Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 10-12Αν έκλεινες τα μάτια, τι θα σκεφτόσουν; - Φωτεινή Ραβάνη

  Αν έκλεινες τα μάτια, τι θα σκεφτόσουν; – Φωτεινή Ραβάνη

  -

  Αν έκλεινες τα μάτια, τι θα σκεφτόσουν;
  Ένα βιβλίο μπορεί να γίνει μία δημιουργική και διασκεδαστική διέξοδος τις μέρες αυτές. Διαβάζοντας ή και γράφοντάς το…

  Αλήθεια, εσύ αν έκλεινες τα μάτια, τι θα σκεφτόσουν;

  Προσωπική άποψη: Χαρά Δελλή

  Η Φωτεινή Ραβάνη κάνει ένα διάλειμμα από την επιστήμη για να μας χαρίσει μια όμορφη και τρυφερή παιδική ιστορία, για να μας υπενθυμίσει πως με όχημα τη φαντασία μας μπορούμε -ευτυχώς!- να ταξιδέψουμε παντού. Στην ευφάνταστη εικονογράφηση η κυρία Νανά Παπαδοπούλου. Μια κυκλοφορία των Εκδόσεων Υδροπλάνο.

  Μήπως τελικά βλέπουμε καλύτερα με κλειστά μάτια;

  Μήπως έτσι φτιάχνουμε τον κόσμο που πραγματικά θέλουμε; Όσα νιώθουμε, όσα σκεφτόμαστε, όσα φανταζόμαστε. Τον αληθινό κόσμο που φωλιάζει στην ψυχή μας.

  Ναι. Το παρόν βιβλίο είναι μια εναλλακτική μέθοδος ενδοσκόπησης, “αυτοανακάλυψης”, εύρεσης της εσωτερικής μας φωνής, ανάπτυξης της χαμένης μας φαντασίας. Του ό, τι κρύβει ο καθένας ανάμεσα στις αισθήσεις και τον νου του. Κι όλα αυτά, με μια ιστορία ενός αστροναύτη, εικόνες και φαντασία… Δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο.

  Σ’ ένα παιχνίδι φαντασίας συμμετέχει ο ήρωας της ιστορίας μας μαζί με τη μαμά του, μια όμορφη ευκαιρία ενδυνάμωσης της σχέσης τους. Με όπλα; Τι άλλο; Τις πλαστελίνες και τη φαντασία!

  Μέσα στον καθημερινό διάλογο θα συναντήσετε εσάς και το δικό σας παιδί… Στην εικονογράφηση ενσαρκώνονται τα παιδικά σας όνειρα…

  Ο μικρός ταξιδεύει “μαγικά” στο διάστημα, αναγνωρίσει και διαχειρίζεται όσα νιώθει. Ονειρεύεται παίζοντας. Ανακαλύπτει τρόπους υπέρβασης καταστάσεων και υπερπήδησης εμποδίων.

  Γιατί όταν κλείνει τα μάτια μπορεί να κάνει ό, τι θέλει κι όπως το θέλει.

  Μικρά, διαφορετικά και πρωτότυπα μυστικά αποκλιμάκωσης εντάσεων και συναισθηματικής αποσυμφόρησης με ανοιχτά μόνο τα μάτια της ψυχής. Συμβολικά ή παιχνίδια ρόλων, παραμύθια, προσποίηση παίρνουν άλλες διαστάσεις με αποτέλεσμα την ενσυναίσθηση, την δημιουργική επίλυση δυσκολιών, την καλλιέργεια κριτικής σκέψης.

  «Και πού πάμε;»

  «Στη Σελήνη, μαμά! Εκεί πέρα, πολύ μακριά, εκεί που είναι μόνο σκοτάδι!»

  Αν θες να ανακαλύψεις τον εαυτό σου με έναν διαφορετικό τρόπο, κλείσε κι εσύ τα μάτια σου… Και βάλε μπόλικη φαντασία στην σκέψη σου!

  Περίληψη: Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση δύναμη κρύβει η φαντασία σου; Πόσες σκέψεις τρέχουν γύρω γύρω από το μυαλό σου κάθε μέρα; Πόσα θα ήθελες να πεις ή να κάνεις, να ρωτήσεις ή να ζητήσεις, άλλα κάποιες φορές, απλώς, δεν το κάνεις; Να, τώρα αν σε ρωτήσω τι σκέφτεσαι, τι θα απαντούσες; Αν έκλεινες τα μάτια, θα απαντούσες άραγε το ίδιο; Θες να ανακαλύψεις τον εαυτό σου με έναν διαφορετικό τρόπο; Κλείσε, λοιπόν, κι εσύ τα μάτια σου και μπες στην ιστορία μας!

  Στοιχεία βιβλίου

  Αν έκλεινες τα μάτια, τι θα σκεφτόσουνΤίτλος: Αν έκλεινες τα μάτια, τι θα σκεφτόσουν;

  Συγγραφέας: Φωτεινή Ραβάνη

  Εικονογράφος: Νανά Παπαδοπούλου

  Εκδόσεις: Υδροπλάνο

  ISBN: 978-618-5453-90-9

  Σελίδες: 38

  Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2021

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here