Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΑποσπάσματαΤο γκαμπί της βασίλισσας (απόσπασμα) - Walter Tevis

  Το γκαμπί της βασίλισσας (απόσπασμα) – Walter Tevis

  -

  Το γκαμπί της βασίλισσας (απόσπασμα) – Walter Tevis

  Σκάκι, φεμινισμός, εθισμός: μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που κόβει την ανάσα μέχρι τη δραματική κορύφωσή της, η οποία έχει χάρη ανάλογη με το να κάνεις ματ σε τέσσερις κινήσεις.

  Το γκάμπι της βασίλισσας (απόσπασμα)Σκάκι, φεμινισμός, εθισμός: μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που κόβει την ανάσα μέχρι τη δραματική κορύφωσή της, η οποία έχει χάρη ανάλογη με το να κάνεις ματ σε τέσσερις κινήσεις.
  Η ήσυχη και μελαγχολική Μπεθ Χάρμον είναι ένα οκτάχρονο ορφανό κοριτσάκι που μοιάζει να μη διαθέτει τίποτα το αξιοπρόσεκτο. Μέχρι που παίζει την πρώτη της παρτίδα στο σκάκι. Τότε οι αισθήσεις της οξύνονται, το μυαλό της καθαρίζει και για πρώτη φορά στη ζωή της νιώθει πως έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Καθώς το μοναδικό της ταλέντο την οδηγεί να αρχίσει να αγωνίζεται επαγγελματικά σε κορυφαία σκακιστικά τουρνουά ήδη από τα εφηβικά της χρόνια, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, που βαθαίνουν την ψυχική της απομόνωση και την ωθούν όλο και περισσότερο στην απόδραση…
  ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΟΜΟΤΙΤΛΗ ΣΕΙΡΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ NETFLIX

  Στοιχεία βιβλίου

  Το γκάμπι της βασίλισσας (απόσπασμα)Τίτλος: Το γκαμπί της βασίλισσας

  Συγγραφείς: Walter Tevis

  Μετάφραση: Αριάδνη Αδαμαντία Μοσχονά

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  Σελίδες: 376

  Έτος έκδοσης: 2021

  ISBN: 978-618-01-4044-6

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here