Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021
More

  Rechtswissenschaftliche Bibliothek

  -

  Rechtswissenschaftliche Bibliothek Institut (Santiago Calatrava)

  Η Νομική βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης/Rechtswissenschaftliche Bibliothek είναι ένας παράδεισος βιβλίων για έρευνα ή ανάγνωση σε αριστουργηματικό κτίριο.

  Γράφει η Χαρά Δελλή

  Rechtswissenschaftliche BibliothekΕδρεύει σε ένα όχι τόσο τουριστικό μέρος της Ελβετίας, αλλά αποτελεί μια μοναδική εμπειρία καταπληκτικής αρχιτεκτονικής από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα. Εδώ κυριαρχεί η ιερή σιγή στον αέρα. Το εύρος των τίτλων είναι τεράστιο, αν και η πλειοψηφία είναι νομικών θεμάτων.

  Από το 2003, το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί την κύρια βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής. Το έργο δημιουργίας της νέας βιβλιοθήκης ανακοινώθηκε το 1989, αλλά δεν δόθηκε άδεια προγραμματισμού μέχρι τον Ιούλιο του 2000.

  Rechtswissenschaftliche BibliothekΤο έργο περιλάμβανε την κατασκευή του νέου κτιρίου βιβλιοθήκης, την αυλή, την προσθήκη στέγης, υπόγειου και δύο ορόφων στις βορειοδυτικές και βορειοανατολικές πτέρυγες, καθώς και την ανακαίνιση του χώρου εισόδου και τροποποιήσεις στο υπάρχον κτίσμα. Ολοκληρώθηκε το 2005.

  Πρόκειται για ένα ινστιτούτο μάθησης. Με λιτούς διαδρόμους, μεγάλα κλιμακοστάσια και ψηλά ταβάνια. Συνδυασμός από γυαλί, πέτρα και ξύλο σε οβάλ σχήμα. Το φυσικό φως εισχωρεί από την οροφή σε όλα τα γραφεία εργασίας.

  Η βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 200.000 βιβλία που εκτείνονται σε σχεδόν 4.500 τ.μ., με 5 χλμ. ραφιών.

  Rechtswissenschaftliche Bibliothek

  Πανεπιστήμιο Ζυρίχης
  Raemistrasse 74,
  Ζυρίχη,
  8001,
  Ελβετία
  Τηλ. +41 44 634 22 33

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here