Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης - Κατερίνα Τζαβάρα

  Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης – Κατερίνα Τζαβάρα

  -

  Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης

                                                           Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Τζαβάρα «Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλους σε εικονογράφηση της Αμαλίας Κονταίου.

  Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκηςΠρόκειται για μια απολαυστική ιστορία με μεγάλες δόσεις μυστηρίου. Θα το λατρέψουν τα παιδιά που αγαπούν την διερεύνηση μυστήριων και γρίφων, τα παιδιά που τρυπώνουν σε βιβλιοθήκες για να ζήσουν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων νέες περιπέτειες, αλλά και όσα παιδιά επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

  Ένα βιβλίο που προωθεί τη φιλαναγνωσία και μιλάει στα παιδιά για την διαφορετικότητα. Στο τέλος της ιστορίας, υπάρχει ένα μικρό κείμενο για τα οφέλη που αποκομίζουν οι μικροί μας φίλοι από την ανάγνωση βιβλίων.

  Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου είναι μαγευτική και, σε συνδυασμό με το κείμενο, δημιουργείται ένα υπέροχο βιβλίο που θες να το διαβάσεις ξανά και ξανά.

  Ένα ιπτάμενο φύλλο εφημερίδας, λόγω δυνατού αέρα, προσγειώνεται πάνω στο κεφάλι της Λητούς. Διαβάζοντας το φύλλο της εφημερίδας, η Λητώ μαθαίνει ότι ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης βρίσκει δαγκωμένα βιβλία στο κεντρικό τραπέζι.

  Την επόμενη κιόλας μέρα, μετά το σχολείο, επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη. Ο κύριος Στέφανος τους υποδέχτηκε με χαρά αλλά το μόνο στοιχείο που τους έδωσε, ήταν πως όλα τα βιβλία που βρέθηκαν δαγκωμένα, περιείχαν ιστορίες με ζώα.

  Η Λητώ που λατρεύει τα μυστήρια αλλά και τα βιβλία, ενημερώνει τον φίλο της τον Πάρη, και αποφασίζουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο με τα δαγκωμένα βιβλία και να ανακαλύψουν τον ένοχο.

  Το βιβλίο περιέχει cd που περιλαμβάνει την αφήγηση και τα τραγούδια της ιστορίας, καθώς και πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό.

  Επειδή τους είχε ιδιαίτερη αδυναμία όμως, τους άφησε να εξερευνήσουν όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης. Ο Πάρης και η Λητώ χώθηκαν μέσα σε κούτες, ανάμεσα στα ράφια με τα πολύχρωμα βιβλία, σήκωσαν μαξιλάρες, έψαξαν κάτω απ’ τα τραπέζια… άδικος κόπος. Δεν βρήκαν ούτε ένα στοιχείο που να οδηγήσει τη σκέψη τους στον δράστη αυτής της παράξενης καταστροφής βιβλίων.

  Περίληψη: “Είμαστε εμείς οι δύο, οι μυστηριοφάγοι που τρώνε κάθε βράδυ το πιο περίεργο της πόλης μυστικό!” Η Λητώ κι ο Πάρης αγαπούν τα βιβλία και τα μυστήρια. Αυτή τη φορά ψάχνουν να βρουν έναν αόρατο βιβλιοφάγο! Ποιος δαγκώνει βιβλία στην παιδική βιβλιοθήκη; Ένα βιβλίο για… βιβλία που μπλέκουν σε περιπέτειες και για παιδιά που… τρυπώνουν σε βιβλιοθήκες!

  Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκηςΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης

  Συγγραφέας: Τζαβάρα Κατερίνα

  ISBN: 9789606873386

  Ημερ/νία έκδοσης: 10/2013

  Εκδότης: Διάπλους

  Σελίδες: 29

  Περιλαμβάνει: CD που περιλαμβάνει την αφήγηση και τα τραγούδια της ιστορίας καθώς και πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό.

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Νικολαΐδου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here