Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το αόρατο χωριό - Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

  Το αόρατο χωριό – Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

  -

  Το αόρατο χωριό – Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πριν λίγο καιρό, από τις εκδόσεις Σαΐτη, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της παιδαγωγού και συγγραφέως Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου, «Το αόρατο χωριό». Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Έφης Κοκκινάκη και απευθύνεται σε ηλικίες 5+.

  Ένα σκανταλιάρικο μολύβι κάνει την εμφάνισή του στο αόρατο χωριό κι αρχίζει να σχεδιάζει έναν έναν τους κατοίκους του χωριού, κάνοντάς τους πλέον ορατούς. Μα σαν τους σχεδίασε όλους, ξέσπασε στο χωριό μεγάλη φασαρία, αφού τώρα οι κάτοικοι μάλωναν μεταξύ τους για το ποιος είναι καλύτερος από τον άλλον.

  Τότε το μολύβι αποφασίζει να βάλει τέλος στον τσακωμό ανάμεσα στους κατοίκους…

  Το βιβλίο της συγγραφέως αναφέρεται κυρίως στη διαφορετικότητα. Όμως, μέσα από την ιστορία, φτάνουν στον αναγνώστη μηνύματα με τρόπο «παιχνιδιάρικο» και διασκεδαστικό.

  Η συγγραφέας αφήνει τη λυρική γραφή της -στην οποία μας έχει συνηθίσει ως τώρα και την αγαπάμε πολύ- και μας παρουσιάζει μια ιστορία απολαυστική και με χιούμορ.

  Μα τη γκρινιάρα θείτσα μου, την Ξεχαρβαλωμένη Ξύστρα! Εκτός από πλάκα έχετε και τρομερό ενδιαφέρον! ξεφώνισε με θαυμασμό το Μολύβι.

  Μια ιστορία για την ομορφιά της ζωής μέσα από τη διαφορετικότητα όλων των πλασμάτων και πραγμάτων που την περιβάλλουν. Το βιβλίο μπορεί να δώσει αφορμή για συζητήσεις, αλλά και να γίνει ένα ευχάριστο «εργαλείο» στα χέρια γονέων και παιδαγωγών, για να γνωρίσουν τα παιδιά τα σχήματα, τα χρώματα, αλλά και τη σπουδαιότητα της λέξης «μαζί». Το να συμβιώνουμε αρμονικά με τους συνανθρώπους μας, δείχνοντας αγάπη και σεβασμό.

  Το αόρατο χωριό – Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

  Εξαιρετική είναι και η εικονογράφηση της Έφης Κοκκινάκη, που οι περισσότερες εικόνες της μοιάζουν με έργα τέχνης σε γκαλερί.

  Πραγματικά απόλαυσα την ιστορία της συγγραφέως με τους ξεχωριστούς ήρωές της και είμαι σίγουρη ότι, όσοι διαβάσατε το βιβλίο, θα συμφωνήσετε μαζί μου.

  Σε γελάσανε αν νομίζεις πως είσαι καλύτερος από μένα, κακομαθημένε μορφονιέ μου! ακούστηκε η αγριοφωνάρα του Οβάλ Βαρέλα. Ήταν ο χοντρούλης κρεοπώλης από την επάνω αόρατη γειτονιά.

  Περίληψη: Ένα σκανταλιάρικο «μαγικό» Μολύβι προσγειώνεται στο Αόρατο Χωριό και δίνει μορφή στους μέχρι τότε αόρατους κατοίκους του. Αυτό θα προκαλέσει ενθουσιασμό αλλά και παρατράγουδα, καθώς καθένας τους θ’ αρχίσει να πιστεύει ότι είναι καλύτερος από τους άλλους. Τότε το Μολύβι θα φροντίσει να πάρουν το μάθημά τους…

  Μια ιστορία για τα διαφορετικά πρόσωπα, πράγματα, σχήματα και χρώματα στη ζωή μας, που την κάνουν τόσο πολύτιμη και ενδιαφέρουσα.

  Μια ιδανική πρόταση για εκπαιδευτικούς, μουσειοπαιδαγωγούς και εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, που εκπονούν πολιτιστικά προγράμματα και δράσεις φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το αόρατο χωριό

  Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

  Εκδόσεις: Σαΐτης

  ISBN: 978-960-487-383-8

  Ημ. Έκδοσης: 07/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here