Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Απλώς ένα χαρτί - Λήδα-Αλεξάνδρα Λιάρου

  Απλώς ένα χαρτί – Λήδα-Αλεξάνδρα Λιάρου

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Λήδας-Αλεξάνδρας Λιάρου «Απλώς ένα χαρτί» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ανήκει στη σειρά Διαβάζω Ιστορίες και απευθύνεται σε ηλικίες 6+. Η υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Νίκου Γιαννόπουλου.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πραγματικά λάτρεψα τις εικόνες που δημιούργησε ο Νίκος Γιαννόπουλος. Είναι τόσο ζωντανές! Νομίζεις ότι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας θα ζωντανέψουν και θα βγουν έξω από το βιβλίο.

  Η συγγραφέας παρουσιάζει μια ευφάνταστη ιστορία στους μικρούς της αναγνώστες, που σκοπό έχει να τους εξάψει τη φαντασία. Μπορεί ένα απλό χαρτί να μην είναι μόνο ένα χαρτί; Μπορεί να γίνει πολλά περισσότερα;

  Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ο Σωτήρης, που θέλει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να κάνει μια ζωγραφιά. Δεν μπορεί όμως πουθενά να βρει τις μπογιές του. Πηγαίνει στους γονείς του, στον παππού και στη γιαγιά του, ρωτώντας τους αν έχουν δει τις μπογιές του, για να κάνει μια ζωγραφιά με τη βοήθεια της φαντασίας του.

  Μια ηλιόλουστη μέρα του καλοκαιριού, ο Σωτήρης αποφάσισε να ζωγραφίσει κάτι από τη φαντασία του. Άνοιξε λοιπόν το συρτάρι με τα υλικά και αμέσως βρήκε χαρτί! Όσο κι αν έψαξε όμως σε όλο το δωμάτιο, δεν μπόρεσε να βρει τις μπογιές του.

  Οι δικοί του προσφέρονται να του δείξουν τρόπους αξιοποίησης του χαρτιού, αφού δεν μπορεί να ζωγραφίσει. Θα μείνει ευχαριστημένος ο Σωτήρης από τις προτάσεις των μεγάλων;

  «Μπαμπά, θέλω να ζωγραφίσω κάτι από τη φαντασία μου, αλλά οι μπογιές εξαφανίστηκαν! Αυτό εδώ είναι απλώς ένα χαρτί, κι εγώ δεν θέλω μια βεντάλια!» του είπε.

  Θα βρει επιτέλους τις μπογιές του για να ζωγραφίσει κάτι από τη φαντασία του;

  Μια απολαυστική ιστορία, με χιούμορ αλλά και πολλή φαντασία, θα διαβάσετε στο βιβλίο «Απλώς ένα χαρτί». Η συγγραφέας τονίζει τη δύναμη της φαντασίας και το πόσα πολλά πράγματα μπορεί κάποιος να δημιουργήσει με αυτήν.

  Μέσα από την ιστορία της παρουσιάζεται και ένα πρότυπο οικογένειας που δεν ισχύει πλέον, αλλά είναι τόσο όμορφο! Μια πολυμελής οικογένεια, με τον παππού και τη γιαγιά να μένουν στο σπίτι και να συνυπάρχουν αρμονικά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Αναφέρεται επίσης και στις αδελφικές σχέσεις που στηρίζονται στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία. Όμορφα μηνύματα για τους μικρούς αναγνώστες φτάνουν με έμμεσο τρόπο και με χιούμορ.

  Απλώς ένα χαρτί – Λήδα – Αλεξάνδρα Λιάρου

  Το βιβλίο περιέχει εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν να προσφέρουν ψυχαγωγία στους μικρούς μας φίλους, αλλά και τη δυνατότητα να κάνουν πολλές κατασκευές με ένα απλό χαρτί.

  Περίληψη: Μία ηλιόλουστη μέρα του καλοκαιριού, ο μικρός Σωτήρης αποφασίζει να ζωγραφίσει κάτι από τη φαντασία του. Παίρνει λοιπόν ένα χαρτί από το συρτάρι με τα υλικά του, αλλά δεν καταφέρνει να βρει τις μπογιές του. Πώς όμως να ζωγραφίσει χωρίς μαρκαδόρους, μόνο μ’ ένα χαρτί; Ή μήπως αυτό που κρατάει δεν είναι απλώς ένα χαρτί;

  Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για το πώς η φαντασία μπορεί να μετασχηματίσει ακόμα και τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς μας σε διασκεδαστικά παιχνίδια ή χρηστικά αντικείμενα.

   Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος : Απλώς ένα χαρτί

  Συγγραφέας: Λήδα – Αλεξάνδρα Λιάρου

  Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

  ISBN: 978-618-03-1080-1

  Ημ. Έκδοσης: 19/10/2017

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Μαρία Μακροβασίλη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here