Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 10-12Το μήλο του Στιβ - Αντώνης Σέρβης

  Το μήλο του Στιβ – Αντώνης Σέρβης

  -

  Το βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Σέρβη «Το μήλο του Στιβ» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και απευθύνεται σε ηλικίες έντεκα ετών και άνω. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται στη ζωή του ιδρυτή της εταιρείας Apple, Στιβ Τζομπς.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο συγγραφέας, μέσα από μελέτη βιβλίων που αναφέρονται στον Στιβ Τζομπς, γνωρίζει στους αναγνώστες του τον ιδρυτή της Apple, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία. Χρησιμοποιεί την πρωτοπρόσωπη αφήγηση και το κείμενο αποκτά αμεσότητα. 

  Το σχολείο μου φαινόταν τόσο ξεπερασμένο και αποκομμένο από τις εξελίξεις που συνέβαιναν στον πραγματικό κόσμο, που δε με δελέαζε καθόλου. Δεν ήξερα τότε τι ακριβώς ήθελα να κάνω με τη ζωή μου, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πώς το σχολείο θα μπορούσε να με βοηθήσει να το ανακαλύψω. Οι άνθρωποι είχαν πατήσει στο φεγγάρι και οι δάσκαλοι δίδασκαν ακόμη την αλφαβήτα. Πώς να τους εξηγούσε κανείς μια τόσο διαφορετική οπτική;

  Οι δυσκολίες στην επικοινωνία του με τους συμμαθητές του, ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης του, το πάθος του για τους υπολογιστές, η αγάπη και η στήριξη της οικογένειάς του, είναι μερικά από τα στοιχεία της ζωής του που αναφέρονται στο βιβλίο.

  Η αλήθεια να λέγεται, οι γονείς μου με στήριξαν σε κάθε απαίτηση που είχα. Κάθε φορά που άλλαζα γνώμη για κάτι, δεν στέκονταν εμπόδιο. Το αντίθετο. Έβγαιναν οι ίδιοι από τη ζωή τους και το βόλεμά τους για να με ικανοποιήσουν. Μα αυτό μού δημιουργούσε τεράστια πίεση. Έπρεπε να αποφασίσω τελικά τι ακριβώς ήθελα να κάνω με τη ζωή μου. Γιατί μέχρι τότε το τοπίο ήταν πολύ ομιχλώδες στο κεφάλι μου.

  Είναι ένα βιβλίο που εμπνέει τα παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν. Αντιλαμβάνονται ότι το διαφορετικό υπάρχει γύρω μας και μάλιστα σε διάφορες μορφές. Είναι όμως σημαντική η αποδοχή της διαφορετικότητας, η στήριξη από τους φίλους και την οικογένεια, η πραγματοποίηση των ονείρων μας. Ένα μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ενήλικες.

  Περίληψη: Ο Στιβ μεγαλώνει στη Σίλικον Βάλεϊ, στην Καλιφόρνια, και προσπαθεί να ανακαλύψει το πάθος του. Όλοι οι άνθρωποι που θα βρεθούν στον δρόμο του θα παίξουν τον ρόλο τους για να τον βοηθήσουν. Έτσι, όταν ο νεαρός ονειρευτεί κάτι που δεν υπάρχει, τίποτα δε θα του φανεί ανέφικτο. Βασισμένη στη ζωή του Στιβ Τζομπς (1955-2011), ιδρυτή της Apple και πρωτοπόρου της ψηφιακής τεχνολογίας, μια ιστορία για τις αξίες της συνεργασίας και της καλοσύνης, για τη δύναμη της μεταμόρφωσης όταν κάποιος πιστέψει σε σένα και για τη σπουδαιότητα του να σκέφτεσαι διαφορετικά.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Το μήλο του Στιβ - Αντώνης ΣέρβηςΤίτλος: Το μήλο του Στιβ

  Συγγραφέας: Αντώνης Σέρβης

  Εικονογράφος: Κατερίνα Σισκοπούλου

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  ΙSBN: 978-618-01-5111-4

  Ημ. Έκδοσης: 05/10/2023

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Δημιουργία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ