Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Σεβαστιανός ο Φοβερός - Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου

  Σεβαστιανός ο Φοβερός – Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου

  -

  Σεβαστιανός ο Φοβερός

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Λητώς Τσακίρη «Σεβαστιανός ο φοβερός» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλους, σε εικονογράφηση του Νικόλα Γιαννόπουλου. Πρόκειται για ένα έμμετρο μουσικό παραμύθι. Συνοδεύεται από cd, η μουσική του οποίου, είναι του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. Προτεινόμενες ηλικίες: 3-6 ετών.

  Η συγγραφέας, στο βιβλίο της, ασχολείται με ένα ιδιαίτερο θέμα που δυστυχώς απασχολεί πολύ όλη τη σχολική κοινότητα.

  Τον σχολικό εκφοβισμό.

  Ο Σεβαστιανός, ο ήρωας της ιστορίας, είναι ένα παιδί που ταλαιπωρεί πολύ τους συμμαθητές του στο σχολείο.

  Χαλάει όλα τα παιχνίδια των συμμαθητών του, ευχαριστιέται να τους ταράζει και γελάει όταν τους τρομάζει.

  Σκανταλιάρης ζωηρός

  Νεαρός ξεχωριστός

  Κεφάτος και ανήσυχος

  Ο μικρός Σεβαστιανός.

  Σαν πηγαίνει στο σχολείο

  Με τη σάκα, το βιβλίο

  Τα παιδιά όλο τραβάει

  Τα κλωτσά και τα σκουντάει.

  Τι θα συμβεί όμως, όταν ο ίδιος αρρωστήσει και θα μείνει μόνος του στο σπίτι, χωρίς τους συμμαθητές του; Πώς μπορεί μια καλή νεράιδα να βοηθήσει τον Σεβαστιανό να μην είναι μόνος πια;

  Η συγγραφέας μέσα από το πολύ όμορφο μουσικό της παραμύθι στέλνει το δικό της μήνυμα στα παιδιά για τον εκφοβισμό. Με αγάπη και αποδοχή όλα αλλάζουν στη στιγμή.

  Ένα όμορφο βιβλίο που θα ψυχαγωγήσει, αλλά και θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η βία δεν είναι η λύση σε ό, τι τα απασχολεί.

  Το βιβλίο τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων. Ενώ η ΔΡ.Ψυχοπαθολογίας του παιδιού κυρία Γιάννακα προτείνει λύσεις αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού. Με αυτές τις προτάσεις υπό την μορφή παιχνιδιού, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να δουλέψουν με τα παιδιά, έτσι ώστε να περιοριστεί και γιατί όχι να εξαλειφτεί το φαινόμενο Σχολικός Εκφοβισμός!

  Περίληψη: Το παραμύθι που κυκλοφορεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και μας μιλά για το ευαίσθητο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, το προλογίζει με θέρμη στο οπισθόφυλλό του ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης.

  Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού είναι ένα φλέγον ζήτημα που η συγγραφέας προσεγγίζει με ευαισθησία και προτείνει την αποδοχή των ατίθασων παιδιών με ζεστασιά, διάλογο & αγάπη. Με πρώιμη παρέμβαση μπορούμε σταθερά και υπεύθυνα να εξαλείψουμε τις ακραίες συμπεριφορές των παιδιών μας ώστε στο μέλλον να πάψουν να υπάρχουν θύτες στα σχολεία μας.

  Στο βιβλίο σχολιάζει το θέμα συμμετέχοντας φιλικά & η Διδάκτωρ Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας του Παιδιού -Πανεπιστημίου Paris V, κυρία Γιάννακα Νατάσσα, η οποία προτείνει λύσεις για την εξάλειψη του δυσάρεστου αυτού σχολικού φαινομένου. Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου για άλλη μια φορά ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του μουσικού παραμυθιού. Το βιβλίο ανήκει στη νέα σειρά της συγγραφέως “Οι περιπέτειες του μικρού Σεβαστιανού”.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Σεβαστιανός ο φοβερός

  Συγγραφέας: Τσακίρη – Παπαθανασίου Λητώ

  Εκδότης: Διάπλους

  Σελίδες: 32 

  ISBN: 9789606873706 

  Ημερ/νία έκδοσης: 3/2017 

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here