Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Διαβάζοντας με τον Άμπα και την Λήδα - Βασιλική Μουργελά

  Διαβάζοντας με τον Άμπα και την Λήδα – Βασιλική Μουργελά

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Βασιλικής Μουργελά, Άμπα και Λήδα, δυο γάτες σε μια μαγική ιστορία, ανήκει στη σειρά «Οι πρώτες μου ιστορίες», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο Άμπα είναι ένας σοφός γάτος της Γατούπολης και όλοι τον έχουν για αρχηγό τους. Κάθε μέρα κάνει πολλά μαγικά  κόλπα, ενώ δίνει λύση σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γάτες. Δεν είναι μόνος του όμως. Έχει και βοηθό, τον Νιαουρίξ, αλλά ο Άμπα δεν του αποκαλύπτει τα λόγια από τα μαγικά ξόρκια γιατί δεν τον θεωρεί και πολύ έξυπνο. Έξυπνος και ικανός είναι μόνο ο ίδιος.

  Η Λήδα, η πιο μικρή γάτα στη Γατούπολη, όλο περιέργεια για το τι κάνει ο Άμπα στο σπίτι του και βγαίνουν συνέχεια διάφοροι καπνοί, τρυπώνει κρυφά μέσα και αυτά που θα ακούσει από τον Άμπα δεν θα της αρέσουν καθόλου. Θα αποκαλυφτεί ένας άλλος χαρακτήρας του Άμπα, άγνωστος σε όλες της γάτες της πόλης.

  Άλλωστε κανένας δεν είχε το θάρρος να τον ρωτήσει…. Κανένας εκτός από την Λήδα, τη μικρότερη γατούλα της Γατούπολης.

  Τι θα συμβεί τελικά; Θα αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο του Άμπα στις υπόλοιπες γάτες η Λήδα; Θα μετανιώσει ο Άμπα για την άσχημη συμπεριφορά του; Τι θα συμβεί στο Νιαουρίξ; Αν θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις, μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο. Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε.

  Κατά διαστήματα έβγαιναν από το σπίτι του πολύχρωμοι καπνοί, ακούγονταν θόρυβοι σαν μικρές εκρήξεις και μπουκάλια να σπάνε. Μα δεν ανησυχούσαν, γιατί ήξεραν πως ο γέρο-γάτος κάνει πρόβες για το νέο του μαγικό που έπρεπε να τους εντυπωσιάσει όλους και να είναι καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

  Η ιστορία είναι ευχάριστη και διασκεδαστική. Μιλάει στα παιδιά για τον εγωισμό, την αλαζονεία, την ομαδικότητα, τη συνεργασία. Η εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη είναι εξαιρετική και συμβαδίζει απόλυτα με το κείμενο. Στο τέλος της ιστορίας, τα παιδιά θα βρουν απίθανα παιχνίδια που θα ακονίσουν το μυαλό τους αλλά και θα τα διασκεδάσουν.

  Περίληψη: Ο Άμπα είναι ο πιο ηλικιωμένος και σοφός γάτος της Γατούπολης. Όλοι τον σέβονται, τον θαυμάζουν και τον υπηρετούν. Κάνει πολλά μαγικά κόλπα με βότανα και καπνούς που έχει φέρει από κάθε γωνιά της Γης. Όμως είναι εγωιστής και δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τα μαγικά του λόγια. Αυτό δεν θα του βγει σε καλό και θα μπλεχτεί σε μια περιπέτεια.

  Θα καταφέρει άραγε η Λήδα, μια μικρή γατούλα, να τον ξεμπλέξει απ’ την περιπέτεια αυτή; O Άμπα θα σταματήσει να φέρεται εγωιστικά;
  Θα το μάθουμε αφού διαβάσουμε την ιστορία.

  Καλή ανάγνωση!

  Άμπα και ΛήδαΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Άμπα και Λήδα, δύο γάτες σε μια μαγική ιστορία

  Σειρά: Οι πρώτες μου ιστορίες (4+)

  Συγγραφέας: Βασιλική Μουργελά

  Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη

  Σελίδες: 80

  ISBN: 978-960-468-176-1

  Επεξεργασία εικόνας: Ελένη Φυντανή

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here