Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Ραγισμένος καθρέφτης - Brian Keaney

  Ραγισμένος καθρέφτης – Brian Keaney

  -

  Ραγισμένος καθρέφτης – Brian Keaney

  Οι υποσχέσεις του Δόκτορα Σιγμούνδου – Βιβλίο 2

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Σε μια κοινωνία που τα όνειρα απαγορεύονται, μια ομάδα ανθρώπων τολμά και αψηφά νόμους και εξουσία. Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας Οι υποσχέσεις του Δόκτορα Σιγμούνδου, ο Ντάντε αγωνίζεται να βρει τον εαυτό του και να σώσει τον κόσμο από το απόλυτο κακό.

  Ο Ντάντε Καζαμπόν έχει απομακρυνθεί από τους Πούκα στην προσπάθειά του να βρει την Μπία, που τραυματίστηκε σε μία συμπλοκή με τον κυβερνητικό στρατό. Η οδυλλική ενέργεια που χρησιμοποίησε για να αποφύγει τον κίνδυνο από το πλάσμα που έχει τη μορφή του Δόκτορα Σιγμούνδου τον έχει οδηγήσει στη Νεκρόπολη και στον Μαλαχία Μαζότα, τον φύλακα του νεκροταφείου. Μία ιδιαίτερη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους, με τον Μαλαχία να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον Ντάντε. 

  Παράλληλα, δύο παιδιά, ο Λούθερ και ο Νίρο, σε έναν περίπατό τους έξω από τα όρια της πόλης που μένουν, χάνονται. Βρίσκονται δίπλα σε ένα περιφραγμένο χωράφι και ο Λούθερ αποφασίζει να περάσει ανάμεσα από τα σπαρτά. Από εκείνη τη στιγμή αλλάζει. Από απλός άνθρωπος μεταμορφώνεται σε κάτι πρωτόγνωρο, μια μίξη ανθρώπου και ζώου που δέχεται εντολές από κάποια φωνή και περιμένει το Κάλεσμα.

  Ραγισμένος καθρέφτης
  Ραγισμένος καθρέφτης

  Η αναζήτηση της Μπία από τον Ντάντε στέφεται με επιτυχία, μόνο που δεν είναι πια η κοπέλα που ξέρει. Η Μπία έχει δεχτεί πλύση εγκεφάλου και δεν θυμάται τίποτε από την προηγούμενη ζωή της. Γίνεται άθελά της προδότρια και οδηγεί τον Ντάντε σε απίστευτες περιπέτειες προκειμένου να σώσει τη ζωή του. Ταυτόχρονα, ο Ντάντε πρέπει να επιστρέψει στο κρησφύγετο των Πούκα. Ο Εζεκιήλ τον χρειάζεται. Όλα περιπλέκονται, με τον Ντάντε να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την οδυλλική ενέργεια και να ταξιδεύει στον χωροχρόνο, με την εμφάνιση δίδυμων αδελφών, την Μπία που καταφέρνει να δραπετεύσει και το Όρομπας, το Απόλυτο κακό που τους απειλεί άμεσα. 

  Αυτά που ακολούθησαν, συνέβησαν τόσο γρήγορα που η Μπία δεν είχε χρόνο για χάσιμο. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς γινόταν, αλλά για ένα ήταν σίγουρη: το πρόσωπο που είχε επιτεθεί στον Εζεκιήλ δεν ήταν ο Ντάντε. Η ομοιότητα ήταν εξαιρετική, αλλά ήταν σαν να βλέπεις το είδωλο του Ντάντε μέσα σ’ ένα ραγισμένο καθρέφτη. 

  Ο Ντάντε βρίσκεται μπροστά σε μία κρίσιμη απόφαση. Είτε θα κάνει μια θυσία ζημιώνοντας τον εαυτό του και θα νικήσει το Κακό είτε θα αφήσει την ανθρωπότητα στην τύχη της. 

  «Δεν μπορώ να είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, όπως όλοι;»
  Ο Τζαβινάχ κούνησε το κεφάλι του. «Όχι, Ντάντε. Η μόνη σου επιλογή είναι να δεχθείς ή να αρνηθείς τη μοίρα σου. Δεν μπορείς να γίνεις κάποιος άλλος».

  Το τι αποφασίσει και θα πράξει ο Ντάντε, θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας!

  Κούφιοι άνθρωποι

  Πιο γρήγορη η αφήγηση σε σχέση με το πρώτο μέρος της τριλογίας. Πολλές ανατροπές, οι οποίες δεν εξυπηρετούν πάντα την πλοκή παρά υπάρχουν μόνο και μόνο για να κερδίζουν τις εντυπώσεις όταν η ιστορία πλατειάζει. Στατικοί οι χαρακτήρες που γνωρίσαμε από την αρχή, ενδιαφέροντες οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε αυτό το βιβλίο. Ασαφές σε πολλά σημεία, καθώς παρουσιάζονται νέα στοιχεία και πρόσωπα που αφήνουν αδιάφορο τον αναγνώστη και δεν χρησιμοποιούνται στην εξέλιξη των γεγονότων. Είναι καλογραμμένο, αλλά του λείπει αυτή η πινελιά, αυτό το κάτι παραπάνω που θα οδηγήσει τον αναγνώστη να χαθεί σε έναν φανταστικό, ονειρικό κόσμο. 

  Ένας έφηβος θα συγκινούνταν περισσότερο από εμένα από τη ”μαγεία” των μυθικών πλασμάτων και των εξωπραγματικών καταστάσεων που μας προσφέρει ο συγγραφέας. Εμένα συγχωρέστε με που δεν εντυπωσιάζομαι τόσο εύκολα. 

  Περίληψη: ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ – ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΟΧΟΣ;

  Ελάτε σε έναν κόσμο απαγορευμένων ονείρων, στη συναρπαστική τριλογία Οι Υποσχέσεις του δόκτορα Σιγμούνδου. Στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, το βάρος της σωτηρίας όλου του κόσμου από την κυριαρχία του κακού πέφτει εξολοκλήρου στον Ντάντε Καζαμπόν. Μα ο Ντάντε είναι κυνηγημένος, αδύναμος και μόλις που έχει αρχίσει να εξοικειώνεται με την οδυλλική ενέργεια και τις εξαιρετικές του ικανότητες. Κι όμως, πρέπει να ξαναβρεί την Μπία, να ξεφύγει από τους διώκτες του και να φτάσει έγκαιρα στον Εζεκιήλ για να τον βοηθήσει. Την ίδια στιγμή, μια ακατανίκητη, αρχέγονη δύναμη κυριεύει κάποιον άλλο νέο και τον προστάζει ν’ αποδυθεί σε μια φονική καταδίωξη.

  Στοιχεία βιβλίου

  Ραγισμένος καθρέφτηςΤίτλος: Ραγισμένος καθρέφτης

  Σειρά: Οι υποσχέσεις του Δόκτορα Σιγμούνδου – Βιβλίο  2ο

  Συγγραφέας: Brian Keaney

  Μετάφραση: Νίκος Γάσπαρης

  Εκδόσεις: Πατάκη

  Σελίδες: 192

  Έτος έκδοσης: 2008

  ISBN: 9789601627212

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here