Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More
    ΑρχικήΣκέψεις σε λέξειςΠώς γράφτηκε το Φυγαδεύοντας συναισθήματα... Σαν ποίηση;

    Πώς γράφτηκε το Φυγαδεύοντας συναισθήματα… Σαν ποίηση;

    -

    Πώς γράφτηκε το Φυγαδεύοντας συναισθήματα

    Γράφει η Νεφέλη Πόπη Ζάνη 

    Το πιο πρόσφατο βιβλίο μου έχει το τίτλο «Φυγαδεύοντας συναισθήματα» Εκδόσεις Γεωργίου και περιέχει κείμενα ποιητικά και αποφθεγματικά.

    Τα συγκεκριμένα κείμενα γράφονταν σε διάφορες χρονικές περιόδους της ζωής μου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας σωρός από δαύτα σε διάστημα τριών χρόνων. Κάποιοι φίλοι που το γνώριζαν με παρακίνησαν στο να τα εκδώσω. Η έμπνευση, η ιδέα στο να γίνουν βιβλίο ανήκει καθαρά σε εκείνους και τους ευχαριστώ!

    Νεφέλη Πόπη Ζάνη Το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη ενότητα με τίτλο «Δια_φεύγω» περιλαμβάνει πεζά ποιήματά μου, τα οποία γράφτηκαν σε στιγμές που είχα την ανάγκη να δραπετεύσω είτε από τα κακώς κείμενα της προσωπικής μου ζωής, είτε από τη δυσφορία μου προς το σύστημα ή της κοινωνίας κλπ.

    Η δεύτερη ενότητα με τίτλο «Δια_πιστώσεις» περιλαμβάνει αποφθεγματικά κείμενα όπου όπως φανερώνει και ο τίτλος της ενότητας, διαπιστώνω κάποια πράγματα από και για την ζωή στα οποία όμως έχω το δικαίωμα πληρωμής στο μέλλον …επί πιστώσει, εννοώντας πως όπως όλοι μας έτσι και εγώ κάποια στιγμή θα «εξοφλήσω» εκείνα που μου αναλογούν προς τους άλλους και οι τωρινές διαπιστώσεις μου θα είναι αυτές που θα με κάνουν καλύτερη για εκείνη την στιγμή.

    Στην τρίτη και τελευταία ενότητα, με τίτλο «Δια_τρέχοντας», υπάρχουν προτάσεις και στροφές που γράφονταν πάντα στο πόδι και συνήθως όταν βρισκόμουν έξω, οπουδήποτε, στη δουλειά, στην βόλτα, σ’ ένα καφέ, για φαγητό, σ’ ένα ταξίδι και η έμπνευση δεν με άφηνε σε ησυχία αν δεν σημείωνα κάπου τα όσα αποκόμιζα. Γραφόντουσαν όπως γράφω και στο βιβλίο «δια_τρέχοντας από – και – την πραγματικότητα».

    Οι ήρωες του συγκεκριμένου βιβλίου είναι τα συναισθήματα…

    τα συναισθήματα φυγαδεύονται.

    Το ρήμα «φυγαδεύω» σημαίνει βοηθώ κάποιον να ξεφύγει μεταφέροντάς τον κάπου αλλού για ασφάλεια. Εάν λοιπόν αγαπάμε τον εαυτό μας θα τον προστατέψουμε, θα τον βοηθήσουμε να ξεφύγει βρίσκοντας έξοδο διαφυγής. Το πώς, νομίζω είναι διαφορετικό για τον καθένα και εξαρτάται από την προσωπικότητα του, τα βιώματά του, τις εμπειρίες του. Από το άκουσμα ενός τραγουδιού μέχρι την πραγματοποίηση μιας εκδρομής ή μιας βόλτας, ή διαβάζοντας ή χορεύοντας ή χίλια δυο άλλα… όλα συμβάλλουν στον τρόπο φυγάδευσης των συναισθημάτων μας, κυρίως των αρνητικών!

    Αν δεν ήταν βιβλίο, θα ήταν μια χορογραφία με αίσθηση ελευθερίας και αν θα ήταν μουσική θα ήταν τζαζ, όπως είχε πει και ο Τελόνιους Μονκ (συνθέτης και πιανίστας της Τζαζ): “Η Τζαζ είναι ελευθερία”. Και σε αυτό το βιβλίο τα συναισθήματα φυγαδεύονται, απελευθερώνονται!

    Πώς γράφτηκε το Φυγαδεύοντας συναισθήματα

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ