Ένα πράσινο τηλέφωνο

Ο Σταύρος, ένα επτάχρονο αγόρι, ζει με τους γονείς και την αδελφή του. Μέχρι πριν λίγο καιρό, ζούσε μαζί τους και η γιαγιά που αρρώστησε και πήγε στο νοσοκομείο. Ο Σταύρος της μιλά μόνο στο τηλέφωνο γιατί είναι μικρός για να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο.

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Η γιαγιά όμως δεν γυρίζει ξανά στο σπίτι. Η μαμά του Σταύρου είναι λυπημένη. Ένα βράδυ, δείχνει στο γιο της φωτογραφίες της γιαγιάς από τότε που ήταν και εκείνη μικρή, μέχρι και τις πιο πρόσφατες. Ο Σταύρος χάρηκε πολύ με την πράξη αυτή της μαμάς του γιατί έτσι θυμήθηκε και πάλι την αγαπημένη του γιαγιά.

Η μαμά ζητάει από το Σταύρο να κρατήσει μέσα του όλες τις εικόνες που είδε με τη γιαγιά, τώρα που εκείνη βρίσκεται κάπου μακριά και δεν θα μπορούν να την επισκεφτούν ή να της τηλεφωνήσουν.

Τι θα κάνει όμως ο Σταύρος για να επικοινωνήσει με τη γιαγιά του;

Μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία για την απώλεια. Μια ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδιά, να αποδεχτούν την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου.

Η κυρία Δημόκα γράφει μια ιστορία που καταφέρνει να μιλήσει στη καρδιά τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων αναγνωστών της. Εξαιρετικός, κατά τη γνώμη μου, ο επίλογος του βιβλίου.

Μια ιστορία, που δεν έχει σκοπό την εύκολη συγκίνηση όσων το διαβάσουν. Στοχεύει περισσότερο στην ανακούφιση, δρα ως βάλσαμο στη ψυχή αυτών που έχουν βιώσει την απώλεια.

Εξαιρετική είναι και η εικονογράφηση του βιβλίου από τη Γεωργία Στύλου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6+.

Καλή ανάγνωση!

Περίληψη: Ο μικρός Σταύρος νοσταλγεί τη γιαγιά Ευδοκία…..

Χωρίς  αυτήν, έχει μια «σχεδόν οικογένεια». Βλέπετε, η γιαγιά μετά την αρρώστια της μετακόμισε σε μια όμορφη και ήσυχη γειτονιά, όπου δεν πιάνει το τηλέφωνο. Έτσι ο Σταύρος παίρνει ένα παιχνίδι, ένα πράσινο τηλέφωνο και με σύνδεση τη φαντασία του συνομιλεί με την αγαπημένη του γιαγιά.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Ένα πράσινο τηλέφωνο

Συγγραφέας Δημόκα Κατερίνα

Εκδότης: Μεταίχμιο

ISBN9786180310795

Αριθμός σελίδων: 48

Προτεινόμενη ηλικία: 6+

Έτος Έκδοσης: 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here