Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Ασκίμ θα πει αγάπη - Μαρία Κωνσταντούρου

  Ασκίμ θα πει αγάπη – Μαρία Κωνσταντούρου

  -

  Ασκίμ θα πει αγάπη

  Προσωπική άποψη: Υπατία

  Σ’ αυτό το υπέροχο πραγματικά βιβλίο -που αξίζει να σας συντροφεύσει στα πνευματικά σας ταξίδια χαλάρωσης και ευχαρίστησης- ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σας πολλές και διαφορετικές ιστορίες αγάπης, «της αληθινής, ανυστερόβουλης και αμοιβαίας αγάπης», που «δεν εκτονώνεται ποτέ, ούτε τελειώνει. Σιγοκαίει στα σωθικά μας, φουντώνει μέσα από τις σκέψεις μας, ηδονίζεται με τα συναισθήματά μας και εκσπερματίζει με τα λόγια μας».

  Αυτή, που αλίμονο όλοι αναζητάμε στο διάβα της ζωής μας, μα μόνο λίγοι είναι οι τυχεροί, που θ’ ανταμώσουν και θα ζήσουν, γιατί αυτοί «γνωρίζουν και σέβονται το πραγματικό νόημα της αγάπης….».

  Η Έλλη και ο Όμηρος, η Κρινάνθη και ο Δημήτρης…….. εμπλέκονται σ’ ένα παιχνίδι θησαυρού για μια «πέτρα μαγική», ποτισμένη όμως από το αίμα του Τούρκου Ζαμίρ και τα δάκρυα της Ρωμιάς Ραλλούς για τον ανεκπλήρωτο κι ανυπεράσπιστο έρωτά τους, που πραγματοποιεί -όπως τουλάχιστον πιστεύουν οι άνθρωποι στο διάβα του χρόνου- ευχές!

  «Ο άνθρωπος δεν πρέπει να εύχεται τίποτα. Πρέπει ν’ αφήνει τα πράγματα να έρχονται όπως έχει αποφασίσει η ζωή, η μοίρα. Εκείνη ξέρει καλύτερα. Οι δικές μας ευχές βασίζονται σε ψειδαισθήσεις, που καλλιεργούμε οι ίδιοι. Σ’ αυτό που νομίζουμε πως χρειαζόμαστε, για να είμαστε ευτυχισμένοι».

  Πόσες φορές αλήθεια δεν ευχηθήκαμε κάτι, που στο τέλος νιώσαμε το παράδοξο συναίσθημα, πως κάτι μας λείπει! Πάντα ανικανοποίητοι! Πάντα άπληστοι!

  «Αχ, τα όνειρα! Δεν τα χωράς μέσα σε λίγες λέξεις, δεν τα ζωγραφίζεις με μονόχρωμες μπογιές, δεν τα στριμώχνεις σε αμετάβλητες φόρμες, ούτε τα βλέπεις να πραγματώνονται χωρίς τη δική σου συμμετοχή και δίχως προσπάθεια. 

  Έπειτα λοιπόν από τις αναζητήσεις των ηρώων, τις αναπάντεχες τραγικές απώλειες, «η μαγική πέτρα», που όπως τελικά αποδείχτηκε ήταν τόσο προσεκτικά κρυμμένη κάτω κυριολεκτικά από τη μύτη τους, χάνεται εσκεμμένα, για να γλυτώσουν όλοι πια από την κακοτυχία, που τη συνόδευε!

  Πιάνεις την παλέτα και τα πινέλα σου και αρχίζεις να ζωγραφίζεις πολύχρωμα τα όνειρά σου, προσθέτοντας ένα λευκό γιασεμί εδώ, ένα γαλάζιο σύννεφο πιο πέρα, χρώμα και πινελιά, πινελιά και χρώμα, μέχρι να ολοκληρώσεις σιγά σιγά το έργο τέχνης της ζωής σου.  

  Κλείνοντας στο τέλος το βιβλίο αυτό, ένιωσα πιο πλούσια όχι μόνο από τα βαθυστόχαστα και υπέροχα αποφθέγματα ζωής, που τόσο περίτεχνα το στολίζουν, αλλά και από τον καταιγισμό πλήθους συναισθημάτων θέτοντας προσωπικά ερωτήματα για την παρουσία της αληθινής και παντοτινής αγάπης στη ζωή μου!

  Περίληψη: Φτιάχνεις στο μυαλό σου ένα σκηνικό, μια φανταστική πραγματικότητα που θέλεις οπωσδήποτε να ζήσεις. Έπειτα παρακαλάς με όλη τη δύναμη της ψυχής σου να γίνει το θαύμα και να υλοποιηθεί η ευχή σου. Κι έρχεται αυτή η μέρα. Όμως αυτά που ονειρευόσουν δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους. Χρειάζονται έναν διάκοσμο για να αναδειχθούν. Αλλά εσύ ξέχασες να οραματιστείς αυτόν τον διάκοσμο. Έτσι το όνειρό σου χάνει τη μαγεία του… 

  Η Έλλη, ο Δημήτρης, η Κρινάνθη, η Έσμα, ο Όμηρος…
  Όλοι τους αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Όλοι χαμένοι σε ένα άνισο παιχνίδι με τη ζωή, έχοντας ερήμην τους συμπαίκτη τον θάνατο. Κι εκεί κοντά τους να ακούγεται ψιθυριστή η φωνή της αγάπης. Στοιχειωμένη από μια προδοσία που δεν ξεχάστηκε ποτέ… Από μια Δευτέρα που αρνήθηκε να έρθει… Από αίμα που ποτέ δεν στέγνωσε… Και ο ψίθυρος γίνεται κραυγή. Όμως και πάλι, λίγοι είναι αυτοί που θα μπορέσουν να ακούσουν το μαγικό κάλεσμά της. Λίγοι θα καταλάβουν πως… Ασκίμ θα πει αγάπη!

  Ασκίμ θα πει αγάπηΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ασκίμ θα πει αγάπη

  Συγγραφέας: Κωνσταντούρου Μαρία

  Εκδότης: Ωκεανίδα

  ISBN: 9789604108350

  Αριθμός Σελίδων: 576

  Έτος Έκδοσης: 2017

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here