Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Το ταξιδιάρικο ξωτικό - Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

  Το ταξιδιάρικο ξωτικό – Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

  -

  Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της συγγραφέως Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου, με τίτλο «Το ταξιδιάρικο ξωτικό». Η Θέντα Μιμηλάκη έχει εικονογραφήσει μοναδικά το βιβλίο. Ανήκει στη σειρά «Μικρές καληνύχτες». Μέσα από το πρόγραμμα QR code reader, μπορούν τα παιδιά να ακούσουν τη συγγραφέα να αφηγείται την ιστορία της.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία της από τους Χόμπος. Το ομολογώ! Μέχρι να διαβάσω το βιβλίο, δεν γνώριζα ότι οι Χόμπος ήταν εργάτες στην Αμερική που ταξίδευαν για δουλειά και είχαν επινοήσει μια δική τους γλώσσα για να περιγράψουν τις γνώσεις τους από τα ταξίδια.

  Ο ήρωας του βιβλίου λέγεται Χόμπο και είναι ένα ξωτικό που συνοδεύει τον πατέρα του στα ταξίδια που κάνει για τη δουλειά του. Κάνει μια χρήσιμη δουλειά που σήμερα δυστυχώς δεν υφίσταται, όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα. Είναι γανωτής. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια, το μικρό ξωτικό έχασε τον πατέρα του και χρειάστηκε βοήθεια για να βρει και πάλι τον δρόμο για το σπίτι του.

  Έτσι ο Χόμπο ακολούθησε τον δρυοκολάπτη και τα σημάδια του και βγήκαν σε ένα γνώριμο μονοπάτι που οδηγούσε στη λίμνη κοντά στο σπίτι του.

  Επειδή όμως κάθε δυσκολία μάς βγαίνει σε καλό, ο Χόμπο, μετά από αυτή την περιπέτεια που έζησε, σκέφτηκε κάτι καταπληκτικό.

  Μόλις επέστρεψε, έβγαλε ένα σημειωματάριο, μολύβια και χρώματα και έφερε στο μυαλό του τις διαδρομές που μέχρι εκείνη την ημέρα είχε κάνει με τον πατέρα του.

  Το ταξιδιάρικο ξωτικό

  Να ξέρετε όμως ότι όσες καταπληκτικές ιδέες κι αν έχουμε στο μυαλό, χρειάζεται πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για να γίνουν πραγματικότητα. Ο Χόμπο το γνώριζε καλά και δούλεψε πολύ σκληρά για να καταφέρει να υλοποιήσει την ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό του.

  Αν έχετε περιέργεια να μάθετε τι ιδέα είχε ο Χόμπο και πώς την υλοποίησε, μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία του και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε μαζί του, όπως ενθουσιάστηκα κι εγώ.

  Μια ιστορία ευφάνταστη, πρωτότυπη, που μας παρακινεί για ταξίδια και προσεκτικές παρατηρήσεις στα μέρη που επισκεπτόμαστε. Η συγγραφέας μάς προσφέρει ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι συντροφιά με μάγους, ξωτικά, γίγαντες, νάνους και πλάσματα του δάσους. Μέσα από την ιστορία, μας προτρέπει σε κάθε ταξίδι μας να αφουγκραζόμαστε και όχι απλά να ακούμε. Να κοιτάμε προσεχτικά και όχι απλά να βλέπουμε. Να νιώθουμε, να αισθανόμαστε.

  Νομίζω ότι μετά την ανάγνωση του βιβλίου, θα δούμε με άλλο μάτι τα ταξίδια.

  Περίληψη: Αυτή η ιστορία μιλάει για ένα ξωτικό που το έλεγαν Χόμπο. Με δέρμα κάτασπρο, μάτια λαμπερά, ανάκατα μαλλιά και αυτιά μυτερά. Όταν ήταν μικράκι ζούσε σε ένα μέρος μακρινό πίσω από ένα βουνό, στα δυτικά μιας λίμνης κάτω από ένα ξέφωτο. Από εκεί ξεκινούσε κάθε φορά τα ταξίδια του. Οι φανερές διαδρομές και τα κρυφά μονοπάτια που ακολουθούσε έγιναν σημάδια, σύμβολα, σχέδια, χάρτες. Μήπως τελικά κατάφερε να ανακαλύψει μια ολόκληρη γλώσσα;

  Στοιχεία βιβλίου

  Το ταξιδιάρικο ξωτικόΤίτλος: Το ταξιδιάρικο ξωτικό

  Συγγραφέας: Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

  Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

  Σελίδες: 32

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-2164-7

  Ημ. Έκδοσης: 19/03/2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here