Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΜεταφρασμένη ΛογοτεχνίαΈνα φιλί τη φορά (Οικογένεια Μακένζι #3) - Jennifer Ashley

  Ένα φιλί τη φορά (Οικογένεια Μακένζι #3) – Jennifer Ashley

  -

  Η οικογένεια Μακένζι εξακολουθεί να μας γοητεύει με τον Κάμερον, έναν άντρα που αρέσκεται στα άλογα και στις γυναίκες. Με αυτή τη σειρά. Σε πολύ νεαρή ηλικία πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από μια γυναίκα χάνοντας την εμπιστοσύνη του στο γυναικείο φύλο, και στόχος της ζωής του είναι να μην αφήσει καμία άλλη να τον αγγίξει ψυχικά. Πλέον, χρησιμοποιεί τις γυναίκες και αφήνει την καρδιά και το μυαλό του αποστασιοποιημένα από τις ανάγκες του κορμιού του. Μέχρι που ξανασυναντά την Ένζλι.

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Μοναξιά, ατέλειωτα χρόνια μοναξιάς, κρυμμένα πίσω από το προσωπείο ενός άντρα με χαλαρή ηθική. Πίσω από τη φήμη του ακόλαστου κρυβόταν ένας διαλυμένος άντρας, που ζούσε χρόνια μουδιασμένος και αναζητούσε τη σωματική ηδονή επειδή ήξερε ότι δεν μπορούσε να περιμένει τίποτε άλλο από τη ζωή.

  Η γνωριμία τους είναι παλιά. Πριν έξι χρόνια, ο Καμ είχε τσακώσει κυριολεκτικά την τότε παντρεμένη Ένζλι στο δωμάτιό του, σε ρόλο διαρρήκτη να ψάχνει. Ένα φλογερό φιλί στάθηκε η αφορμή να μην μπορεί να τη βγάλει από το μυαλό του. Η τότε άρνηση της Ένζλι να του προσφέρει τον εαυτό της δεν στάθηκε εμπόδιο στον Καμ, που τη σκεφτόταν ως ένα ανολοκλήρωτο συμβάν που στο μέλλον θα ερχόταν η στιγμή να ολοκληρωθεί.

  Déjà vu; Είναι βράδυ και πάλι ο Καμ βρίσκει την Ένζλι να έχει διαρρήξει το δωμάτιό του και να κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες. Το μισοτελειωμένο φιλί επαναλαμβάνεται και τώρα ο Καμ ελπίζει πως η αξιοσέβαστη –χήρα πλέον– κοπέλα θα του προσφέρει τον εαυτό της. Το πάθος είναι απτό. Ο πόθος του Καμ γι’ αυτήν τον κάνει να χάνει το μυαλό του. Η μυστική αποστολή της, που την οδήγησε και πάλι στην κρεβατοκάμαρά του, τον βρίσκει συμπαραστάτη της και μια ιδιαίτερη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους.

  «Αν σου το ζητούσα απόψε, Ένζλι Ντάγκλας, θα ερχόσουν στο κρεβάτι μου;» Της ήρθαν στον νου τα λόγια της Φίλιντα Τσέιζ. «Ο λόρδος Κάμερον δεν παίρνει τις γυναίκες του στο κρεβάτι… Ο λόρδος Κάμερον είναι διάσημος γι’ αυτό».
  «Νόμιζα ότι δεν σου αρέσουν τα κρεβάτια».

  Τον ένιωσε να τινάζεται και είδε τα μάτια του να τρεμοπαίζουν.
  «Σωστά». Ο τόνος του άλλαξε κι από μαλακός και κολακευτικός έγινε σκληρός. Η φωνή της Ένζλι έτρεμε.
  «Υποθέτω ότι το κρεβάτι είναι πιο άνετο».
  «Η άνεση δεν είναι ό,τι πιο σημαντικό, κυρία Ντάγκλας».

  Η Ένζλι είναι τελείως διαφορετική από όλες τις γυναίκες που έχει γνωρίσει ο Καμ. Η δυσπιστία του απέναντι στις γυναίκες κλονίζεται και διαπιστώνει πως αυτή η συγκεκριμένη γυναίκα φωτίζει τη ζωή του και φέρνει ηρεμία στο μυαλό του. Πρέπει να την κατακτήσει. Ψυχή τε και σώματι.  

  Ένα φιλί τη φορά και αρκετά ξεκουμπώματα και να ο έρωτας...

  «Ήρθα να σε ρωτήσω πόσα κουμπιά θα ξεκουμπώσεις για μένα σήμερα».

  Ο γάμος τους δεν είναι το ευτυχές γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή για το ζευγάρι. Τα προβλήματα του παρελθόντος στοιχειώνουν και το παρόν. Θα μπορέσουν να τα λύσουν ή έστω να τα υπερσκελίσουν; 

  Για μένα υπήρξε το πιο ενδιαφέρον και καλογραμμένο βιβλίο από τα τρία της σειράς Οικογένεια Μακένζι που διάβασα. Μιας οικογένειας που οι άντρες της θεωρούνται δύσκολοι χαρακτήρες, με πολλά απωθημένα εξαιτίας της ανατροφής τους σε ένα σκληρό οικογενειακό περιβάλλον με έναν πατέρα που εκτός του ότι αρεσκόταν να χτυπάει τους γιους του, οι διδαχές του για τον κόσμο και ιδιαίτερα για τις γυναίκες ήταν τραγικές. Επιπροσθέτως, ο Κάμερον παντρεύτηκε μία γυναίκα που δεν τον αγαπούσε και τον τραυμάτισε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Του άφησε την παρακαταθήκη της όμως. Έναν γιο με τον οποίο ο Κάμερον ουδέποτε μπόρεσε να έρθει κοντά και μία αποστροφή προς το γυναικείο φύλο. Ο Καμ αλλάζει τις ερωμένες του τακτικότατα, γιατί ως άντρας πλούσιος και δυνατός, έχει ανάγκες. Αλλά δεν τις σέβεται και από καμία δεν έχει απαιτήσεις. Η Ένζλι είναι αυτή που του δείχνει πως υπάρχει και άλλος τρόπος ζωής. Αυτή είναι που με την ακεραιότητα, τον τίμιο χαρακτήρα και το άδολο ενδιαφέρον καταφέρνει να μετατρέψει τον φοβερό και τρομερό Καμ σε αρνάκι και να του δείξει πως εκτός από σωστός πατέρας μπορεί να γίνει και ευτυχισμένος. 

  Ο χαρακτήρας της Ένζλι είναι δυσνόητος. Ενώ παρουσιάζεται ως μία ιδιαιτέρως ηθική και ευαίσθητη κυρία, τα γεγονότα και οι πράξεις της αποδεικνύουν πως πρόκειται για μια γυναίκα πολυπρόσωπη, με ένα δικό της σύστημα αξιών να ορίζουν τη συμπεριφορά της. Σίγουρα δεν είναι το κλασικό παράδειγμα γυναίκας του 19ου αιώνα. Η Ένζλι έχει φιλότιμο όσον αφορά την πίστη που οφείλει στη βασίλισσά της μόνο επειδή δεν έχει άλλο τρόπο επιβίωσης – με την πρώτη ευκαιρία βάζει το προσωπικό της συμφέρον μπροστά. Ενώ ακολουθεί τις επιταγές της κοινωνίας και δέχεται απρόσκοπτα έναν γάμο για να κουκουλώσει τα λάθη της, στην πορεία μεταμορφώνεται σε μία γυναίκα που καταπατά όλους τους κοινωνικούς φραγμούς. Κι ενώ θα μπορούσε η συμπεριφορά της να χαρακτηριστεί ως απόρροια των έντονων συναισθημάτων της για τον Κάμερον, η συγγραφέας την παρουσιάζει πολύ λογική για να αφήνει το πάθος να αποφασίζει για τη ζωή της. Μία ηρωίδα που δεν μπορώ να πω πως συμπάθησα, αλλά αφού αρέσει στον Καμ, ποια είμαι εγώ για να αμφισβητήσω την επιλογή του;

  Το μαύρο πρόβατο της οικογένειας Μακένζι βρίσκει τον δάσκαλό του στο πρόσωπο μιας γυναίκας που ξέρει τι θέλει από τη ζωή. Και από τον Κάμερον. 

  Αν εξαιρέσω τις πάμπολλες επαναλήψεις γεγονότων, σκέψεων και συναισθημάτων, είναι ένα αρκετά όμορφο ρομάντζο εποχής με χαρακτήρες που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο. Ό,τι πρέπει για ένα ευχάριστο απόγευμα.  

  Περίληψη: Ο λόρδος Κάμερον…
  Είναι ένας άντρας που του αρέσουν τα απλά πράγματα… και οι πολύπλοκες απολαύσεις.
  Ο Κάμερον Μακένζι ενδιαφέρεται με πάθος για δύο πράγματα στη ζωή του: τα άλογα και τις γυναίκες, και μάλιστα με αυτή τη σειρά, όπως υποστηρίζουν δηκτικά οι ερωμένες του.
  Η Ένζλι Ντάγκλας είναι μια γυναίκα που θεωρεί τη δικαιοσύνη ως ύψιστη αρετή και έχει βαθιά μέσα της ριζωμένη την επιθυμία να βοηθά τους συνανθρώπους της – ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπει κρυφά στην κρεβατοκάμαρα ενός επικίνδυνου άντρα.
  Και εκεί ακριβώς τη βρίσκει ο Κάμερον, έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους. Τότε η Ένζλι ήταν παντρεμένη και είχε απορρίψει το φλερτ του. Πλέον είναι χήρα και αναζητά κάποια απόρρητα γράμματα που θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση την ίδια τη βασίλισσα.
  Ο Κάμερον δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις μηχανορραφίες που συνδέονται με αυτά τα γράμματα, αλλά ορκίζεται να ολοκληρώσει ό,τι είχαν ξεκινήσει οι δυο τους πριν από τόσα χρόνια. Μια λέξη τη φορά, ένα άγγιγμα τη φορά, ένα φιλί τη φορά, σχεδιάζει να την κάνει δική του. Και αυτό που ξεκινά σαν ένα παιχνίδι, ίσως καταλήξει να σπάσει μια για πάντα τους απαράβατους προσωπικούς κανόνες του Κάμερον. Και ίσως γιατρέψει τις ανοιχτές πληγές από το σκοτεινό παρελθόν του.

  Ένα φιλί τη φοράΣτοιχεία βιβλίου

  Tίτλος: Ένα φιλί τη φορά

  Σειρά: Οικογένεια Μακένζι – No 3

  Συγγραφέας: Jennifer Ashley

  Μετάφραση: Νέλλα Γιατράκου

  ISBN: 978-618-5229-96-2

  Εκδόσεις: Elxis

                                                 Ημερομηνία έκδοσης: 2019

                                                 Σελίδες: 368

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.
  Προηγούμενο άρθρο
  Επόμενο άρθρο

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ