Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Το χριστουγεννιάτικο βραβείο ενός αδέσποτου σκύλου - Άννα Ιακώβου

  Το χριστουγεννιάτικο βραβείο ενός αδέσποτου σκύλου – Άννα Ιακώβου

  -

  Το χριστουγεννιάτικο βραβείο ενός αδέσποτου σκύλου

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Άννας Ιακώβου «Το χριστουγεννιάτικο βραβείο ενός αδέσποτου σκύλου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα, σε εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά. Απευθύνεται σε ηλικίες 9+.

  Η εικονογράφος του βιβλίου έχει δημιουργήσει ένα τόσο γλυκό και τρυφερό σκυλάκι, τόσο ζωντανό, που νομίζεις ότι θα σου γαβγίσει χαρούμενο καθώς ξεφυλλίζεις τις εικόνες.

  Μια τρυφερή ιστορία παρουσιάζει στους μικρούς της αναγνώστες η συγγραφέας, που διαθέτει χιούμορ, συγκίνηση, άρωμα Χριστουγέννων και πολλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. 

  Το χριστουγεννιάτικο βραβείο ενός αδέσποτου σκύλου – Άννα Ιακώβου

  Μέσα από τον τετράποδο ήρωα, το Λαμπιόνι, η συγγραφέας θίγει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ένα αδέσποτο σκυλάκι. Η εξασφάλιση φαγητού, νερού και μέρους για να κοιμηθεί προστατευμένο από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.  

  Η συγγραφέας Άννα Ιακώβου αναφέρεται και σε ένα άλλο σημαντικό θέμα: τις αλλαγές που παρατηρούμε καθημερινά εξαιτίας της εξέλιξης. Μπορεί ένα μικρό και αγαπημένο κατάστημα που έχει συνδεθεί με τόσες μνήμες να επιβιώσει όταν ανοίγουν μεγάλα και σύγχρονα καταστήματα κοντά του;

  Επιτρέψτε μου, όμως, να σας συστήσω το γλυκύτατο σκυλάκι της ιστορίας μας. Έχει ένα ασυνήθιστο όνομα για σκύλο, αλλά δεν θα σας αποκαλύψω πώς το απέκτησε. Θα σας πω όμως ότι βρήκε στον δρόμο του δύο μικρά παιδιά, τον Κίμωνα και την Ηρώ, και η ζωή του άλλαξε προς το καλύτερο. Όμως και η ζωή της γιαγιάς του Κίμωνα θα αλλάξει χάρη σε αυτό το γλυκό σκυλάκι.

  Με λένε Λαμπιόνι! Το όνομά μου σίγουρα σας θυμίζει Χριστούγεννα. Σε όλους θυμίζει Χριστούγεννα!

  Μια ιστορία απολαυστική μέχρι και την τελευταία σελίδα, που παρασύρει τους αναγνώστες σε μια χριστουγεννιάτικη διαδρομή, συντροφιά με αξιολάτρευτα πλάσματα, γιορτινά αρώματα, γλύκα και ζεστασιά, όπως δηλαδή πρέπει να είναι η γιορτή των Χριστουγέννων.

  Τόσα χρόνια, τόσες αναμνήσεις, τόσες μυρωδιές και γεύσεις, πώς μας ζητάς, Μιράντα, να τις σβήσουμε μεμιάς, είπε με τρεμάμενη φωνή από τη συγκίνηση τη στιγμή εκείνη η κυρία Σόνια.

  Το βιβλίο συνοδεύεται από τις παρτιτούρες των τραγουδιών και από ένα πλούσιο ηχητικό cd.

  Περίληψη: Μύρισαν Χριστούγεννα! Μα το Λαμπιόνι, ένας αδέσποτος σκύλος, δεν ξέρει ότι η υπέροχη αυτή μυρωδιά που πλανιέται στην ατμόσφαιρα δεν είναι τίποτε άλλο από τη μυρωδιά της αγάπης.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το χριστουγεννιάτικο βραβείο ενός αδέσποτου σκύλου

  Συγγραφέας: Άννα Ιακώβου

  Εικονογράφος: Αγγελική Δελεχά

  Εκδόσεις: Θύρα  

  ISBN: 978-618-5404-07-9

  Ημ. Έκδοσης: 10/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Δήμητρα Κωλέτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here