Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Ταξίδι στο Φεγγάρι - Ειρήνη Πουλάκου

  Ταξίδι στο Φεγγάρι – Ειρήνη Πουλάκου

  -

  Ταξίδι στο Φεγγάρι 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ένα παραμυθένιο σκηνικό στήνει η συγγραφέας Ειρήνη Πουλάκου στο βιβλίο της «Ταξίδι στο Φεγγάρι» που αποτελείται από νεράιδες, μαγικά φίλτρα, λουλούδια  κι ένα φεγγάρι ολόγιομο.

  Σε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό καλεί τους αναγνώστες της, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους ήρωες του βιβλίου και θα φτάσουν στο υπέροχο νησί της Σαμοθράκης. Το σίγουρο είναι ότι όσοι διαβάσουν το βιβλίο, θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια που θα την θυμούνται για πάντα.

  Γεια σας! Με λένε Ευρυδίκη και αποφάσισα να σας διηγηθώ μια περιπέτεια που μου συνέβη όταν ήμουν μικρή. Ίσως την πιστέψετε, ίσως όχι…

  Ένα βιβλίο που ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες σε τόπους φανταστικούς, παραμυθένιους, ενώ αντίθετα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αναγνώστες, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν και πάλι παιδιά, μέσα από την υπέροχη αυτή ιστορία της Ειρήνης Πουλάκου. Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική σε εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10+.

  Μια φανταστική μυθοπλασία που αναδεικνύει αξίες όπως η πίστη, η δύναμη της ψυχής και η πραγματική αγάπη που όλα τα νικά.

  Η Ευρυδίκη, η ηρωίδα της συγγραφέως, μαζί με την οικογένειά της θα φτάσει στη Σαμοθράκη για τις καλοκαιρινές της διακοπές.  Η οικογένεια δέχτηκε την πρόσκληση του παππού Παύλου, θείου του πατέρα της Ευρυδίκης. Δεν τον γνωρίζουν όμως και πολύ καλά, επειδή εκείνος ζει μόνιμα στη Σαμοθράκη απομονωμένος από τους συγγενείς.

  Σκέφτηκα τότε ότι ο παππούς μου ήταν ένας άνθρωπος που ουσιαστικά ελάχιστα γνώριζα, ένιωθα όμως σαν να τον ξέρω από καιρό.

  Σκέφτηκα ακόμα ότι ήμουν δέκα χρόνων και είχα μια ολόκληρη ζωή μπροστά μου για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Και γιατί να ζητούσα να αποκτήσω κάτι από αυτά που είπε η Ονειρόπλαστη, χωρίς να προσπαθήσω; Εδώ ο παππούς, παρά την αδύναμη καρδιά του, αγωνιζόταν για να κρατηθεί στη ζωή και να μείνει με την αγαπημένη του. Δεν του χαρίστηκε τίποτα! Το αποφάσισα: η ευχή μου θα ήταν για εκείνον.

  Η Ευρυδίκη έχει τις ανησυχίες της για αυτό το ταξίδι. Θα περάσουν καλά στις διακοπές τους; Στο νησί θα έχει την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στον θείο του πατέρα της και εκείνος θα της αποκαλύψει ένα φοβερό μυστικό. Όταν θα ανέβουν αργότερα στο Φεγγάρι της Σαμοθράκης, η ζωή του παππού Παύλου θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο. Όλα κρέμονται από μια κλωστή. Θα καταφέρει η Ευρυδίκη να σώσει τον παππού Παύλο;

  Το «Ταξίδι στο Φεγγάρι» είναι η διαδρομή ενός ανθρώπου να φτάσει εκεί ψηλά ανακτώντας μαγικά τον χαμένο χρόνο.

  Περίληψη: Η Ευρυδίκη φτάνει το καλοκαίρι με την οικογένειά της στη Σαμοθράκη, για να γνωρίσει τον θείο του πατέρα της, τον παππού Παύλο, που έχει απομακρυνθεί απ’ όλους. 

  Η παραμονή της εκεί όμως κρύβει εκπλήξεις… 
  Ο παππούς Παύλος αποκαλύπτει στην Ευρυδίκη το μεγάλο του μυστικό και της ζητάει να ανεβούν μαζί στο «Φεγγάρι» του νησιού… 
  Η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο! 

  Θα καταφέρει η Ευρυδίκη να βοηθήσει τον παππού της; 
  Οι υπεράνθρωπες δυνάμεις βρίσκονται άραγε μόνο έξω από εμάς ή μήπως και μέσα μας;

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ταξίδι στο Φεγγάρι 

  Συγγραφέας: Πουλάκου Ειρήνη

  ISBN: 9789605631789

  Ημερ/νία έκδοσης: 12/2017

  Εκδότης: Ελληνοεκδοτική

  Σελίδες: 96

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here