Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2019
More
  Αρχική Θέατρα Δημοτικό Θέατρο του Ρίο Ντε Τζανέιρο - Μουσείο του Αύριο

  Δημοτικό Θέατρο του Ρίο Ντε Τζανέιρο – Μουσείο του Αύριο

  -

  Δημοτικό Θέατρο του Ρίο Ντε Τζανέιρο

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στη συνέχεια της γνωριμίας μας με το Ρίο της Βραζιλίας, θα επισκεφτούμε το δημοτικό θέατρο της πόλης. Το Δημοτικό Θέατρο είναι εντυπωσιακό τόσο για την εμφάνισή του, όσο και για την ποιότητα και την ποικιλία των παραστάσεων που φιλοξενεί. Βρίσκεται στην πλατεία  Cinelandia, στο κέντρο του Ρίο. Χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους στη Βραζιλία. Φιλοξενεί αρκετές όπερες, διάσημα μπαλέτα, ορχήστρες και συναυλίες.

  Άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 1909. Από το άνοιγμά του, το Δημοτικό Θέατρο του Ρίο ντε Τζανέιρο είχε τέσσερις μεγάλες τροποποιήσεις: το 1934, 1975, 1996 και το 2008. Το Θέατρο έχει 2.252 θέσεις. Το 1975 πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού και το ίδιο έτος δημιουργήθηκε το Τεχνικό Κέντρο Παραγωγής. Το 1996, ξεκίνησε η κατασκευή του κτιρίου με αίθουσες δοκιμών για τη Χορωδία, τη Συμφωνική Ορχήστρα και το Μπαλέτο. Η ανακαίνιση που ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2010, είχε ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

  Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το Μουσείο του Αύριο. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό κτίριο που δημιουργεί μια εντυπωσιακή αντίθεση με το γραφικό περιβάλλον του λιμανιού, καθιστώντας το ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη στο Ρίο. Το μουσείο διερευνά τις μελλοντικές δυνατότητες του πλανήτη μας, χρησιμοποιώντας διαδραστικές οθόνες και πολύχρωμες εικόνες.

  Το μουσείο είναι έργο του Σαντιάγκο Καλατράβα. Το Mουσείο του Αύριο, καταλαμβάνει 5.000 τ.μ. και περιβάλλεται από μια δημόσια πλατεία 7.600 τ.μ. στο Guanabara Bay. Το έργο αποτελεί μέρος ενός μεγάλου σχεδίου αναβάθμισης της περιοχής Maravilha κοντά στη θάλασσα.

  Στο εσωτερικό, το μουσείο περιλαμβάνει προσωρινούς και μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, ένα αμφιθέατρο 400 θέσεων, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, καφετέρια και κατάστημα με είδη δώρων.

  Δημοτικό Θέατρο του Ρίο Ντε Τζανέιρο

  Πηγές: www.thetoc.gr 

  theculturetrip.com

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση