφεύγουν στα βουνά των Ανωγείων καταδιωκόμενοι από τον Μπρόιερ. Ωστόσο ο Γερμανός θα βρεθεί με σοβαρότερα προβλήματα, επειδή ο Λη Φέρμορ και ο Στάνλεϊ Μος καταφέρνουν τελικά να απαγάγουν τον στρατηγό Κράιπε, αντικαταστάτη του Μίλερ.
  Όσο ο καιρός περνά, ενισχύεται η βεβαιότητα της Ναταλίας ότι ο κόσμος μεταμορφώνεται γρήγορα κι ότι ολόκληρος ο ουρανός μετατρέπεται σε ένα αστραφτερό μωσαϊκό από άστρα…

  Προσμένοντας την ανατολή (απόσπασμα)Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Προσμένοντας την ανατολή

  Συγγραφέας: Γιώργος Πολυράκης

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  Σελίδες: 312

  Έτος έκδοσης: 2021

  ISBN: 978-618-01-3783-5

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here