Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 10-12Το πιο ωραίο δώρο - Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη

  Το πιο ωραίο δώρο – Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη

  -

  Το πιο ωραίο δώρο

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Το πιο ωραίο δώρο», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαββάλας σε εικονογράφηση Αντώνη Ασπρόμουργου. Ανήκει στη σειρά «Μαθήματα ζωής» που έχουν σκοπό να προάγουν την κοινωνική νοημοσύνη των παιδιών, να προβάλλουν αξίες και να καλλιεργήσουν φιλικά αισθήματα.

  Ο Τζο, το τέταρτο σκαντζοχοιράκι μιας οικογένειας, δεν μοιάζει με τα αδέλφια του. Είναι πιο μικροκαμωμένο και δίχως αγκάθια στην πλάτη.

  Έτσι αισθάνεται άσχημα αφού δεν μπορεί να παίξει όπως τα αδέλφια του,  αλλά ούτε να πάρει μέρος στα «φρουτοκυλίσματα».

  Η Τζίλντα, η σκαντζοχοιρίνα ανησυχούσε βέβαια για την κατάσταση του γιου της, αλλά δεν του το έδειχνε. Τον αγαπούσε πολύ και δεν ήθελε να τον κάνει αν αισθάνεται άσχημα που δεν έμοιαζε στ’αδέλφια του.

  Το μικρό σκαντζοχοιράκι όμως, μεγαλώνοντας και κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, ένιωσε «λίγο» χωρίς την πανοπλία του που είχαν όλοι οι συγγενείς του!

  Τα αδέλφια του Τζο δεν μπορούν να τον βλέπουν στενοχωρημένο και αποφασίζουν να ακολουθήσουν τη συμβουλή ενός σκιάχτρου και να κάνουν ένα υπέροχο δώρο στον αδελφό τους.

  Το πιο ωραίο δώροΠρόκειται για μια όμορφη ιστορία για την αξία της οικογένειας, της φιλίας αλλά και για την δύναμη της αγάπης. Μια τρυφερή ιστορία μέσα από την οποία, οι μικροί αναγνώστες, διαβάζοντάς την, θα μάθουν πολλά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα μηνύματα που περνάει το συγκεκριμένο βιβλίο στα παιδιά.

  Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως βιβλίο γνώσεων, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στο τέλος της ιστορίας, υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή του σκαντζόχοιρου, αλλά και πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν να ψυχαγωγήσουν τους μικρούς αναγνώστες.

  Τέλος υπάρχουν προτάσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο  με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύψουν συζητήσεις με τα παιδιά για θέματα που αναφέρονται στο βιβλίο.

  Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε!

  Περίληψη: Ο Τζο δεν ήταν συνηθισμένο σκαντζοχοιράκι. Στο σώμα του δεν έβγαλε ποτέ το παραμικρό αγκάθι. Έτσι… φαλακρός, πώς να πάρει μέρος στα «φρουτοκυλίσματα»;

  Η αγάπη όμως κάνει θαύματα. Ένα τέτοιο θαύμα έγινε και… την κρίσιμη ημέρα του αγώνα φύτρωσε στη ράχη του Τζο ένα δάσος από απειλητικά αγκάθια! Ο Τζάμπο, ο Τζούντο και ο Τζέρι έκαναν στον αδερφό τους το πιο ωραίο δώρο, το δώρο της αγάπης. Ένα δώρο που δεν αγοράζεται με χρήματα, θέλει να έχεις αισθήματα για αδέρφια και φίλους καρδιακούς.

  Το πιο ωραίο δώροΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το πιο ωραίο δώρο

  Συγγραφέας: Τσορώνη-Γεωργιάδη Γιολάντα

  Εκδόσεις: Σαββάλας

  ISBN: 978-960-493-148-4

  Σελίδες: 64

  Χρονολογία έκδοσης: 2011

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ