Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Βιβλιοθήκες & Μέρη ανάγνωσης Εθνική Βιβλιοθήκη Βραζιλίας

  Εθνική Βιβλιοθήκη Βραζιλίας

  -

  Εθνική Βιβλιοθήκη Βραζιλίας

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Βραζιλίας, βρίσκεται στην πόλη του Ρίο. Είναι η μεγαλύτερη στη Λατινική Αμερική όσον αφορά στο γενικό μέγεθος και στο περιεχόμενο, καθώς είναι η έβδομη μεγαλύτερη εθνική βιβλιοθήκη στον κόσμο.

  Διαθέτει σπάνια βιβλία και αντικείμενα.  Μια τεράστια συλλογή από εννέα εκατομμύρια είδη για να είμαστε ακριβείς. Τα αντικείμενα περιλαμβάνουν βιβλία, φακέλους, περιοδικά, εκτυπώσεις, χειρόγραφα, χάρτες, χαρακτικά, καροτσάκια, βαθμολογίες, αρχεία, CD, κασέτες και βίντεο. Μαζί, αυτά τα αντικείμενα αντιπροσωπεύουν την πλούσια ιστορία της Βραζιλίας μετά τον πορτογαλικό αποικισμό.

  Η συλλογή 21.742 φωτογραφιών που διαθέτει, χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, απεικονίζοντας εικόνες της ιστορίας και των ανθρώπων της Βραζιλίας. Θεωρείται τόσο σημαντικό το γεγονός αυτό, ώστε το 2003 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Μνήμης του Παγκόσμιου Προγράμματος της UNESCO.

  Το κτίριο που στεγάζεται η βιβλιοθήκη είναι σχεδιασμένο σε εκλεκτικό στιλ με νεοκλασικά στοιχεία, που χρονολογούνται από το 1810. Αποτελεί μέρος του Τριγώνου Πολιτισμού στην πλατεία Cinelandia, μαζί με το Δημοτικό Θέατρο και το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών.

  Ο καθένας μπορεί να απολαύσει τις σπάνιες και υπέροχες συλλογές αυτής της βιβλιοθήκης. Έχει  ελεύθερη είσοδο, ενώ λειτουργεί κάθε μέρα εκτός από τις Κυριακές. Παρόλο που τα βιβλία δεν μπορούν να δανειστούν, πολλά βιβλία είναι διαθέσιμα για να διαβαστούν στο χώρο της βιβλιοθήκης. Είναι ένας τέλειος τρόπος για να μάθουν οι κάτοικοι  περισσότερα για την ιστορία της Βραζιλίας και τις γενιές που ήρθαν πριν από αυτούς.

  Εθνική Βιβλιοθήκη της Βραζιλίας

  Πηγή : theculturetrip.com

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here